Η κυβέρνηση πιέζει τον Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει τα πάντα και να φύγει! Ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη στα 2 παιδιά του για εκβίαση.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022


Πώς εμπλέκονται Γιώργος και Νίκος Σαββίδης
Το Βούλευμα στηρίζεται στην εκτίμηση ότι ο λόγος που κάηκε το αυτοκίνητο και δέχτηκε απειλές ο Ευαγγελόπουλος ήταν επειδή αυτός διαπραγματευόταν τους όρους του συμβολαίου του Κάτσε με τον ΠΑΟΚ. Η πίεση ήταν προς τον Ευαγγελόπουλο να κλείσει τη συμφωνία με όρους ευνοϊκότερους για τον ΠΑΟΚ και δυσμενέστερους για τον Κάτσε (και τον Ευαγγελόπουλο εφόσον θα είχε μικρότερη αμοιβή).

Με αυτή την έννοια, εκτιμήθηκε ότι ο Εριτσιάν και οι συνεργοί του έκαναν απόπειρα εκβίασης με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος και μάλιστα κατ’ επάγγελμα.

Ας δούμε τώρα πώς εμπλέκονται με βάση το κατηγορητήριο ως ηθικοί αυτουργοί, οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης. Βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν η κυπριακή εταιρεία DIMERA LTD που είναι και η μοναδική εταίρος της DIMERA GROUP Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, που έκοψε και τα τιμολόγια για τη διαμονή των φερόμενων ως δραστών στην Αθήνα. Ως μοναδικοί μέτοχοι φέρονται οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης.

Ως γνωστόν οι δραστηριότητες της οικογένειας Σαββίδη στην Ελλάδα ορίζονται από την εταιρεία Belterra Holdings LtD, στην οποία ανήκει ο ΟΛΘ, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δηλαδή, και η οποία ελέγχει την Dimera Land and Property Investments Ltd, την Dimera Ltd, που με τη σειρά της ελέγχει την Dimera Group ΜΕΠΕ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και άλλες εταιρείες, και την DIMERA Media Investments Ltd που περιλαμβάνει τις εκδοτικές και μηντιακές επιχειρήσεις (ΕΘΝΟΣ, Open)

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στηρίζεται στην εκτίμηση ότι ο Μηλιωρίδης, σύνδεσμος επικοινωνίας των οργανωμένων φιλάθλων με τις διοικήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έπαιρνε εντολές από τους Γιώργο και Νίκο Σαββίδη και ερχόταν σε επικοινωνία με τον Αγκανατζιάν. Εκτιμά ότι το ύψος της αμοιβής που συμφωνήθηκε για την εκβίαση όπως και το γεγονός ότι ζητήθηκαν αποδείξεις για τα έξοδα δείχνει ότι δεν θα πλήρωνε ο Μηλιωρίδη από δικούς του πόρους. Επιπλέον, το Βούλευμα επικαλείται στοιχεία από τις τηλεφωνικές καταγραφές που κάνουν σαφές ότι ο Μηλιωρίδης είναι ενδιάμεσος για το «αφεντικό» που ήταν μάλιστα «πολύ ικανοποιημένο».

Η εισήγηση προς το Συμβούλιο Εφετών θεωρεί ότι έγινε απόπειρα εκβίασης, ανεξαρτήτως του εάν δεν ολοκληρώθηκε, επειδή ο Ευαγγελόπουλος αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία με τον Κατσέ. Η εκβίαση αφορούσε τη σύναψη συμφωνίας κατάρτισης συμβολαίου του Κατσέ που θα ήταν ευνοϊκότερο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε ζημία του Ευαγγελόπουλου, «δια της σύναψης μιας συμφωνίας μη συμφέρουσας οικονομικά και επαγγελματικά για τον ίδιο και αντίστοιχη αύξηση της περιουσίας των Νίκου και Γεώργιου Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Κατά συνέπεια οι Νίκος και Γιώργος Σαββίδης κατηγορούνται ότι «ενήργησαν βάσει σχεδίου οργανωμένου […] χρησιμοποιώντας δια του στελέχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Σπυρίδωνα Μηλιωρίδη, μέλη συσταθείσας και επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης».

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ως προς την «ποινική δίωξη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, από κοινού, σε απόπειρα, τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος, κατ’ επάγγελμα», ήταν ότι προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του Γιώργη Σαββίδη και του Νίκου Σαββίδη και πρέπει να δικασθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, διαμορφώνοντας και το ανάλογο κατηγορητήριο.

Νίκος και Γιώργος Σαββίδης έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος τους. Ο μεν Νίκος Σαββίδης υποστηρίζει ότι είναι τυπικά μέτοχος στη DIMERA LTD και «ότι πιθανόν να τον έχει βάλει η οικογένειά του» ενώ ο Γιώργος Σαββίδης επίσης δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με την εταιρεία πέραν της τυπικής συμμετοχής του ως μέτοχος. Και οι δύο αρνούνται ότι είναι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρότι η ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ DIMERA LTD ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς με βάση όσα έχουν δηλωθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.


