Κατάρ – Εκουαδόρ 0-2: «Πάγωσε» τους διοργανωτές με… killer Βαλένσια! (video)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022


Με έναν εκπληκτικό Ένερ Βαλένσια το Εκουαδόρ πήρε τη νίκη με 0-2 απέναντι στο Κατάρ, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αρχηγός της ομάδας από τη Νότια Αμερική σημείωσε και τα δύο τέρματα της χώρας του στο πρώτο ημίχρονο, οδηγώντας την σε μία εύκολη, όπως αποδείχθηκε, επικράτηση.


Η έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ είναι γεγονός! Το Εκουαδόρ ήταν ο μεγάλος νικητής στην πρεμιέρα του τουρνουά απέναντι στους διοργανωτές, τους οποίους και κέρδισε εύκολα με 2-0, χάρη στα δύο τέρματα που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο ο αρχηγός της ομάδας, 
Ένερ Βαλένσια (16’, 31’). Οι (τυπικά και ουσιαστικά) γηπεδούχοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του αγώνα, με τη χώρα της Νότιας Αμερικής να κυριαρχεί σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού.




Το γκολ δεν άργησε να έρθει στην αναμέτρηση, αλλά τελικά δεν μέτρησε. Μόλις στο 3’ ο Βαλένσια βρήκε δίχτυα με κεφαλιά για το Εκουαδόρ, αλλά το VAR επενέβη ακυρώνοντας το τέρμα για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, μόλις για μερικά εκατοστά.

Λίγο αργότερα, όμως, ο ίδιος παίκτης θα πετύχει και πάλι γκολ, αυτή τη φορά με νόμιμο τρόπο και μάλιστα από την άσπρη βούλα. Στο 16’ ο τερματοφύλακας του Κατάρ ανέτρεψε τον Βαλένσια μέσα στην περιοχή, με τον αρχηγό του Εκουαδόρ να ευστοχεί και να δίνει το προβάδισμα στη χώρα του. Προβάδισμα που διπλασίασε στο 31’, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ με «καρφωτή» κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Πρεσιάδο.

Η πρώτη φάση για τους τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχους ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου (45+5’), όταν ο Αλί βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Γκαλίντες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι ποδοσφαιριστές του Αλφάρο συνέχισαν να πιέζουν τον αντίπαλό τους ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ. Έφτασαν κοντά σε αυτό στο 55’, με τον Ιμπάρα να πλασάρει, αλλά τον Αλ Σεμπ να έχει απάντηση απομακρύνοντας με γροθιές.

Το Κατάρ κατάφερε να απειλήσει μόνο με ένα σουτ του Μουντάρι στο 86’, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Γκαλίντες. Πέρα από τη συγκεκριμένη φάση, το Εκουαδόρ έκανε σωστή διαχείριση έως και το τέλος του αγώνα, φτάνοντας εύκολα στη νίκη και στην εξασφάλιση των τριών βαθμών.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κατάρ (Σάντσεθ): Αλ Σεμπ – Αλ Ραουί, Κούκι, Χασάν – Μιγκέλ, Μπουντιάφ, Χατέμ, Αχμέντ – Αλ Χεϊντός (71’ Γουάντ), Αφίφ, Αλί (71’ Μουντάρι)

Εκουαδόρ (Αλφάρο):
Γκαλίντες – Πρεσιάδο, Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν – Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90’ Φράνκο), Ιμπάρα (68’ Σαρμιέντο) – Βαλένσια (76’ Σιφουέντες), Εστράδα (90’ Ροντρίγκες)

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template