Οι χαμένοι των crypto ξεπουλάνε τα πολυτελή αμάξια τους

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022


Οι μειωμένες τιμές των τελευταίων ημερών στην αγορά μεταχειρισμένων πολυτελών αυτοκινήτων έχουν οδηγήσει τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι οι «χαμένοι» των crypto, που δέχτηκαν ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα από την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX, ξεπουλούν τα luxury αποκτήματά τους.

Σύμφωνα με τη New York Post, αμάξια όπως τα πολυτελή Mercedes Benz G-Wagon , Lamborghini Urus και McLaren Spiders έχουν μειωμένες τιμές, στην αγορά second hand, η οποία παρά τον πληθωρισμό έχει παραμένει ισχυρή τους προηγούμενους μήνες.


Πέφτουν οι τιμές στην αγορά μεταχειρισμένων

Σε ενημερωτικό της αντιπροσωπείας πολυτελών αυτοκινήτων CarDealershipGuy, αναφέρεται: «Η αγορά εντυπωσιακών αυτοκινήτων αποδεκατίζεται αυτή τη στιγμή».

Το σημείωμα αναφέρει ότι μια Mercedes G-Wagon του 2021 με μόλις 3.378 μίλια πωλήθηκε για 187.000 δολάρια, μία πτώση 80.000 δολαρίων, δηλαδή κατά 30%, μέσα σε λιγότερους από 12 μήνες.

Πριν λίγες ημέρες, μια Mercedes G-Wagon του 2020 — το μοντέλο G63 ​​AMG — με 3.992 μίλια πουλήθηκε για 179.000 δολάρια σε δημοπρασία, από περίπου 240.000 δολάρια πέρυσι.


Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και μοντέλα όπως McLaren 600 LT Spider και Lamborghini Urus, που σύμφωνα με αναλυτές ήταν δημοφιλείς επιλογές των κάποτε crypto εκατομμυριούχων.

Οι insiders της αγοράς μεταχειρισμένων, έχουν αποδώσει αυτή τη μείωση στην καταστροφή που υπέστησαν πολλοί κάτοχοι crypto, ύστερα από την κατάρρευση του FTX. To μέχρι πρότινος τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto, κατέθεσε αίτηση για πτώχευση στα μέσα Νοεμβρίου, προκαλώντας ζημιές 2 δις δολαρίων στην βιομηχανία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τους δύο τελευταίους μήνες η πτώση τιμών έχει εκτοξευτεί σε συγκεκριμένα πολυτελή αμάξια που κάποτε θεωρούνταν ως «σύμβολο πλούτου», ιδίως για celebrities και επενδυτές σε crypto, που εκμεταλλεύτηκαν την άνοδο της αγορά των προηγούμενων χρόνων και απέκτησαν χρήματα. Αυτή η πτώση αφορά άμεσα την δύσκολη περίοδο που διανύουν τα crypto», αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας πώλησης αυτοκινήτων CarDealerShipGuy.

Υπερπροσφορά

Ο αριθμός των μεταχειρισμένων πολυτελών οχημάτων με τιμή άνω των 100.000 δολαρίων προς πώληση στην AutoTrader έχει υπερτετραπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με την Post.

Επιπλέον, βάσει των δεδομένων από το Manheim, έναν ιστότοπο δημοπρασιών όπου οι traders μπορούν να αγοράσουν μεταχειρισμένα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι για το πρώτο εξάμηνο του Νοεμβρίου, οι εποχικά προσαρμοσμένες τιμές των πολυτελών SUV μειώθηκαν κατά 12,1% από έτος σε έτος.
Η περίπτωση των Rolex

Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους traders και τους επενδυτές των crypto, με τη βιομηχανία να βιώνει ντόμινο πτωχεύσεων και βουτιά στα κρυπτονομίσματα.

To περασμένο καλοκαίρι, με πρόσφατη τη κατάρρευση του TerraUSD και τη χρεοκοπία μεγάλων κρυπτο-χρηματιστηρίων, η αγορά μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών γέμισε με μοντέλα-«τρόπαια» όπως το Rolex Daytona ή το Patek Nautilus 5711A.

Οι ειδικοί απέδωσαν την υπερπροσφορά στον λεγόμενο «χειμώνα» των crypto. Επενδυτές των crypto που κάποτε αποτελούσαν μία σημαντική κατηγορία αγοραστών των δημοφιλών ρολογιών, ύστερα από το οικονομικό πλήγμα αναγκάστηκαν να τα πουλήσουν σε πλατφόρμες second hand.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template