Εισηγήσεις στον Ανδρουλάκη να διαγράψει τώρα Λοβέρδο-Γιαννακοπούλου για να μην την πατήσει όπως με Καϊλή - Τι λένε για Βενιζέλο

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Δραστικές αποφάσεις ζητούν πλέον στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη για την στρατηγική που θα πάρει το κόμμα όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές.

Κάποιοι, μάλιστα, εισηγούνται στον πρόεδρο να διαγράψει από τώρα όσους μιλούν για σύμπραξη με τη ΝΔ αλλά και να στείλει σπίτια τους όσους σκέφτονται να θέσουν βέτο σε πιθανή σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Θέλουν σύμπραξη με ΝΔ


Στις παραπάνω κατηγορίες μπορούν εύκολα να ενταχθούν πρόσωπα όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Λοβέρδος είναι κολλητός με τον Άδωνι Γεωργιάδη και με πολλούς υπουργούς της ΝΔ ενώ, αν θυμάστε καλά, η κ. Γιαννακοπούλου είχε τσακωθεί άσχημα με τον Κώστα Σκανδαλίδη επειδή ο δεύτερος δεν είχε αποκλείσει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρούν ότι κάποια στελέχη είναι βαρίδια για το κόμμα και πρέπει να απομονωθούν γιατί φοβούνται μην την πατήσουν όπως με την Καιλή.

Ο παράγοντας Βενιζέλος που φοβούνται

Ωστόσο, υπάρχει και μεγάλη μερίδα στελεχών που ζητούν από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκόψει κάθε δεσμό με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, θεωρώντας ότι αντιπροσωπεύει την σύμπραξη με τη Δεξιά και από την άλλη είναι ένα στέλεχος που θέλει να έχει αυτόνομη πορεία και ότι δεν θα συνταχθεί με την γραμμή του κόμματος.
Άλλωστε, και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι δεν σκοπεύει να γυρίσει στην ενεργό πολιτική.

Αμφίσημη η στάση του – Έχει τους σκοπούς του

Πολλοί παρατηρούν την αμφίσημη στάση Βενιζέλου.
Από την μία ήταν από τους πρώτους που έβαλε κατά της κυβέρνησης για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά μόλις χθες στην συνέντευξή του σχεδόν επαίνεσε την κυβέρνηση γιατί προστέθηκαν στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ οι δικές τους θέσεις.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ίδιος θέλει να παίξει ένα ρόλο συνδετικού κρίκου μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να ποντάρει στο να βρεθεί Πρωθυπουργός κοινής αποδοχής ή στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ζητάνε ενεργοποίηση Παπανδρέου

Κάποιοι ζητούν να πάρει πρωτοβουλία ο Γιώργος Παπανδρέου. Αν θυμάστε καλά έχει διατηρήσει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ενώ στελέχη της επιρροής του όπως ο Χάρης Καστανίδης και Δημήτρης Ρέππας έχουν ταχθεί υπέρ της συνεργασίας σε προγραμματική βάση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με συμφωνημένη προοδευτική ατζέντα. Μάλιστα, έχουν εδώ και καιρό βρεθεί σε ζυμώσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν αποδέκτες δύο ανθρώπους: Τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλος ένας λόγος για να ενεργοποιηθεί ο ΓΑΠ είναι διότι ο αδερφός του Νίκος, που ενδεχομένως να πάρει τη θέση της Καιλή (ή του Ανδρουλάκη όταν γίνουν οι εκλογές) έχει εκφραστεί πολλές φορές υπέρ του Μητσοτάκη…

Να τα βάλει με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ

Μάλιστα, τονίζουν τον ρόλο που πρέπει να παίξει ο ΓΑΠ και για άλλον έναν λόγο. Ο ΓΑΠ τα έβαλε με την Διαπλοκή, αυτή που ήθελε τον Σημίτη, τον Βενιζέλο και τα γνωστά εκδοτικά συμφέροντα να είναι οι πρωταγωνιστές της Κεντροαριστεράς. Ο ΓΑΠ τα έβαλε μαζί τους και τούς κέρδισε και κέρδισε και την εξουσία.
Επίσης, ζητάνε από το ΓΑΠ να ξεσκεπάσει όλους αυτούς τους πρωταγωνιστές που τον έριξαν και ανάγκασαν να πέσει το ΠΑΣΟΚ και να μπει σε μία λογική συγκυβέρνησης με ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.Τραγική σύμπτωση: Ένα από τα στελέχη που τότε είχε άρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση – με την περίφημη τότε επιστολή - ήταν η προσφάτως διαγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ λόγω διαφθοράς Εύα Καιλή.

Όχι πλέον ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου» στο πολιτικό σύστημα

Εν ολίγοις ζητούνε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να διαφυλάξει την πολιτική αυτονομία του χώρου.
Επίσης, ζητάνε να τα βάλει με τα εκδοτικά συμφέροντα που παίζουν την προπαγάνδα της ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ.
Τα περισσότερα ΜΜΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ είναι εχθρικά όταν κριτικάρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ το βρίσκουν συμπαθητικό όταν συναινεί.
Ουσιαστικά η Διαπλοκή θέλει το ΠΑΣΟΚ να έχει το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου του πολιτικού συστήματος.
Και μόνο να αναφέρουμε ότι τα ΜΜΕ για το θέμα των υποκλοπών ενδιαφέρθηκαν μόνο όταν παραιτήθηκε από το Μαξίμου οι Κοντολέον-Δημητριάδης.
Μέσα από την παράμετρο, ζητάνε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να κόψει και τις επαφές με ορφανά στελέχη της Κεντροαριστεράς που έχουν στενές σχέσεις με την ΝΔ όπως ο Γιάννης Μανιάτης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template