Χρέη σε όποιον μιλάει! Χάνει σε πληστειριασμό την ζηλευτή βίλλα στο Ελληνικό η άλλοτε ισχυρή εκδοτική οικογένεια Αθανασιάδη.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022


Από το καλοκαίρι του 2017 είχαν φανεί τα πρώτα πυκνά σύννεφα! Τις τελευταίες ημέρες της άλλοτε οικονομικής αυτοκρατορίας φαίνεται ότι ζει η άλλοτε ισχυρή εκδότρια Ειρήνη Αθανασιάδου. Έφτανε το χρέος του μισού εκατομμυρίου για να οδηγηθεί σε πλειστηριασμό το σπίτι που κατοικεί η πρώην εκδότρια Ειρήνη Αθανασιάδου στο Ελληνικό, έναν χρόνο μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας της Ναυτεμπορικής, που κυκλοφορεί από τον όμιλο Μελισσανίδη.

Μετά τα ασημικά της ιστορικής εφημερίδας, βγαίνει στο σφυρί η προσωπική περιουσίας μίας εκ των τριών θυγατέρων του Τζώρτζη Αθανασιάδη, Ειρήνης, αυτή τη φορά από την Intrum. Ο πλειστηριασμός της πολυτελούς μεζονέτας στα νότια προάστια έχει προγραμματιστεί για την 5η Οκτωβρίου, με τιμή εκκίνησης για ολόκληρο το ακίνητο της τάξης των 6,73 εκατομμυρίων. Ειδικά για τη μεζονέτα, η οποία εμφανίζεται και ως κατοικία της Ειρήνης Αθανασιάδου, η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το ακίνητο δεν είναι ελεύθερο βαρών, καθώς φέρει προσημειώσεις, η σημαντικότερη της οποίας υπέρ της Πειραιώς. Μεταξύ άλλων, φέρει προσημείωση υπέρ της Πειραιώς για ποσό 650 χιλιάδων, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Ηλιούπολης για 248 χιλιάδες, προσημείωση υποθήκης για 708 χιλιάδες υπέρ της KION MORTGAGE FINANCE NO3 PLC (Τράπεζα Πειραιώς) και προσημείωση υποθήκης για ποσό 303 χιλιάδων ευρώ.Η κατοικία της Ειρήνης Αθανασιάδου στο Ελληνικό

Ο πλειστηριασμός έρχεται ένα χρόνο αφού άλλαξαν χέρια τόσο τα σήματα της εφημερίδας, όσο και τα ακίνητα της Ναυτεμπορικής σε Λένορμαν και Παιανία. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα, τα 14 σήματα του ομίλου, τα domain names που έχει κατοχυρώσει στο διαδίκτυο, οι λογαριασμοί στα social media, το αρχείο από το 1925, τα αποθέματα και η συμμετοχή στη διαδικτυακή σελίδα pestaola περιήλθαν έναντι 7 εκατ. ευρώ στη Zofrank Holdings, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη. Στην κατοχή της doValue περιήλθαν τα ακίνητα της εφημερίδας, έναντι 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Το τέλος είχε διαφανεί ήδη από το καλοκαίρι του 2017, όταν η Eurobank κατήγγειλε δάνεια 6,5 εκατομμυρίων. Πέρασαν δύο χρόνια μέχρι η τράπεζα να καταθέσει αίτηση για ειδική διαχείριση εν λειτουργία της εφημερίδας και κατά τη διάρκεια των συνολικά τεσσάρων χρόνων μέχρι να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός , οι αδελφές Αθανασιάδου παρακολουθούσαν άπραγες τις εξελίξεις, απορρίπτοντας ακόμα και προτάσεις της πιστώτριας, όπως η ενεχυρίαση του τίτλου. 

Υποτιμώντας τον ρου των εξελίξεων και το μέγεθος του προβλήματος, η Αγγέλα, η Μαριέττα και η Ειρήνη Αθανασιάδου απαντούσαν πως βρίσκονταν σε αναζήτηση επενδυτή για την εφημερίδα που σηματοδότησε την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα.

Η δεύτερη και τρίτη γενιά της οικογένειας έμεινε στο πηδάλιο σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Τον Οκτώβριο του 2021 βγήκε το τελευταίο φύλλο από τη Λένορμαν, σχεδόν έναν αιώνα από τις 8 Μαρτίου του 1924, όταν κυκλοφόρησε από τον Πάνο Αθανασιάδη το πρώτο δακτυλογραφημένο φύλλο με τίτλο «Ναυτικό και Εμπορικό Δελτίο Πειραιώς».

Το κτίριο στην Κολοκυνθούς λειτουργούσε από το 1977, ημερομηνία κατά την οποία η οικογένεια Αθανασιάδη είχε στην κατοχή της και μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Αθήνα, νότια προάστια και Πόρτο Χέλι. Εκτός από τη Ναυτεμπορική, Πάνος και Τζώρτζης Αθανασιάδης έτρεχαν και τη Βραδυνή, η οποία από το 1997 κυκλοφορεί από τον όμιλο της ξενοδοχειακής οικογένειας Μήτση.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template