Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ έφτιαξε το πρώτο... προσωρινό στάδιο από κοντέινερ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022


Το Μουντιάλ του Κατάρ εκτός από τα αρκετά αρνητικά του στοιχεία, έχει να επιδείξει και πολλές πρωτοπορίες που μόνο εκεί θα μπορούσα να συμβούν. Όλα τα γήπεδα είναι τεχνολογικώς προηγμένα και έχουν κατασκευαστεί από κορυφαίους αρχιτέκτονες και μηχανικούς.

Ένα από τα γήπεδα που ξεχωρίζουν είναι το «974». Αυτός είναι ο διεθνής κωδικός κλήσης του Κατάρ, αλλά κι ο αριθμός των κοντέινερς που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του γηπέδου δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Ras Abu Aboud. Λόγω των κοντέινερς είναι το πρώτο συναρμολογούμενο γήπεδο, το οποίο με τη λήξη των αγώνων θα μετατραπεί σε παραθαλάσσια συγκροτήματα.




Πέρα από την πόλη της Λουσάιλ, τα γήπεδα και τα ξενοδοχεία που κτίστηκαν ένα ακόμη τεράστιο έργο υποδομής είναι και το μετρό που εκτείνεται κατά μήκος μίας διαδρομής 76 χιλιομέτρων. Είναι εξ ολοκλήρου υπέργειο και έχει τρεις γραμμές καλύπτοντας τα περισσότερα γήπεδα που διεξάγονται οι αγώνες.

Χρειάστηκε πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί και κόστισε 36 δισεκατομμύρια δολάρια!
 



Χτίστηκε σε ένα τεχνητό ακρωτήριο και έχει αρθρωτό σχεδιασμό, κατασκευασμένο με τη χρήση ανακυκλωμένων εμπορευματοκιβωτίων μεταφοράς, αφαιρούμενων καθισμάτων και άλλων στοιχείων, ώστε να δημιουργηθεί μια ζωντανή, πολύχρωμη και μοναδική αρένα που μοιάζει σαν να είναι πραγματικά κατασκευασμένη από μεμονωμένα οικοδομικά τετράγωνα.

Στη συνέχεια, θα "επαναχρησιμοποιηθεί" μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την κατεδάφισή του, ώστε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του να μπορούν να αξιοποιηθούν αλλού.

Βέβαια, κάποιοι θα θεωρήσουν κρίμα που θα φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνο για ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι το τέλος της ιστορίας για το στάδιο, παρά το γεγονός ότι είναι η μία και μοναδική διοργάνωση στην οποία θα φιλοξενήσει αγώνες.

Για παράδειγμα, όσοι ζουν κοντά στον χώρο του γηπέδου θα απολαύσουν μια καταπράσινη παραλιακή ανάπτυξη που θα καταλάβει τον χώρο μόλις φύγει το γήπεδο. Εν τω μεταξύ, ένας από τους στόχους του είναι να εμπνεύσει ένα νέο κύμα οπαδών του ποδοσφαίρου, έχοντας δει τους καλύτερους του κόσμου να παίζουν εκεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template