Νέο διαζύγιο για τη MacKenzie Scott- Ξανά ελεύθερη μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022


Η δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος MacKenzie Scott, πρώην Bezos, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον τη Δευτέρα από τον δεύτερο σύζυγό της, τον καθηγητή Dan Jewett, σε μια αινιγματική και ανεξήγητη κίνηση. Η Scott μάλιστα έχει ήδη αφαιρέσει κάθε αναφορά στον Jewett από ιστότοπους που περιγράφουν τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της.


Σύμφωνα με τo ρεπορτάζ των New York Times, τα περιουσιακά του πρώην ζεύγους θα «καθοριστούν στη διαδικασία του διαζυγίου για το οποίο συμφωνούν οι Scott και Jewett».

Τον Μάρτιο του 2021, η Scott χρησιμοποίησε τον ιστότοπο Giving Pledge για να ανακοινώσει τον γάμο της με τον Jewett, έναν καθηγητή χημείας γυμνασίου από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον, προσθέτοντας το όνομά του στη θέληση της να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το όνομα του Jewett είχε επίσης τροποποιηθεί πρόσφατα σε μια ανάρτηση στο Medium που είχε γράψει πέρσι η Scott σχετικά με τις προσπάθειές τους για κοινωνική προσφορά. Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τη Scott ​​στο διαζύγιο της από τον Jeff Bezos το 2019 αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των Times.




Αν και η ίδια αναγνωρίζεται ευρέως ως μία από τις πιο γενναιόδωρες φιλάνθρωπους στον πλανήτη, διατηρεί χαμηλό δημόσιο προφίλ, κάνοντας tweet ή γράφοντας στο Medium μόνο μερικές φορές το χρόνο για να τονίσει κυρίως φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η 52χρονη Scott και ο 47χρονος Jewett είχαν κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις και εκείνος είχε παραιτηθεί αθόρυβα από τη δουλειά του ως καθηγητής σε ιδιωτικό λύκειο στην Ουάσιγκτον πέρυσι, λέγοντας ότι δεν ήθελε να προκαλεί την απόσπαση της δημόσιας προσοχής εκεί.

Επίσης, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις, ο Jewett είχε γράψει μία επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Giving Pledge, η οποία τώρα έχει αφαιρεθεί.

Μετά το διαζύγιό της από τον Jeff Bezos έπειτα από 25 χρόνια γάμου, η Scott είχε αναδειχθεί σε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Από το 2020, έχει δωρίσει τουλάχιστον 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, σύμφωνα με πρόσφατη καταμέτρηση από το Chronicle of Philanthropy. Μάλιστα, ο δείκτης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg την κατέταξε ως την 41η πλουσιότερη άνθρωπο στον κόσμο την Τετάρτη, με εκτιμώμενη περιουσία 27,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template