Με manager «στριπτιτζάδικου» παρομοίασε τον Zelenski το FOX NEWS

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

«Ζήτουλας» μπήκε με φούτερ στον Λευκό Οίκο και ζήτησε χρήματα και πότε θα τα δώσει; λέει για τον πρόεδρο της Ουκρανίας το foxnews.

Με το δικό του καυστικό ύφος, ο Τάκερ Κάρλσον, Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής και πολιτικός σχολιαστής παρομοίασε με «μάνατζερ στριπτιτζάδικου» τον Β.Ζελένσκι κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο με την οποία ζήτησε και θα πάρει 45 δισ. δολάρια αλλά τελικά τα χειροκροτήματα δεν ήταν χωρίς αντίκρισμα καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος βάζει για τα καλά την χώρα στο ΔΝΤ.
Το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε μνημόνιο που υπέγραψε η Ουκρανία με το ΔΝΤ για το επόμενο έτος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τάκερ: «Τα μίντια, το Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος αγαπάνε αυτό τον περίεργο μικρό τύπο, που τον λένε Σαμ Μπάνκμαν Φριντ. Τον θυμάστε; Κατά κάποιο τρόπο τον θυμήθηκα, όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στο Λευκό Οίκο ντυμένος σαν μάνατζερ στριπτιζάδικου και άρχισε να ζητάει χρήματα! Παραδόξως κανείς δεν τον πέταξε έξω! Αντίθετα, όλοι έκαναν αυτό που ήθελε.

Ο ηγέτης μιας ξένης κυβέρνησης ντυμένος με ένα φούτερ μπαίνει στο Κογκρέσο και ζητάει λεφτά.


Και έχει και το θράσος να πει σε όσους ήταν εκεί και του έχουν δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ότι αυτό δεν είναι ελεημοσύνη, αλλά μια επένδυση. Αλήθεια, θα τα γυρίσει τα λεφτά;».

Την ίδια στιγμή για το ΔΝΤ, το ελάχιστο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ουκρανίας εξακολουθεί να είναι σημαντικό, επομένως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και γι αυτό όπως τον πίεσαν οι Δημοκρατικοί υπέγραψε το μνημόνιο που προβλέπει «μη δημοφιλείς» αποφάσεις που δεν θα ευχαριστήσουν ούτε εκπροσώπων επιχειρήσεων ή απλών πολιτών.



Ειδικότερα:

▫️Στο εγγύς μέλλον, τρία νομοσχέδια για τους (νέους) φόρους θα πρέπει να υποβληθούν στη Βουλή (Rada)

Ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης. Μιλάμε, ειδικότερα, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω του συστήματος χρήσης του απλουστευμένου φορολογικού καθεστώτος από τρίτους πληρωτές

▫️Το εργατικό κόστος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα θα μειωθεί κατά 27% τον επόμενο χρόνο. Η εξοικονόμηση θα οφείλεται τόσο σε μείωση μισθών για «ορισμένες κατηγορίες» όσο και σε μείωση του συνολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων


Η Ουκρανία έχει δεσμευτεί να εγκαταλείψει το θέμα της χρηματοδότησης του δημοσιονομικού ελλείμματος. Αποδεικνύεται ότι η Εθνική Τράπεζα δεν πρέπει να ενεργοποιεί το τυπογραφείο όταν αγοράζει κρατικά ομόλογα ενός εσωτερικού δανείου και το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα πρέπει να καλύπτεται σε βάρος της εγχώριας αγοράς (δηλαδή, η πώληση κρατικών ομολόγων όχι στην NBU, αλλά σε τράπεζες και ιδιώτες επενδυτές, που δεν τους ενδιαφέρει σήμερα)

Όλες οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς των κρατικών επιχειρήσεων και του συγκροτήματος θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας αναβλήθηκαν για «εν καιρώ ειρήνης»Έως τα τέλη Ιανουαρίου 2023, θα πρέπει να διοριστεί νέο εποπτικό συμβούλιο στη Naftogaz στην Ουκρανία. Μιλούν επίσης για το ενδεχόμενο εταιρικοποίησης της Energoatom
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template