Super League 1, Άρης - ΠΑΟΚ 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022


Άρης και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν τους βαθμούς στο «Κλ. Βικελίδης» σ’ ένα ντέρμπι το οποίο μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα καθώς δεν πρόσφερε τίποτε. Ο Άρης ήταν πιο δημιουργικός και ουσιαστικός, έχασε εξάλλου σπουδαία ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Άντρε Γκρέι, ενώ ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν ήταν ουσιαστικός όταν είχε την μπάλα στα πόδια του.
Έτσι έπαιξαν…

Εκπλήξεις που προαναγγέλλονται δεν είναι εκπλήξεις, σίγουρα όμως η απόφαση αλλαγής όλης της αριστερής πτέρυγας δεν ήταν τόσο απλή για τον Τόλη Τερζή. Την επιχείρησε δίνοντας φανέλα βασικού στους Ματέο Γκαρσία και Μπράντλεϊ Μαζικού
Ο στόχος ήταν οι δύο ακραίοι επιθετικοί του ΠΑΟΚ. Ο Μαζικού ήταν μαζί με τον Μαντσίνι στην αριστερή πλευρά στοχεύοντας ξεκάθαρα στην αντίστοιχη δεξιά του ΠΑΟΚ με τους Λύρατζη-Νάρεϊ. 
Η δε επιλογή χρησιμοποίησης του Πάπε Σέικ Ντιόπ στον άξονα της μεσαίας γραμμής επίσης ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη για να «ματσάρει» τους τρεις του ΠΑΟΚ καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέμεινε στους Ντάντας-Κούρτιτς-Αουγκούστο στο κέντρο. 

Κι έτσι πριν καλά-καλά αρχίσει το παιχνίδι δημιουργήθηκαν match up’s τα οποία θα έκριναν την έκβαση του αγώνα μαζί μ’ αυτό του Ζίβκοβιτς με τον Εμπακατά στην άλλη πτέρυγα με την προσδοκία της βοήθεια από τον Ματέο Γκαρσία από την πλευρά του Τερζή. Η δε επιλογή του Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης από την πλευρά του ΠΑΟΚ στόχευσε ξεκάθαρα στην αδυναμία που χαρακτήρισε τον Άρη στην transition άμυνα καθώς ο Λουτσέσκου θέλησε κάτι πιο γρήγορο και εκρηκτικό επιλέγοντας τον Ισπανό αντί του Ολιβέιρα.

Παιχνίδι τακτικής και όχι θεάματος

Αυτό παρακολούθησαν οι 18.000 και πλέον φίλοι του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. Δύο ομάδες οι οποίες έδειξαν μεγαλύτερη σύνεση στο τακτικό κομμάτι, προσπάθησαν να μην δημιουργήσουν χώρους στον αντίπαλο και ήταν αρκετά μετρημένες στα ανεβάσματά τους. Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του δίχως όμως να κάνει κάτι ουσιαστικό. Το παιχνίδι από τα άκρα δεν του βγήκε με τους Νάρεϊ-Ζίβκοβιτς καθώς τόσο ο Εμπακατά και κυρίως ο Μαζικού ήταν αποτελεσματικοί στο πρώτο ημίχρονο. Από τον άξονα, ο Ντάντας δεν είχε τη δημιουργία των άλλων αγώνων, ούτε και την κάθετη πάσα.

Ο Άρης δεν κατάφερε να βάλει τον Γκρέι στην εξίσωση του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, είχε να διαχειριστεί και την χαμηλή απόδοση του Πάπε Σέικ Ντιόπ στον άξονα και είχε πιο ζωηρούς τους Μαζικού-Μαντσίνι από την αριστερή πλευρά και τον Ματέο Γκαρσία από τη δεξιά. Κι αυτός έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στη μη παροχή χώρων.

Ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα


Ο Ματέο Γκαρσία είχε δύο ευκαιρίες να επαναλάβει κάτι που είχε κάνει στο πρώτο του ντέρμπι όταν είχε σκοράρει το 2018. Δεν αξιοποίησε το σοβαρό λάθος του Αουγκούστο στο 7’ καθώς έκανε κακό κοντρόλ και δεν εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο τον Κοτάρσκι, δεν ήξερε τι να κάνει λίγο αργότερα όταν και πάλι βρέθηκε εντός περιοχής. Πιο καλή ευκαιρία για τους «κίτρινους» ήταν η φάση του 35’ με την εντυπωσιακή απόκρουση του Κοτάρσκι σε σουτ του Μαντσίνι όπως και η κόντρα που έβαλε ο Ίνγκασον στο 36’ στο σουτ του Ντουκουρέ από πλάγια θέση.

Ο ΠΑΟΚ πέταξε στα σκουπίδια αρκετές στατικές φάσεις, πήγε να πάρει κάτι από αυτή στο 27’ όταν η φαλτσαριστή κεφαλιά του Αουγκούστο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα. Γενικώς ο ΠΑΟΚ είχε πολλές ημιτελείς προσπάθειες και κάθετες που δεν πέρασαν. Σαν αυτή το 25’ όπου ο Εμπακατά πρόλαβε τον Κούρτιτς. Κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ (0-0) και δίχως να έχει προσφέρει κάτι για να έχουμε λόγο να το θυμόμαστε.

