ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ -Γιατί συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου η ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ όπως και ο σύζυγός της

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τη βόμβα μεγατόνων που έσκασε στις Βρυξέλλες και αφορά στη δωροληψία ευρωβουλευτών από το Κατάρ.Μετά τις έρευνες της βελγικής αστυνομίας στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή τέθηκε εκτός του κόμματός της ενώ συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως και ο σύζυγός της.
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.


Ελέγχεται για διαφθορά η Καϊλή


Η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς και ενδεχομένως έχει δεχτεί χρήματα ή δώρα από το Κατάρ προκειμένου να επηρεάσει την ευρωπαϊκή πολιτική.
Όπως γράφει η βελγική εφημερίδα έγινε έφοδος στο σπίτι της Ελληνίδας πολιτικού.
Και οι δύο ανακρίθηκαν από τη βελγική αστυνομία.
Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο μόνος τρόπος να συλληφθεί ένας ευρωβουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να συλληφθεί επ' αυτοφώρω.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir το πρωί και στη συνέχεια καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής (9/12/2022) πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, που θεωρούνται ύποπτα, συνελήφθησαν για ανάκριση από ερευνητές με επικεφαλής τον ανακριτή Michel Claise.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri, καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός συνεργάτης του κ. Panzeri, τώρα υπάλληλος της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή, η οποία βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών, όπως έμαθαν η Le Soir και η Knack.
Οι Βέλγοι ερευνητές υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατέσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα» των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.
«Αυτή η επιχείρηση στόχευε ιδιαίτερα βοηθούς βουλευτών που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην ευρωβουλευτής», τόνισε η εισαγγελία.


Όταν η Καϊλή στήριζε ...Κατάρ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε πρόσφατη ομιλία της η κ. Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κατάρ και τη διοργάνωση του Μουντιάλ είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς είχε εξάρει τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκε η διοργάνωση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την είχε αδειάσει κάνοντας λόγο για άποψη που δεν εκφράζει τις προτεραιότητες παράταξης.
«Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Η κ. Καϊλή παρείχε απλόχερη στήριξη στο Κατάρ και μάλιστα στον απόηχο του μπαράζ διαμαρτυριών και αντιδράσεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο και των αποκαλύψεων για θανάτους μεταναστών εργαζόμενων στα κατασκευαστικά έργα.
Τότε η κ. Καϊλή είχε ψέξει τους ευρωβουλευτές ότι κάνουν επιθέσεις εις βάρος του Κατάρ σημειώνοντας «ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους.
Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά.
Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί»
.

Την 1η Νοεμβρίου, όπως αναφέρθηκε στο Twitter, η Εύα Καϊλή είχε συναντηθεί με τον κ. Al Marri, υπουργό Εργασίας του Κατάρ με την αναφορά «Η ευρωβουλευτής χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχεται καλή επιτυχία στο τουρνουά».


www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template