Elon Musk: To 2023 θα υπάρξει ένα μακροοικονομικό δράμα που θα είναι ισχυρότερο από ό,τι πιστεύουν σήμερα οι άνθρωποι

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Tέλος στα σενάρια ότι θα πουλήσει περισσότερες μετοχές της Tesla έβαλε ο Elon Musk με δηλώσεις του στο Twitter Spaces. Τα σχόλιά του ήρθαν μετά το sell off της μετοχής της Tesla την προηγούμενη μέρα, λόγω των ανησυχιών για την εξασθένηση της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της ενασχόλησης του δισκεατομμυριούχου με την πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Ο Musk ανέφερε επίσης ότι η αμερικανική οικονομία θα βρίσκεται σε «σοβαρή ύφεση» το 2023 και ότι η ζήτηση θα είναι χαμηλότερη. «Νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο μακροοικονομικό δράμα που θα είναι ισχυρότερο από ό,τι πιστεύουν σήμερα οι άνθρωποι», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα σπίτια και τα αυτοκίνητα θα επηρεαστούν «δυσανάλογα» από τις οικονομικές συνθήκες. «Δεν θα πουλήσω μετοχές μέχρι, πιθανόν, σε δύο χρόνια από τώρα. Σίγουρα όχι το επόμενο έτος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και μάλλον όχι το μεθεπόμενο έτος», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Tesla.

Μετά από αυτή την δήλωση, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν άνοδο 3% στα 129,23 δολάρια στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Πέμπτης.

Ο Musk είχε δώσει και στο παρελθόν υποσχέσεις για τη μη πώληση μετοχών της Tesla πριν τις πουλήσει στη… συνέχεια. Την περασμένη εβδομάδα, προχώρησε στην πώληση μετοχών αξίας 3,6 δισ. δολαριών, ανεβάζοντας το σύνολό του κοντά στα 40 δισ. από τα τέλη του περασμένου έτους, απογοητεύοντας τους επενδυτές, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα άνω των δύο ετών. «Έπρεπε να πουλήσω κάποιες μετοχές για να βεβαιωθώ ότι μπορώ να αντιμετωπίσω το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

Την Πέμπτη, οι μετοχές της Tesla σημείωσαν βουτιά 9%
, αφού η Tesla άρχισε να προσφέρει εκπτώσεις, 7.500 δολαρίων, στους Αμερικανούς καταναλωτές, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την εξασθένηση της ζήτησης καθώς η οικονομία επιβραδύνεται.

Ο Musk δήλωσε ότι η Tesla βρίσκεται κοντά στην επιλογή της τοποθεσίας του νέου της εργοστασίου Gigafactory. Η εταιρεία πιθανόν να ανακοινώσει την κατασκευή του εργοστασίου στη μεξικανική πολιτεία Νουέβο Λεόν, με αρχική επένδυση μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Reforma.



Ερωτηθείς αν θα έφερνε κάποιον για να διευθύνει το Twitter, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στην Tesla, ο Musk απάντησε διπλωματικά λέγοντας ότι το Twitter είναι μια σχετικά απλή επιχείρηση. «Το Twitter έχει το 10% της πολυπλοκότητας της Tesla», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template