Στη βασιλική κρύπτη η σορός της Ελισάβετ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022


Αφού ολοκληρώθηκε το τελετουργικό της νεκρώσιμης ακολουθίας και της πομπής στο Λονδίνο, παρουσία εκατοντάδων επίσημων προσκεκλημένων, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ μετά από ταξίδι δύο και πλέον ωρών, αφίχθη στην τελευταία κατοικία της στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου ενταφιάστηκε απόψε, δίπλα στον αγαπημένο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο, σε ιδιωτική τελετή, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας.


Λίγο πριν τις 19.00 ώρα Ελλάδος, ολοκληρώθηκε η λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των μελών της βασιλικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο και τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα το σκήπτρο, το στέμμα και η σφαίρα, τα βασιλικά εμβλήματα. Ο Αυλάρχης, ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βασιλικής αυλής, έσπασε τη ράβδο του αξιώματός του και την τοποθέτησε πάνω στο φέρετρο, συμβολίζοντας το τέλος της υπηρεσίας του στη μονάρχη.


Το φέρετρο τοποθετήθηκε στη συνέχεια στη βασιλική κρύπτη, μαζί με εκείνο του συζύγου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππου. Στον βασιλικό τάφο αναπαύονται επίσης οι γονείς της και η αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. Αμέσως μετά, ο βασιλιάς Κάρολος, η Καμίλα, αλλά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αποχώρησαν από το παρεκκλήσι σε ξεχωριστά αυτοκίνητα. Η οικογένεια επέστρεψε αργότερα για μια τελική, ιδιωτική τελετή, μακριά από τις κάμερες, όπου έγινε ο ενταφιασμός.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί τη Δευτέρα κατά μήκος της διαδρομής για να τιμήσουν τη βασίλισσα. Μια σελίδα της ιστορίας γυρίζει με το τελευταίο αντίο στην Ελισάβετ, η οποία βασίλεψε επί 70 χρόνια, επτά μήνες και δύο ημέρες, χωρίς να εκφράσει ποτέ δημοσίως τη γνώμη της, αλλά εκπλήρωσε τα καθήκοντά της με σοβαρότητα, αφοσίωση στο Στέμμα και, μερικές φορές, με ακαταμάχητο χιούμορ.

Όταν η πομπή έφτασε στην Αψίδα του Ουέλινγκτον, πολύ κοντά στα Ανάκτορα, το φέρετρο τοποθετήθηκε στη βασιλική νεκροφόρα, υπό τα βλέμματα των μαυροντυμένων μελών της βασιλικής οικογένειας – μεταξύ αυτών ήταν και τα δισέγγονα της Ελισάβετ, ο Γεώργιος 9 ετών και η αδελφή του Σάρλοτ, 7 ετών.




Τα δύο παιδιά του πρίγκηπα Ουίλιαμ, διαδόχου του βρετανικού θρόνου, και της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, ήταν εμφανώς συγκινημένα, ιδιαίτερα δε η Σάρλοτ, η οποία φάνηκε δακρυσμένη σε αρκετά στιγμιότυπα.

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ΄ χαιρέτισε στρατιωτικά, ο εθνικός ύμνος παιάνισε και το όχημα ξεκίνησε αργά, με αστυνομική συνοδεία, για το Γουίνδσορ, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Η σορός της Βασίλισσας πέρασε στις 17:55 ακριβώς την πύλη του Κάστρου του Γουίνδσορ καλύπτοντας τη διαδρομή των 50 χιλιομέτρων. Εκείνη την στιγμή ρίχτηκε ένας κανονιοβολισμός και χτύπησε μια φορά η καμπάνα που σημαίνει ότι η Μονάρχης επέστρεψε στο σπίτι της. Εκεί, την περίμεναν ακόμα και τα δυο αγαπημένα της σκυλιά ράτσας κόργκι.

Την σορό της Βασίλισσας υποδέχτηκαν και πάλι τα τέσσερα παιδιά της, τα εγγόνια της και τα δισέγγονα της, οι οποίοι την συνόδευσαν στο παρεκλήσσι του Αγίου Γεωργίου εκεί όπου γίνεται η δεύτερη τελετή. Στη συνέχεια θα ταφεί δίπλα στον αγαπημένο της Φίλιππο. Εκεί, απηύθυναν ύστατο στρατιωτικό χαιρετισμό αξιωματικοί από όλα τα σώματα. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template