Επικίνδυνη κλιμάκωση – Η Ευρώπη απειλεί την Ρωσία ότι θα επιβάλλει ανώτατες τιμές στο φυσικό αέριο, η Ρωσία προειδοποιεί μπλοκάρουμε τα πάντα

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022


Η ενεργειακή κρίση αντί να αποκλιμακώνεται… λαμβάνει επικίνδυνη τροπή.
Το μέτρο επιβολής ανώτατων ορίων στο πετρέλαιο και προσεχώς και στο φυσικό αέριο θα οδηγήσει σε μαζική διακοπή της ροής φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ευρώπη προκαλώντας χάος και ύφεση στις οικονομίες…
Στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι καμία ευρωπαική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει τιμές πάνω από τα 250 ευρώ ανά MWh στο φυσικό αέριο.

Για ορισμένους στην Ευρώπη η επιβολή ανώτατων τιμών στο φυσικό αέριο της Ρωσίας θα μετριάσει τα έσοδα των ρώσων και έτσι δεν θα μπορούν να χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτή η προσέγγιση είναι λανθασμένη γιατί η Ρωσία ήδη έχει βρει εναλλακτικές πηγές αγοράς του φυσικού αερίου ενώ ταυτόχρονα... η Ρωσία δεν μπορεί να εκβιαστεί, γιατί θα διακόψει πλήρως την προμήθεια με φυσικό αέριο στην Ευρώπη... δεν υπάρχει Win Win σε αυτό τον πόλεμο...
Ήδη η G7 η ομάδα των 7 πλουσιότερων κρατών αποφάσισε να επιβάλλει ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση διακόπτει την ροή πετρελαίου στις χώρες που θα υιοθετήσουν το μέτρο αυτό…
Εφόσον υπάρξει συμφωνία στην Ευρώπη το μέτρο θα εφαρμοστεί 5 Δεκεμβρίου του 2022 και για τα διυλισμένα προϊόντα στις 5 Φεβρουαρίου του 2023.


Φαίνεται όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την επιβολή ανώτατης τιμής και στο φυσικό αέριο και οι ρώσοι προειδοποιούν.
Θα διακοπεί άμεσα η ροή φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη, μάλιστα ο Medvedev o πρώην Πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας ανέφερε ότι δεν θα μπορεί να επιβληθεί ανώτατη τιμή στο ρωσικό φυσικό αέριο γιατί θα διακοπεί πλήρως η τροφοδοσία.

Von der Leyen: Είναι καιρός να περιοριστεί η τιμή του φυσικού αερίου της Ρωσίας

Υπάρχουν βήματα προόδου και στο θέμα του φυσικού αερίου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην πρώτη σειρά.
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι είναι καιρός για ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου από τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου στην Ευρώπη», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν της ΕΕ, Von der Leyen, σε δήλωσή της στο περιθώριο συνάντησης των Γερμανών. στο Murnau της Βαυαρίας.

Και σε αυτή την περίπτωση, η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση.
Το ρωσικό αέριο «δεν θα υπάρχει πλέον» στην Ευρώπη εάν η ΕΕ επιβάλει ανώτατο όριο τιμών.
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας DM. Medvedev, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά δεν θα υπάρχει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη….

Zelensky: Ορθή η απόφαση των G7 να θέσει ανώτατη τιμή στο ρωσικό πετρέλαιο, τώρα και στο φυσικό αέριο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky υποστηρίζει την απόφαση της G7 να επιβάλει ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο και ζητά την ίδια κίνηση στην τιμή του φυσικού αερίου.
Μια τέτοια απόφαση θα περιόριζε τη ροή εσόδων προς τη Ρωσία και «αποκαθιστούσε τη δικαιοσύνη για όλους τους Ευρωπαίους.
Η Ρωσία προσπαθεί να εκβιάσει με τεχνητά διογκωμένες τιμές» ανέφερε ο Zelensky.

H κλιμάκωση θα εντείνει το οικονομικό αδιέξοδο

Κινήσεις καταστροφής που ξεπερνούν τα όρια του παραλογισμού λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξαρτώνται από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και την ίδια στιγμή βάλλουν με τις κυρώσεις κατά της χώρας από την οποία εξαρτώνται ενεργειακά.
Η Ευρώπη είναι θύμα του αμερικανικού επεκτατισμού και με πολιτικούς μαριονέτες νομίζουν ότι θα πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας.


Η πρόσφατη οριακή μείωση του ΑΕΠ της Ρωσίας ήρθε να αποδείξει ότι η Ρωσική οικονομία αντέχει, πληρώνεται σε ρούβλια για τα προϊόντα που εξάγει ενώ αντιθέτως η Ευρώπη διολισθαίνει σε ύφεση, η ΕΚΤ θα αποσύρει τρισεκατομμύρια ρευστότητας και το αδιέξοδο θα συνεχιστεί…

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template