Εύα Καϊλή: Οι συνομιλίες που την «καίνε» – Ειδοποίησε Παντσέρι και δύο Ευρωβουλευτές μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatargate, στο οποίο όπως όλα δείχνουν εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Η ελληνίδα Ευρωβουλευτής, η οποία παραμένει στις φυλακές του Βελγίου μέχρι και την απολογία της την Πέμπτη, όπου θα κριθεί αν θα αφεθεί ελεύθερη, ή θα συνεχίσει να κρατείται μέχρι τη δίκη της, προετοιμάζει με μεγάλη προσοχή την απολογία της.

Το κύριο μέλημά της είναι να πείσει τις αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο που έχει κλονίσει συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αφεθεί ελεύθερη, έως και την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Ωστόσο, αυτό σενάριο δυσκολεύει αρκετά, αφού όσο περνούν οι μέρες νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία μόνο… βοηθητικά δεν είναι για την Εύα Καϊλή.
«Ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες με λεφτά στο σπίτι μου»

Σημερινό δημοσίευμα της La Repubblica «καίει» την Εύα Καϊλή, αφού αποκαλύπτει ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου γνώριζε για το κύκλωμα μίζας που περιστρεφόταν γύρω από τον Φραντσέσκο Τζόρτσι και τον Αντόνιο Παντσέρι.


Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα πως «ήξερα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου».
Οι συνομιλίες που καίνε την Εύα Καϊλή

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ιταλική εφημερίδας, η Εύα Καϊλή, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο Ευρωβουλευτές για την έρευνα που είχε ξεκινήσει γύρω από το Qatargate.

Μάλιστα, η εφημερίδα εξηγεί ότι αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε η σύλληψη της κ. Καϊλή, η οποία αρχικά δεν είχε προγραμματιστεί.

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Repubblica, η επ’ αυτοφώρο μορφή του εγκλήματος, δηλαδή ή εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι και η προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων, δηλαδή η «απόδραση» του πατέρα της και η ειδοποίηση τριών ατόμων για την έρευνα, έπεισαν τους Βέλγους να την συλλάβουν.


Στο στόχαστρο και η οικογένεια του Παντσέρι

Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο των βελγικών αρχών έχει μπει η οικογένεια του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος χρηματισμού από το Κατάρ, όπως τον χαρακτηρίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα, η σύζυγος και η κόρη του όχι μόνο ήξεραν τις παράνομες δραστηριότητες του ευρωβουλευτή κα απολάμβαναν τα «δώρα», αλλά μετέφεραν και ποσά.

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και η κόρη του Σίλβια, μετά την σύλληψη του Πατσέρι, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά σε διαφορετικά σπίτια ενώ δεν έχουν καμία επαφή με δημοσιογράφους ή συγγενείς και τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν κατασχεθεί.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης RAI, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης και των δύο γυναικών στο Βέλγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος τους είχε επιχειρήσει να εμποδίσει την έκδοση τους, ζητώντας, μάλιστα, παραπάνω χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος παρεμπόδισης της παράδοσης στο Βέλγιο» αποφάνθηκε η δικαστής του Εφετείου της Μπρέσια Άννα Ντάλα Λιμπέρα στο διάταγμα που επικυρώνει τη σύλληψη της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και της Σίλβια Παντζέρι.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template