Με μισθό 8.500 ευρώ θα αμείβεται η Εύα Καϊλή και πίσω από της... φυλακής τα σίδερα - 1,5 εκατ. ευρώ μέσα σε στρώματα(φωτο)

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022


Την ώρα που πλησιάζει η πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει προσωρινά από τις 9/12 στις φυλακές του Βελγίου καθώς θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, νέες αποκαλύψεις συγκλονίζουν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Qatar Gate.


Βελγικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια φωτογραφία, από την αστυνομία της χώρας που είχε αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση στο Ευρωκοινοβούλιο και η οποία απεικονίζει τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Συνολικά πρόκειται για το ποσό - μαμούθ ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η ευρωβουλετής θα συνεχίσει να πληρώνεται κανονικά - αφού δεν παραιτείται από τη θέση της στην ΕΕ.
Με δεδομένο ότι καθαιρέθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου, η Εύα Καϊλή θα λαμβάνει κανονικά τον μισθό της ευρωβουλευτού δηλαδή περίπου 8.000 με 8.500 ευρώ συν τα προβλεπόμενα επιδόματα.


Ομόφωνη καθαίρεση

Νωρίτερα, την ομόφωνη καθαίρεση της κας. Καϊλή αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απόφαση που επικύρωσαν με την ψήφο τους και οι Ευρωβουλευτές.
Συνολικά, οι ευρωβουλευτές με 625 ψήφους υπέρ, μια και κατά και δύο αποχές ψήφισαν υπέρ της πρόωρης παύσης της κας. Καϊλής από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.
«Λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρός.
Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές» ανέφερε στο twitter η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola.

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα – Δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες

Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εις βάρος της κατηγορίες υποστήριξε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την ευρωβουλευτή στην Ελλάδα.
«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα.
Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ»
είπε μιλώντας στο Open ο κ.Δημητρακόπουλος.
Ερωτηθείς για το εάν έχει σχηματίσει κάποια εικόνα για το εάν και πόσα χρήματα βρέθηκαν, ο κ.Δημητρακόπουλος είπε ότι «ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω, υπάρχει το απόρρητο».
«Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα.
Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κα. Μαγδαλένα Καϊλή» είπε ο δικηγόρος.
Όσον αφορά τον πατέρα της Εύα Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή, ξεκαθάρισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές αρχές κι ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα» αλλά «όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του».

Οι συλληφθέντες

Πέρα από την κα.Καϊλή, ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες.
Όλοι τους κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.
Πρόκειται για τους Antonio Panzeri, πρώην ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Niccolò Figà Talamanca, εκπρόσωπο της οργάνωσης «Όχι ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» και Francesco Giorgi, ο οποίος είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και βοηθός του Βέλγου Σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Marc Tarabella.

Οι ποινές

Οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στην κα.Καϊλή και στους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες για διαφθορά, δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατά τον βελγικό νόμο, τιμωρούνται με τρία έως πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ κατά τον ελληνικό νόμο οι ποινές είναι κατά πολύ αυστηρότερες: ξεκινούν από πολυετείς καθείρξεις 15 χρόνων και μπορεί να ξεπεράσουν τα 20, να φθάσουν ακόμη και τα ισόβια σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις.

Έρευνες σε Βέλγιο, Ιταλία

Οι βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα 12/12 ότι η αστυνομία των Βρυξελλών διεξήγαγε μια δεύτερη έφοδο στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν μέσω του σκανδάλου Qatargate.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, έως τώρα 19 κατοικίες και δεκάδες γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου έχουν ερευνηθεί και αποκλειστεί.
Επιπλέον, έγινε γνωστό πως από την περασμένη Παρασκευή, όταν και άρχισε να ξετυλίγεται ραγδαία το κουβάρι των αποκαλύψεων, οι ηλεκτρονικές πηγές δέκα κοινοβουλευτικών επιτελείων έχουν «παγώσει» για να αποτραπεί η εξαφάνιση στοιχείων που είναι απαραίτητα για την έρευνα.
Οι χθεσινές έρευνες, όπως αναφέρεται, είχαν ως στόχο να κατασχεθούν αυτά τα δεδομένα.
Επιπλέον, έρευνες έγιναν και στην Ιταλία, όπου εκεί εκτιμάται πως είναι και ο «πυρήνας του κυκλώματος».
Οι ιταλικές αρχές έκαναν έφοδο σε σπίτι του Panzeri στο Μιλάνο όπου και κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ κατασχέθηκε το ποσό των 17.000 ευρώ που βρέθηκε σε σπίτι του στο Bergamo.

Έρευνες και στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή έρευνες γίνονται και στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγου του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Βουρλιώτης προέβη στην κίνηση αυτή προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).
Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Η εταιρεία real estate

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε εταιρεία με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, που συστάθηκε πριν από περίπου ένα μήνα από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της, με αντικείμενο τη διαχείριση ακινήτων (real estate).
Η εταιρεία με την επωνυμία «Estate Aria Properties ΙΚΕ» ιδρύθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2022 με αρχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ.
Εξ αυτών, 500 ευρώ συνεισέφερε η ίδια η κ. Καϊλή και άλλα 500 ο σύζυγός της.
Αντικείμενο δραστηριότητας είναι τα καταλύματα διακοπών και άλλα σύντομης διαμονής, υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων, υπηρεσίες επιπλωμένων διαμερισμάτων κ.λπ.

Η δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας ελέγχεται ήδη και δεσμεύθηκε στο σύνολό της, ενώ παράλληλα η Αρχή διέταξε και πραγματοποιεί έλεγχο στο «πόθεν έσχες» του πατέρα της Καϊλή, καθώς είναι δημόσιος λειτουργός και έχει σχετική υποχρέωση από τον νόμο να δηλώνει την προέλευση της όποιας περιουσίας του, κινητής ή ακίνητης.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template