«Μαύρη Τετάρτη» για τους εργαζόμενους της Meta – 11.000 απολύσεις και «mea culpa» από τον Ζούκερμπεργκ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Τα ειδοποιητήρια της απόλυσης αρχίζουν να λαμβάνουν από σήμερα η υπάλληλοι της μητρικής του Facebook, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της Meta για τον περιορισμό του λειτουργικού της κόστους μετά και τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε προσφάτως η εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου (Facebook, Instagram, WhatsApp) Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μίλησε με στελέχη την Τρίτη για να τους προετοιμάσει για τις περικοπές και ανέφερε ότι ήταν υπεύθυνος για τα «λάθη» της εταιρείας, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο Ζούκερμπεργκ προειδοποίησε τους υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι η Meta σκόπευε να μειώσει τα έξοδα και να εφαρμόσει σχέδιο αναδιάρθρωσης. Η εταιρεία με έδρα το Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, πάγωσε τις προσλήψεις το προηγούμενο διάστημα και ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι η Meta ανέμενε ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι μικρότερος το 2023 από ό,τι φέτος.

Οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου το 13% των υπαλλήλων της εταιρείας, η οποία απασχολούσε περισσότερους από 87.000 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Insider. 
Οι μειώσεις, μέρος της πρώτης μεγάλης περικοπής στον προϋπολογισμό από την ίδρυση του Facebook το 2004, αντικατοπτρίζουν μια απότομη επιβράδυνση των εσόδων από ψηφιακές διαφημίσεις, μια αγορά που βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης και τη μεγάλη επένδυση του Ζούκερμπεργκ στο metaverse.

«Πρόκειται προφανώς για έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε», είπε ο Ζούκερμπεργκ σε μια συνάντηση με τους υπαλλήλους τον Σεπτέμβριο. «Για τα πρώτα 18 χρόνια της εταιρείας, αναπτυσσόμασταν γρήγορα κάθε χρόνο, και στη συνέχεια -πιο πρόσφατα- τα έσοδά μας ήταν σταθερά έως ελαφρώς μειωμένα για πρώτη φορά. Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστούμε».

Οι περικοπές θέσεων εργασίας της Meta ακολούθησαν τις περικοπές στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, όπου η εταιρεία μείωσε περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της μετά την πώλησή της στον Έλον Μασκ. 
Αυτές οι απολύσεις ήταν χαοτικές, με πολλούς υπαλλήλους να ανακαλύπτουν ότι είχαν χάσει τη δουλειά τους όταν ξαφνικά διαπίστωσαν ότι δεν είχαν πρόσβαση στο Slack ή στο εταιρικό email. 
Ο Μασκ είπε ότι οι κινήσεις ήταν απαραίτητες για να περιοριστούν οι απώλειες στο κοινωνικό δίκτυο. Αργότερα ζήτησε από ορισμένους απολυμένους να επιστρέψουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Snap, μητρική της αντίπαλης εφαρμογής Snapchat, η οποία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα μειώσει το 20% του εργατικού της δυναμικού.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template