Μάλιστα προ διετίας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης «πολύ-ιδιοκτησίας» ο δικηγόρος κ. Δριλεράκης, νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, ανέφερε ενώπιον των μελών της ΕΕΑ ότι ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος απλά έχει συμβουλευτικό ρόλο προς τους δύο γυιούς (Νίκο, Γιώργο) και τη σύζυγο του Κυριακή που έχουν στην κατοχή τους τις μετοχές της ΠΑΕ μέσω της εταιρίας Dimera.

«Πρέπει σήμερα να καταρρίψουμε έναν μύθο. Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι απλά Πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και στην Κυριακή Σαββίδη, που κάνουν κουμάντο και απλά συμβουλεύονται τον Ιβάν», φέρεται να έχει ειπωθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 2022 ο Αγκανατζιάν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Αγιάς στα Χανιά. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Πως ήρθε στο προσκήνιο αυτή η υπόθεση όμως από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού; Από την μέχρι προχθές παρουσία του Γιώργου Σαββίδη στο Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η νομοθεσία για τα αθλητικά σωματεία είναι σαφής. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει σήμερα, δεν μπορεί να είναι μέλος της διοίκησης αθλητικής ανώνυμης εταιρείας όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο με αμετάκλητο Βούλευμα έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι η Υπεύθυνη Δήλωση που υπέβαλε ο Γιώργης Σαββίδης στις 24 Ιουλίου 2022 στην ΕΕΑ, ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία ήταν «εξ αντικειμένου ψευδής» καθώς το αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για την παραπομπή του έχει εκδοθεί ένα μήνα πριν (24/6). Το γεγονός αυτό μάλιστα μπορεί να συμπαρασύρει συνολικά το «πιστοποιητικό συμμετοχής» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Super League.

Κάτι που εξηγεί και την πρόσφατα (16/11) ανακοινωθείσα αποχώρηση του Γιώργη Σαββίδη από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για «προσωπικούς και τεχνικούς λόγους», αλλά και την χθεσινή επιμονή του ΠΑΟΚ να διαχωρίσει την ποδοσφαιρική εταιρία από την υπόθεση «προσωπική υπόθεση το θέμα του Σαββίδη».

Ειδικότερα, πάρθηκε απόφαση για αναδιάρθρωσή του, η οποία, όπως γνωστοποιήθηκε στις 16/11, φέρνει εκτός σχήματος τους Γιώργο Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν, Τρύφων Κούκιο, Ευάγελλο Χρυσοχόο (που διατηρεί τα καθήκοντά του ως Εμπορικός Διευθυντής) και εντός τους Άγγελο Αναστασιάδη (ως Β’ Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για το project του νέου αθλητικού κέντρου), Περικλή Παπαδόπουλο (υπεύθυνος ιατρικών θεμάτων), Βασίλη Χατζηαποστόλου (συντονιστής δικτύου συνεργατών) και Δημήτρη Μουτσάκη (project manager Νέας Τούμπας).

Το νέο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο θα επικυρωθεί στην τακτική ΓΣ του συλλόγου που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, διαμορφώνεται ως εξής: Ιβάν Σαββίδης (Πρόεδρος), Χρυσόστομος Γκαγκάτσης (Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος), Αγγελος Αναστασιάδης (Β’ Αντιπρόεδρος), Μαρία Γκοντσάροβα, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Κυριάκος, Βασίλειος Χατζηαποστόλου, Περικλής Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μουτσάκης (Μέλη).

Βασικό λοιπόν θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια από χθες, η αποχώρηση του Γιώργου Σαββίδη από το Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για λόγους «προσωπικούς και τεχνικούς» είπε ο ίδιος, αλλά όπως φαίνεται σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δίνει σε αυτή την αποχώρηση μια εντελώς διαφορετική οπτική.

Η ΕΕΑ απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση μιας σειρά διατάξεων καθώς ο γιος του Ιβάν Σαββίδη (για την ακρίβεια οι δύο γυιοι του, καθώς στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Νίκος που δεν ήταν όμως στο Δ.Σ. της ΠΑΕ) παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, «για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα».

Γιατί παρενέβη η ΕΕΑ σε μια τέτοια υπόθεση που αφορά στα ποινικά δικαστήρια; Γιατί σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια, «ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα. Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης».

Λέει δηλαδή η ΕΕΑ πως ο Γιώργος Σαββίδης ενώ από τις 24/6 με αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης έχει παραπεμφθεί «για ηθική αυτουργία σε εκβιασμό σε βαθμό κακουργήματος, ο ίδιος ένα μήνα μετά με επιστολή του στην Επιτροπή βεβαίωνε πως «δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα» (η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι κάποιος που διώκεται για κακούργημα δεν μπορεί να έχει συμμετοχή σε Δ.Σ των ΠΑΕ).

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Είναι προφανές πως και αυτό το γεγονός που ήρθε στην δημοσιότητα από διαρροή που κάποιοι φρόντισαν να μοιράσουν την δικογραφία από χέρι σε χέρι σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία αποσκοπεί στην ολοκληρωτική πίεση της κυβέρνησης προς την οικογένεια Σαββίδη να πουλήσει τα πάντα και να φύγει από την Ελλάδα. Ο πόλεμος πλέον του ΠΑΟΚ με το Μαξίμου τώρα αρχίζει.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template