Το τακουνάκι του Μάνου και η σωτήρια επέμβαση του Κουέστα

Οι δύο ομάδες έβγαλαν δύο υπέροχες φάσεις για πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου μέρους καθώς από εξαιρετική ανάπτυξη παιχνιδιού προήλθε το τακουνάκι του Μάνου Γκαρθία στο 46’ όπου η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετικά από την αριστερή πλευρά και μετά τη σέντρα από τον Τσαούση ο Μπράντον Τόμας πετάχτηκε ανάμεσα στα δύο στόπερ του Άρη με προβολή όπου ο Χουλιάν Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Ο μοιραίος Άντρε Γκρέι
Ο Άρης ήταν καλύτερος μέχρι το cooling break(66’) του δεύτερου μέρους και στο 51’ ο Άρης είχε σπουδαία ευκαιρία για να αποκτήσει το προβάδισμα όταν μετά από συνεργασία των Ματέο, Εμπακατά – και λάθος εκτίμηση από τον Τσαούση – από τη δεξιά πλευρά ο τελευταίος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κουλιεράκη. Ο Πορτογάλος διαιτητής υπέδειξε πέναλτι αλλά η εκτέλεση από τον Άντρε Γκρέι ήταν απογοητευτική. Ο Κοτάρσκι «ψάρωσε» τον επιθετικό του Άρη και μπλόκαρε την μπάλα σώζοντας την ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πρόσφερε μια ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση σε φαλτσαριστό σουτ του Γκαρθία από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι δύο προπονητές άλλαξαν στο ίδιο χρονικά σημείο τους σέντερ φορ τους (!). Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη αλλαγές από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος επένδυσε στην εμπειρία του Μπίσεσβαρ αντί του Ντάντας ο οποίος δεν φάνηκε, το ίδιο έκανε και στν αριστερή πλευρά με την είσοδο του Βιεϊρίνια. Ο Τόλης Τερζής άλλαξε τον ρόλο του Ματέο Γκαρσία καθώς με την είσοδο του Χουάν Ιτούρμπε ο Αργεντίνος έγινε επιτελικός μέσος.

Το… όλα για όλα των προπονητών
Έχοντας αλλάξει σχεδόν όλη την επιθετική γραμμή του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκάθαρα έδειξε την πρόθεσή του να κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ το γκολ της νίκης στο τελευταίο 15λεπτο και ο Τόλης Τερζής δεν πήγε πίσω. Αντικαταστάθηκαν όλοι οι τακτικά συνεπείς και πέρασαν στο παιχνίδι οι Καμάτσο, Ζερβίνιο και Ιτούρμπε. Πολύ ξεκάθαρα επένδυσε στην ατομική προσπάθεια και την ποιότητα των τριών παικτών. Τα τελευταία πέντε λεπτά του ντέρμπι έγιναν υπό καταρρακτώδη βροχή. Στο 86’ ο ΠΑΟ απείλησε με σουτ από τον Νάρεϊ όπου η μπάλα κόντραρε στον Μαζικού για να ακολουθήσουν δύο χαμένες στιγμές του Καμάτσο στο 88’ και στις καθυστερήσεις.

Σύρραξη στο τελευταίο λεπτό!

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στο τελευταίο λεπτό και άρχισαν από ένα σκληρό φάουλ του Κούρτιτς στον Πάλμα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, καθώς εξελισσόταν το παιχνίδι, ο Ολιβέιρα πέταξε κάτω τον Νταμπό ο οποίος μετά έσπρωξε τον Καντουρί και ο τελευταίος αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο. Σε… κλάσματα δευτερολέπτου οι πάγκοι των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος διαιτητής άρχισε μετά να μοιράζει κάρτες αποβάλλοντας (με δεύτερη κίτρινη) τον Νταμπό και με απευθείας κόκκινη τον Καντουρί

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πάπε Σέικ Ντιόπ, Ντουκουρέ, ενώ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Νταμπό (Άρης). Τσαούσης, Κούρτιτς είδαν κίτρινες κάρτες για τον ΠΑΟΚ ενώ αποβλήθηκε ο Καντουρί.

MVP: Ο Κοτάρσκι ήταν όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ καθώς δεν ήταν μόνο η απόκρουσή του στο πέναλτι του Γκρέι.

Στο ύψος του: Ίνγκασον και οι δύο στόπερ του Άρη μαζί με τον Μπράντλεϊ Μαζικού ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία κι έδειξε ότι ο Πίρσμαν δεν είναι αναντικατάστατος.

Ο «αδύναμος κρίκος»:
Ο Γκρέι έχασε σπουδαία ευκαιρία για τον Άρη και πήρε αυτόν τον τίτλο από τον Πάπε Σέικ Ντιόπ. Ο Ντάντας δεν φάνηκε καθόλου για τον ΠΑΟΚ ομοίως και ο Ζίβκοβιτς.


Η «γκάφα»: Αυτού του Αουγκόστο στο 7ο λεπτό καθώς στο γύρισμα της μπάλας στον Κοτάρσκι – ενώ είχε τουλάχιστον δύο πάσες – ο Ματέο Γκαρσία βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Ο Αργεντίνος του Άρη έκανε μεγαλύτερη που απέφυγε να τον εκτελέσει σε πρώτο χρόνο.

Το «στραγάλι»: Ο Λούις Γκοντίνιο (Πορτογαλία) δεν βοήθησε καθόλου με τα σφυρίγματά του στο πρώτο ημίχρονο καθώς σταματούσε συνέχεια το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερη διαχείριση αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης ήταν πιο ουσιαστικός όταν είχε την μπάλα και είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ με σπουδαιότερη το χαμένο πέναλτι με τον Γκρέι. Ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν στο παιχνίδι, περιορίστηκε στις προϋποθέσεις ευκαιριών.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46’ Νταμπό), Μαντσίνι (81’ Καμάτσο), Μάνου Γκαρθία (69’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (81’ Ζερβίνιο), Γκρέι (63’ Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (58’ Βιεϊρίνια), Ντάντας (58’ Μπίσεσβαρ), Κούρτσιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (73’ Καντουρί), Τόμας (63’ Ολιβέιρα)

Πηγή: www.gazzetta.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template