Αντάνι: Ποιος είναι ο Ινδός μεγιστάνας που ξεπέρασε τον Μπέζος και έγινε ο 2ος πλουσιότερος στον κόσμο

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022


O Ινδός επιχειρηματίας, Γκαουτάμ Αντάνι, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να δοκιμάσει την τύχη του ως έμπορος διαμαντιών προτού επενδύσει στον άνθρακα.
Σήμερα είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. 

Ο Αντάνι υποσκέλισε τον Τζεφ Μπέζος και αναδείχθηκε στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη. Ξεκίνησε από τη 14η θέση στο δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg και σήμερα διαθέτει σήμερα περιουσία ύψους 146,9 δισ. δολαρίων που υπολείπεται μόνο από αυτή του Έλον Μασκ, των 260 δισ.δολαρίων. 

Οι μετοχές της «ναυαρχίδας» του Adani Enterprises εκτινάχθηκαν σε ύψη ρεκόρ ενώ σε ορισμένες από τις εταιρείες που ανήκουν στον όμιλό του έχουν καταγράψει άνοδο άνω του 1.000% από το 2020.

Η περιουσία του Μπέζος μειώθηκε στα 145,8 δισ. μετά το νέο sell off που έπληξε ξανά την τεχνολογία και επηρέασε τις περιουσίες των πλουσιότερων Αμερικανών.
Αυτή είναι η πρώτη φορά, που ένας Ασιάτης καταφέρνει να μπει στην πρώτη τριάδα του Bloomberg Billionaires Index. Υπενθυμίζεται πως ο συμπολίτης του, Μουκές Αμπάνι καθώς και ο Κινέζος Τζακ Μα, δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν τόσο ψηλά.

Πριν από δύο δεκαετίες ο Αντάνι είχε πέσει θέμα απαγωγής ενώ το 2008 βρέθηκε στη λίστα των ομήρων του Taj Mahal Palace στο Μουμπάι από τρομοκράτες οι οποίοι σκότωσαν 160 ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αντάνι, 60 ετών, έχει επικεντρωθεί στην επέκταση του ομίλου του που δραστηριοποιείται στο πεδίο του άνθρακα. Η εταιρεία του κατέχει πλέον τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα εκμετάλλευσης λιμένων και αεροδρομίων της Ινδίας, διανομέα φυσικού αερίου και ανθρακωρυχείο.

Καθώς η αυτοκρατορία του Αντάνι επεκτείνεται και εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων στον κόσμο τροφοδοτώντας αξιοσημείωτα κέρδη πλούτου, ανησυχίες εγείρονται αναφορικά με την ταχεία ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εκφράζουν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τις αδιαφανείς δομές των μετόχων.

Ωστόσο, καθώς ο μεγιστάνας επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τομείς που ο πρωθυπουργός Narendra Modi θεωρεί κρίσιμους για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της Ινδίας, οι μετοχές της εταιρείας του συνεχίζουν να εκτινάσσονται στα ύψη, μερικές πάνω από 1.000% από το 2020, με τις αποτιμήσεις να αγγίζουν τα 750 φορές τα κέρδη.

Η στροφή προς την πράσινη ενέργεια και τις υποδομές έχει κερδίσει επενδύσεις από εταιρείες όπως η Warburg Pincus και η TotalEnergies SE, εκτοξεύοντας την περιουσία του Αντάνι.

Συνολικά, ο Αντάνι πρόσθεσε 60,9 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του μόνο το 2022, πέντε φορές περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον. Πρώτα, κατάφερε να ξεπεράσει τον Αμπάνι ως ο πλουσιότερος Ασιάτης τον Φεβρουάριο, ενώ μόλις δύο μήνες αργότερα ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς.

Είναι γεγονός ωστόσο, πως ο πλουσιότερος Ασιάτης κατάφερε να ξεπεράσει μερικούς από τους κορυφαίους Αμερικανούς super rich καθώς εκείνοι αποφάσισαν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά στη φιλανθρωπία. Πρόσφατα, ο Αντάνι, δήλωσε και εκείνος πως θα δωρίσει 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια για κοινωνικούς σκοπούς για τα 60ά του γενέθλια.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template