Ούτε άχνα από τα ΜΜΕ για την δίκη των επίορκων στρατηγών της ΕΛΑΣ! Η Cosa Nostra του υποκόσμου και οι παρακολουθήσεις από τον κοριό της ΕΥΠ που τους έπιασαν στα πράσα με τα λεφτά στο χέρι.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022


Του Άρη Σπίνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται, παρά τις αλλεπάλληλες διακοπές, η δίκη με δεκάδες κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων είναι ανώτεροι εν ενεργεία αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, απόστρατοι στρατηγοί, ιδιώτες, που συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη έκθεση των 80 σελίδων της ΕΥΠ. Μια δίκη που είναι εξαφανισμένη από όλα τα ΜΜΕ. Στην δίκη αυτή γίνονται συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει στο edolio5 τα κενά της δικογραφίας που θα δυσκολέψουν πολύ τους δικαστές της έδρας να έχουν μια δίκαιη κρίση αφού κυριολεκτικά λείπουν από την δικογραφία σοβαρά έγγραφα, προφανώς εξαιτίας της παράλειψης κάποιων. Πριν λίγες μέρες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δικαστηρίου, προέκυψε ζήτημα όταν ο συνήγορος κατηγορουμένου, που είναι Υποστράτηγος ε.α. και γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάγκος Λαμπίρης, κατέθεσε Ένσταση για απαγόρευση αποδεικτικής αξιοποίησης, ανάγνωσης και λήψης υπόψη των χειρόγραφων και ανυπόγραφων απομαγνητοφωνήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, που έχουν κάνει ανώνυμοι υπάλληλοι της ΕΥΠ, όταν Διοικητής της ΕΥΠ επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ο Ιωάννης Ρουμπάτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαμπίρης κατέθεσε στο Δικαστήριο επίσημα έγγραφα, από τα οποία αποδεικνύεται, ότι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, με τον οποίο φέρεται να συνομιλούσε από καρτοτηλέφωνα ο εντολέας του, ήταν σε νόμιμη επισύνδεση (με διατάξεις του Εισαγγελέα της ΕΥΠ και έγκριση από τον Εισαγγελέα Εφετών) από τον Αύγουστο του 2015 έως τις 14 Μαρτίου 2016. Για το διάστημα αυτό, όμως, στη δικογραφία δεν υπάρχουν ούτε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ούτε τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα σε μορφή DVD. Αντίθετα, στην ίδια δικογραφία περιέχονται προχείρως απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από την ΕΥΠ για το διάστημα Ιούνιος 2016- Νοέμβριος 2016.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, ότι ο Μάλαμας συνέχιζε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση για 6 τουλάχιστον ακόμη μήνες χωρίς να έχει δώσει την έγκρισή του ο Εισαγγελέας της ΕΥΠ.


Από άλλα επίσημα έγγραφα που κατέθεσε στο Δικαστήριο ο δικηγόρος κ. Γιάγκος Λαμπίρης, αποδεικνύεται ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και το δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, τον οποίο ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Ρουμπάτης εμφάνισε ως εμπλεκόμενο στην ίδια υπόθεση, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του, τον Απρίλιο του 2021 και οι δράστες να παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Εισαγγελέας είχε εκδώσει διάταξη, με έγκριση του Εισαγγελέα Εφετών, για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του Γιώργου Καραϊβάζ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 και είχε ισχύ δύο μηνών. Από τη δικογραφία όμως προκύπτει ότι ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος ήταν υπό παρακολούθηση από τον Απρίλιο του 2016, δηλαδή πεντέμισι μήνες πριν ο Εισαγγελέας επιτρέψει την παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων!

Ωστόσο, το Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, απέρριψε την Ένσταση

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Εισαγγελέας της Έδρας, στην πρότασή του τόνισε, ότι από την πρώτη στιγμή της Δίκης έχει προτείνει να μη θεωρηθούν από το Δικαστήριο ως αναγνωστέα έγγραφα οι προχείρως απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ, οι οποίες περιέχονται στη δικογραφία, αφού αυτές δεν είναι νομότυπες. Δεν φέρουν, δηλαδή, τον τύπο της “έκθεσης” όπως σαφώς ορίζει το αρ.148 του ΚΠΔ και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε η Ένσταση που υποβλήθηκε να γίνει δεκτή.

Τελικά, το Δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για τις 23 Νοεμβρίου.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template