Η έφοδος σε κελί βαρυποινίτη αρχινονού της Αλβανικής Μαφίας στις φυλακές των Χανιών και η διπλή δολοφονία στην Νέα Σμύρνη!

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022


Του Άρη Σπίνου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του edolio5, συγκεκριμένοι Αλβανοί, που κάποτε δούλεψαν δίπλα σε μεγάλα ονόματα Ελλήνων νονών έχουν χωρίσει την Αττική σε «οικόπεδα» για να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και άλλων όμοιων καταστημάτων ζητώντας μηνιαία ποσά για «προστασία», και σε αυτή την φάση βγάζουν από την μέση συμπατριώτες τους που δρουν μόνοι τους και επιδιώκουν να κυριαρχήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές.
Επεισόδιο ενός πολέμου που μόλις έχει αρχίσει, μεταξύ ομάδων σκληρών Αλβανών κακοποιών, που διεκδικούν την «προστασία» των καταστημάτων και την διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές με έντονη παρουσία νεολαίας, θεωρούν οι ερευνητές της Ασφάλειας την δολοφονία του 41 χρόνων Αλβανού κακοποιού Kreshnik Cercizag, καφετερία της Νέας Σμύρνης.

Η εικόνα αυτή έχει προκύψει σταδιακά μετά το μεγάλο μακελειό μεταξύ των παλιών και γνωστών Ελλήνων «νονών» της λεγόμενης Greek Mafia, οι οποίοι παραδοσιακά είχαν συγκεκριμένες περιοχές που ήλεγχαν και σε ότι αφορά στους εκβιασμούς ιδιοκτητών κέντρων και καταστημάτων διασκέδασης, αλλά και στην διακίνηση ναρκωτικών. Τα «μεγάλα ονόματα» της νύχτας χρησιμοποιούσαν σε μεγάλο βαθμό Αλβανούς όμως ποτέ κάποιος από αυτούς δεν τόλμησε, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στους χώρους αυτούς, να διεκδικήσει αρχηγικό ρόλο. "Σήμερα τον κόσμο της νύχτας σε όλη την Ελλάδα τον ελέγχει, με την συνεργασία 2 ακόμα ισχυρών ονομάτων ένα πρόσωπο που δεν ασχολείται πλέον με το να μαζεύει 100ευρα από ταλαίπωρους ιδιοκτήτες καφετεριών" λέει στο edolio5 αξιωματικός της ΕΛΑΣ. "Κάποιοι μπράβοι Β Εθνικής χρησιμοποιούν το όνομα του αλλά ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με εκβιασμούς και προστασίες" συνεχίζει να λέει ο ίδιος άνθρωπος.

Από το 2017 και μετά που ξέσπασε ο εμφύλιος μεταξύ των Ελλήνων νονών με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να είναι νεκροί η συντριπτική πλειοψηφία τους, τα κενά ξεκίνησαν να καλύπτουν Αλβανοί που μέχρι τώρα ήταν μέλη των εγκληματικών ομάδων των Ελλήνων «νονών». 

Στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης, ο Kreshnik Cercizag, σεσημασμένος και εδώ αλλά και στην πατρίδα του για διάφορα αδικήματα, επιχείρησε να καλύψει τον χώρο που άφησε ένας Έλληνας που για συγκεκριμένους λόγους εμπλοκής του σε άλλες υποθέσεις με μεγάλη δημοσιότητα αποσύρθηκε από την »προστασία» των καταστημάτων στην περιοχή, αλλά και η ομάδα του αποδεκατίστηκε. Έτσι ο Cercizag πλησίασε τους καταστηματάρχες και άρχισε να τους αποσπά διάφορα ποσά σε εβδομαδιαία βάση ως ο νέος «νονός» της περιοχής. 
Χαμηλού βελινικούς χωρίς προοπτικές για να ανοίξει τα φτερά του σε άλλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος. Εξ άλλου "η 3άδα που ελέγχει τα μεγάλα κόλπα με τσιγάρα και καύσιμα δεν αφήνει περιθώρια για να μπουν στα πόδια τους νεοσοί." επιμένει στο edolio5 γνώστης των κυκλωμάτων του οργανωμένου εγγκλήματος στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι όμως πως την Νέα Σμύρνη είχε ήδη διεκδικήσει άλλος συμπατριώτης του, για πολλά χρόνια δεξί χέρι Έλληνα που έχει κατηγορηθεί δεκάδες φορές στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις, ακόμα και για δολοφονίες, χωρίς όμως να αποδειχθεί κάτι σε βάρος του, ως μεγάλο όνομα της αθηναϊκής νύχτας, που όμως σήμερα έχει αποσυρθεί εντελώς και ασχολείται με επιχειρήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές επειδή κάποιοι "πέρασαν" δίπλα από "μεγάλα ονόματα" της νύχτας που πουλούσαν προστασία κάποτε, συνεχίζουν να λένε τα ονόματα αυτά προκειμένου να αποκτούν κύρος. Δεν είναι λίγες οι φορές που όσοι χρησιμοποίησαν "χωρίς να ρωτήσουν" τα ονόματα αυτά είχαν αντίποινα για το θράσος να εμπλέκουν ανθρώπους σε δικογραφίες χωρίς να έχουν καμία σχέση.

Σε πρώτη φάση υπήρξαν πληροφορίες ως προς την διπλή δολοφονία στην Νέα Σμύρνη για εμπλοκή άλλου διαβόητου Αλβανού κακοποιού, ο οποίος εκτίει ποινή στις φυλακές των Χανίων. 
Ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο κελί του, πριν λίγες μέρες αλλά και στα κελιά άλλων συμπατριωτών του, που θεωρούνται ομάδα του, προκειμένου να ανακαλύψουν κάποιο στοιχείο που θα τον συνέδεε με την δολοφονία της Νέας Σμύρνης. 

Κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο θα εξεταστεί εξονυχιστικά, όμως οι αστυνομικοί δεν ελπίζουν πλέον να βγάλουν κάτι από τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template