Wall Street Journal: Καταρρέουν στα αλήθεια οι γίγαντες της Τεχνολογίας; Μισό τρισεκατομμύριο δολάρια έχασαν φέτος

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022


Οι 20 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του κλάδου της τεχνολογίας στον κόσμο έχουν χάσει το εκπληκτικό ποσό του μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων μόνο το 2022 λόγω της απότομης πτώσης του αμερικανικού χρηματιστηρίου, των εκτοξευόμενων επιτοκίων και του πληθωρισμού ρεκόρ.


Από την Alyssa Lukpat/Wall Street Journal

Επιπλέον, οι πλουσιότεροι μεγιστάνες της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων ο Mark Zuckerberg, ο Bill Gates και ο Larry Ellison, έχουν δει περισσότερα από 480 δισεκατομμύρια δολάρια της προσωπικής περιουσίας τους να εξαφανίζονται σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index που κατατάσσει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, τα οικονομικά τους προβλήματα επιδεινώθηκαν περαιτέρω αυτή την εβδομάδα με μια σειρά από τεχνολογικούς γίγαντες να αναφέρουν απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η συλλογική απώλεια των 480 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει μεγαλύτερη από τις αγοραίες αξίες ΟΛΩΝ των εταιρειών εκτός από επτά στο δείκτη S&P 500, ανέφερε η Wall Street Journal.


Την Πέμπτη, ο Mark Zuckerberg είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά $11 δισ., που σημαίνει ότι έχει χάσει περισσότερα από $100 δισ. σε περίπου ένα χρόνο. Η Meta ανέφερε μείωση των εσόδων για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο αυτή την εβδομάδα. Η εταιρεία επένδυσε 70 δισεκατομμύρια δολάρια στο Metaverse, τον καθηλωτικό εικονικό κόσμο της που έχει σχολιαστεί αρνητικά επειδή προς το παρόν δείχνει να έχει αποτύχει ως προς την προσέλκυση χρηστών.

Τα έσοδα της εταιρείας επιβραδύνθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και έθεσαν νέα ερωτήματα σχετικά με τα σχέδια της Meta να διαθέσει περισσότερα χρήματα -τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως- στην εικονική πραγματικότητα, καθώς οι επενδυτές εγείρουν αμφιβολίες για την ανάπτυξη της. Η Meta πλήττεται επίσης από την πτώση των διαφημιστικών πωλήσεων καθώς αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από την εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο του TikTok.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Tesla και τώρα νέος ιδιοκτήτης του Twitter –ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχασε 66,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρή περιουσία φέτος, με τις απώλειες του την Παρασκευή να εκτιμώνται στα 7,81 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, η περιουσία του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, δέχθηκε 7,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή και τώρα έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση του Bloomberg Billionaires Index. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 65,7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Ο πλούτος του Bezos αποτιμάται στα 127 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν πτώση περίπου 8% την Παρασκευή, καθώς η Wall Street ήταν απογοητευμένη από τις προβλέψεις πωλήσεων της εταιρείας για το τρέχον τρίμηνο.

Όπως οι Musk, Bezos και Zuckerberg, έτσι και ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, υπέστη ένα πλήγμα 27,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην περιουσία του φέτος και είναι πλέον ο πέμπτος πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος. Επίσης, οι συνιδρυτές της Alphabet Inc. της Google, Larry Page και Sergey Brin, αντίστοιχα, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχουν επίσης δει την καθαρή τους αξία να μειώνεται. Και οι δύο έχασαν πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία μετοχών φέτος, αφού η Alphabet ανέφερε την πρώτη της πτώση στις πωλήσεις διαφημίσεων YouTube από έτος σε έτος.

Οι εταιρείες τεχνολογίας γνώρισαν ισχυρή ανάπτυξη στην αρχή της πανδημίας, αλλά τώρα τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, τα αυξανόμενα επιτόκια σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της ανάπτυξης της ψηφιακής διαφήμισης έχουν προκαλέσει μείωση των κερδών, με τις ίδιες να συνειδητοποιούν πλέον τα κόστη και να απολύουν προσωπικό. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Nasdaq, ο οποίος αποτελείται κυρίως από εταιρείες τεχνολογίας, έχει υποχωρήσει κατά 29% το 2022.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template