Έξι ασφαλιστικές με τις πλάτες του Bancassurance ελέγχουν το 80% στην Υγεία

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022


Έξι ασφαλιστικές στην Ελλάδα με ισχυρές πλάτες από το bancassurance ελέγχουν το 80% της παραγωγής ασφαλίστρων υγείας και τέσσερις μικρότερες το 20%, με την ERGO να προσδοκά να ανοίξει νέα μερίδια σε μία εποχή με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Η μπάλα δείχνει να περνά υπό την κατοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ αναμένεται το στίγμα από την ΝΝ με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της από την MetLife.


H μπάλα υπό την κατοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη – Allianz, Eurolife, Generali – AXA, Groupama Ασφαλιστική, Interamerican, NN - Metlife, η Generali κατέχουν το 80% με 85% της παραγωγής ασφαλίστρων υγείας, με το εναπομείναν ποσοστό να ελέγχεται από την Interlife, την MINETTA, την Interasco και την ERGO Hellas. Kαι οι 13 ασφαλιστικές έχουν συνάψει συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία με την Εθνική Ασφαλιστική και το CVC αυτή την στιγμή να κάνει «παιχνίδι», έχοντας πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα στον κλάδο υγείας.

Ολιγοπώλιο και συγκέντρωση

Το ολιγοπώλιο που κυριαρχεί σήμερα ενδεχομένως να καταφέρουν να σπάσουν οι μικρές ιδιωτικές κλινικές αναφέρουν στελέχη της ασφαλιστική αγοράς και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που θέλουν να αποκτήσουν νέες πελάτες, ηλικίας από 20 ετών και πάνω αλλά δεν μπορούν λόγω των πολύ ακριβών ασφαλίστρων και των συμφωνιών που κάνουν οι ασφαλιστικές με τις διοικήσεις των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων. 

Οι ασφαλιστικές επίσης προσπαθούν να κρατήσουν τα συμβόλαια υγείας από τις υπάρχοντες πελάτες καθώς ποσοστό αυτών ακυρώνει λόγω των αυξήσεων που γίνονται στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια.

Ακρίβεια πληθωρισμός και κόστος αποζημιώσεων

Την άνοδο των τιμών στα συμβόλαια υγείας δεν οδηγεί μόνο η ακρίβεια, το ιστορικό ζημιών του κάθε ασφαλισμένου, η ηλικία, αλλά ανέκαθεν και ο ιατρικός πληθωρισμός . Το πρόβλημα του ιατρικού πληθωρισμού δεν κατάφεραν να τιθασεύσουν με τις συμφωνίες που έκαναν οι ασφαλιστικές με ορισμένα στελέχη από την αγορά να υποστηρίζουν ότι κάποιες ασφαλιστικές δεν είχα δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Τώρα, ωστόσο το πρόβλημα για τις ασφαλιστικές υγείας γίνεται δριμύτερο και θα διατηρηθεί όσο ο κλάδος της υγείας (δημόσιος και ιδιωτικός ) παραμένει σε ορισμένα σημεία αρρύθμιστος.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template