Συμφέροντα πίσω απο τις καταγγελίες θέλουν να μας καταστρέψουν λέει ο πατέρας Αντώνιος

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Συμφέροντα πίσω απο τις καταγγελίες θέλουν να μας καταστρέψουν λέει αγανακτισμένος ο πατέρας Αντώνιος. «Κάποιοι εχουν συμφέροντα και θέλουν να μας εξαφανίσουν».

Η Εισαγγελία Ανήλικων έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος είναι και αυτός που ίδρυσε τον φορέα, τόνισε: «Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος».

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο» τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην «Κιβωτό του Κόσμου» ζουν πολλά παιδιά.

«Έχουμε ακούσει ότι παιδιά ήταν σε καταναγκαστική εργασία, για την επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, σε προγράμματα παιδαγωγικά που έχουμε δημιουργήσει. Οι δομές μας είναι πρότυπες μέσα σε αγροκτήματα, για να παίρνουν τα παιδιά ειδικότητες και τη μαθητεία τους σε εργαστήρια που υπάρχουν. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ πηγαίνουν στο σχολείο», πρόσθεσε.
«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Αυτά που σας λέω είναι από δημοσιεύματα που έχουμε διαβάσει, σε αυτά σας απαντούμε και έχουμε πέσει από τα σύννεφα», υπογράμμισε σε ερώτηση για το αν πάει το μυαλό του σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να εργάζονται στις δομές και να είναι αυτοί που καταγγέλλονται.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. «Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης» είπε ο πατέρας Αντώνιος.

Κλείσιμο «Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε» συμπλήρωσε.

«Επί 25 χρόνια, ξέρετε, έχουμε τεράστια εμπειρία και γνωρίζουμε. Ξέρω πολύ καλά αυτό που σας λέω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν χωρίς να έχουν την εμπειρία που εμείς έχουμε. Έχουμε δώσει την ψυχή μας. Ζούμε μέσα στο έργο. Θέλω να έχω πάντοτε την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη», τόνισε.

Σε ερώτηση αν έχει κάνει κάποιο λάθος ο πατέρας Αντώνιος υπογράμμισε πως: «Έχω δώσει τη ζωή μου, αυτό μόνο μπορώ να σας πω. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος». «Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση» ευχήθηκε.

Η πρεσβυτέρα από πλευράς της τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα.

«Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια», σχολίασε.

«Είμαστε δύο άνθρωποι που δώσαμε τη ζωή μας, δουλεύουμε 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι αγανακτισμένη», είπε.

«Όλα αυτά που βγαίνουν είναι ανυπόστατα. Βάλλεται ένας οργανισμός, επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει αυτό το πράγμα» συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό».

Για το πώς προσπαθούν να περιορίσουν παραβατικές συμπεριφορές παιδιών κι αν υπάρχουν τιμωρίες, είπε ότι: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο. Ο πάτερ είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους. Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάποια παιδιά που έχουν πάρει τον κατήφορο».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template