Ο Bill Gates προωθεί τις παγκόσμιες ψηφιακές ταυτότητες με πρόσχημα την υγεία – Ευθεία παραβίαση των ατομικών ελευθεριών

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates (BMGF) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια σε έργα ψηφιακής ταυτότητας, που θα περιλαμβάνουν «ψηφιακή δημόσια υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων δεδομένων του δημοσίου μητρώου» για να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου του 2030 για την επίτευξη των Ηνωμένων Εθνών, Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).


Τα 200 εκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση — μέρος ενός συνολικού προγράμματος 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το BMGF για την υποστήριξη «παγκόσμιας υγείας και αναπτυξιακών έργων», συνδέεται στενά με τον στόχο 16.9 των (ΣΒΑ), για τον οποίο «υποτίθεται ότι χρειάζονται προγράμματα ψηφιακής ταυτότητας».
Η χρηματοδότηση προστίθεται σε αρκετές υπάρχουσες πρωτοβουλίες περί παγκόσμιων ψηφιακών ταυτοτήτων που υποστηρίζονται από το BMFG, ακόμη και όταν τέτοιες δράσεις δέχονται πυρά για παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, όπως αυτό της ιδιωτικής ζωής, γράφει ο ιστότοπος Noqrerport.


Η μεγαλύτερη τεχνολογική απειλή

Ο συγγραφέας Michael Rectenwald επισημαίνει ότι η ψηφιακή ταυτότητα, πέρα από την προώθηση μιας βελτιωμένης ψηφιακής υποδομής ή «παγκόσμιας υγείας και ανάπτυξης», θα έχει πιο επαχθείς εφαρμογές.
«Από όλα τα άλλα μέσα αναγνώρισης και παρακολούθησης των ατόμων, η ψηφιακή ταυτότητα αποτελεί ίσως τη σοβαρότερη τεχνολογική απειλή για την ατομική ελευθερία.
Έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να συντάσσει ένα πλήρες αρχείο όλων των δραστηριοτήτων, ενός ανθρώπου από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό του», σημειώνει.
Ο Rectenwald είπε ότι αυτές οι πιο επαχθείς εφαρμογές ψηφιακής ταυτότητας θεωρούν ελκυστικές για το BMGF και άλλες παρόμοιες οντότητες:
«Η ψηφιακή ταυτότητα θα χρησιμεύσει ως μέσο καταναγκασμού και αναγκαστικής συμμόρφωσης με τις εξωφρενικές απαιτήσεις ενός καθεστώτος εμβολίων που δεν θα έχει τέλος.
Δεν είναι περίεργο που το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδοτεί αυτήν την επεμβατική τεχνολογία που καταργεί τα δικαιώματα, δεδομένων των επενδύσεων του Gates, τόσο οικονομικά όσο και ιδεολογικά, σε καταναγκαστικές και αναμφισβήτητα φιλικές προς την ευγονική μεθόδους», εκτιμά.

Παγκόσμιο σύστημα

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMGF Mark Suzman, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να επιστρέψουμε στην πορεία προς τους ΣΒΑ, αλλά θα χρειαστεί ένα νέο επίπεδο συνεργασίας και επένδυσης από κάθε τομέα.
Γι’ αυτό το ίδρυμά μας ενισχύει σημαντικά τη δέσμευσή του να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κρίσεων τώρα και να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο σε κρίσιμους καθοριστικούς παράγοντες για την υγεία και την ανάπτυξη».
Ο Gates επενδύει σε πρωτοβουλίες ψηφιακής ταυτότητας σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο μέσω του BMGF αλλά και προσωπικά και μέσω της Microsoft.
Για παράδειγμα, το BMGF είναι υποστηρικτής του MOSIP, μιας πλατφόρμας ψηφιακών αναγνωριστικών ανοιχτού κώδικα με βάση την Ινδία.
Στον ιστότοπό του, το MOSIP παρέχει «ένα ισχυρό επεκτάσιμο και περιεκτικό πρόγραμμα θεμελιώδους ταυτότητας» και «μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα πάνω στην οποία χτίζονται τα εθνικά θεμελιώδη αναγνωριστικά».
Αυτές οι πλατφόρμες, ισχυρίζεται το MOSIP, βοηθούν «τις κυβερνήσεις και άλλες οργανώσεις χρηστών να εφαρμόσουν ένα ψηφιακό, θεμελιώδες σύστημα ταυτότητας με οικονομικό τρόπο».
Το BMGF είναι επίσης εταίρος της Gavi, The Vaccine Alliance, η οποία το 2018, μέσω της πρωτοβουλίας INFUSE (καινοτομία για την απορρόφηση, κλίμακα και ισότητα στην ανοσοποίηση),τάσσεται υπέρ των ψηφιακών ταυτοτήτων για τα παιδιά.
«Φανταστείτε ένα μέλλον στο οποίο όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε εμβόλια που σώζουν ζωές ανεξάρτητα από το πού ζουν — ένα μέλλον στο οποίο γονείς και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διασφαλίζουν τον έγκαιρο εμβολιασμό τους, ένα μέλλον στο οποίο έχουν το δικό τους ψηφιακά αποθηκευμένο αρχείο υγείας που δεν μπορεί να χαθεί, ένα μέλλον στο οποίο, ανεξαρτήτως φύλου, οικονομικής ή κοινωνικής θέσης, αυτό το αρχείο επιτρέπει σε κάθε παιδί (και γονείς) να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό, να πηγαίνουν στο σχολείο, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και τελικά να χτίζουν μια ευημερούσα ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προγράμματα άσχετα με την υγεία

Σύμφωνα με το INFUSE, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, «η ψηφιακή κάρτα υγείας τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε υπηρεσίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως το δημοτικό σχολείο, ή για διευκόλυνση της διαδικασίας απόκτησης εναλλακτικών διαπιστευτηρίων».
Ο δημοσιογράφος – ερευνητής Leo Hohmann περιέγραψε την πρωτοβουλία «όλα σχετικά με τη συλλογή δεδομένων», ως κάτι που «δεν έχει καμία σχέση με την υγεία», αλλά φέρνει «την τρέχουσα γενιά των παιδιών στο δικαρκώς αναπτυσσόμενο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας».
Ο Gavi, με τη σειρά του, συνεργάζεται στενά με την ID2020 Alliance, που ιδρύθηκε το 2016, η οποία ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει «δεοντολογικές προσεγγίσεις που προστατεύουν το απόρρητο στην ψηφιακή ταυτότητα».
Προσθέτει ότι «το να χρησιμοποιείς σωστά την ψηφιακή ταυτότητα σημαίνει προστασία των πολιτικών ελευθεριών και ισχυρίζεται πως υποστηρίζει «ηθικές προσεγγίσεις που προστατεύουν το απόρρητο στην ψηφιακή ταυτότητα».
Η Microsoft είναι ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας ID2020 (το 2018) και φαίνεται να συνεργάζεται μαζί της, ενώ ο Kim Gagné, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ID2020, είναι πρώην στέλεχος της Microsoft.
Άλλοι ιδρυτικοί εταίροι του ID2020 είναι το Gavi, το BMGF, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Accenture και το Ίδρυμα Rockefeller.


www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template