4 δραστηριότητες για εσωστρεφείς που μπορούν να αποφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023


Μεταξύ των πιο δημοφιλών συμπληρωματικών δραστηριοτήτων για το 2023 είναι η στελέχωση εκδηλώσεων όπως τα συνέδρια και η διδασκαλία σε ένα θέμα στο οποίο έχετε εξειδίκευση, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Αλλά όλα αυτά απαιτούν κοινωνικές δεξιότητες καθώς θα πρέπει, αν αναλάβετε κάποια από αυτές να αλληλεπιδράσετε με τους συμμετέχοντες ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για ένα άτομο, όπως στην περίπτωση της διδασκαλίας.

Αν τυχαίνει να είστε πιο εσωστρεφής, αλλά εξακολουθείτε να ψάχνετε τρόπους για να βγάλετε μερικά επιπλέον χρήματα, μη φοβάστε. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω, κατάλληλες για όσους τους αρέσει να περνούν το χρόνο τους μόνοι τους. Οι εφαρμογές gig economy, για παράδειγμα, όπως η Uber ή η Doordash, είναι πολύ κατάλληλες γι’ αυτό, επειδή δεν έχετε πραγματικό αφεντικό, λέει ο ειδικός σε θέματα side hustle Kevin Ha. Κάνεις τα πράγματα μόνος σου.


Ακολουθούν τέσσερις δραστηριότητες που μπορεί να φανούν ιδανικές για εσωστρεφή άτομα.

Διαδικτυακές έρευνες

Αν έχετε λίγα ελεύθερα λεπτά και σας αρέσει να μοιράζεστε τις απόψεις σας, σκεφτείτε να συμμετέχετε σε έρευνες σε ιστότοπους όπως το Survey Junkie και το InboxDollars που πληρώνουν με μετρητά ή δωροκάρτες.

Θα συμπληρώσετε κάποιες προσωπικές πληροφορίες που δίνουν μια αίσθηση του δημογραφικού και του γεωγραφικού σας χώρου, και στη συνέχεια θα δείτε επιλογές για διάφορες έρευνες που μπορείτε να κάνετε και αφορούν το λιανικό εμπόριο, τα τρόφιμα και τα ποτά, την τεχνολογία και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και άλλα. Οι περισσότερες διαρκούν συνήθως μέχρι 20 λεπτά.

«Δεν πρόκειται να βγάλετε χιλιάδες δολάρια το μήνα κάνοντας κάτι τέτοιο», λέει η Jen Glantz, ιδρύτρια του Bridesmaid for Hire και δημιουργός του ενημερωτικού δελτίου Monday Pick-Me-Up and Odd Jobs. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες αναφέρουν ότι βγάζουν μερικά δολάρια την ώρα, αλλά αυτό μπορεί να αθροιστεί και να λειτουργήσει.

Πουλήστε τα ρούχα και τα ενδύματά σας

Αν έχετε μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που θέλετε να ξεφορτωθείτε, σκεφτείτε να τα πουλήσετε σε ιστότοπους όπως το Poshmark, το Mercari, το OfferUp και το eBay. Αν έχετε πολυτελή αντικείμενα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τα πουλήσετε στο The RealReal.

Περιηγηθείτε σε κάθε ιστότοπο για να δείτε πόσο κοστίζουν αντικείμενα όπως αυτά που έχετε, και στη συνέχεια ξεκινήστε μια σελίδα και δημοσιεύστε τα δικά σας. Λάβετε υπόψη σας το κόστος αποστολής και τα υλικά αποστολής, καθώς και τα τέλη κάθε ιστότοπου. Στο Poshmark, για παράδειγμα, η αμοιβή για πωλήσεις κάτω των 15 δολαρίων είναι 2,95 δολάρια και η αμοιβή για πωλήσεις άνω των 15 δολαρίων είναι το 20% της τιμής πώλησης (δηλαδή, κρατάτε το 80% των εσόδων σας).

Η Kaycie Morwood άνοιξε το κατάστημά της στο Poshmark το 2016 και έχει βγάλει συνολικά 30.000 δολάρια. «Χρειάζονται περίπου δύο λεπτά για να το στήσετε», δήλωσε προηγουμένως στο CNBC Make It. «Μετά πάω να δω Netflix, να γυμναστώ ή να πάω στην πραγματική μου δουλειά την ημέρα».

Πουλήστε εκτυπώσιμα αντικείμενα όπως ημερολόγια

Αν είστε οργανωτικό άτομο και έχετε ταλέντο στο σχεδιασμό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Canva ή ακόμη και το Google Docs για να δημιουργήσετε ψηφιακά ημερολόγια, λίστες ελέγχου ή κάρτες διακοπών για να τις πουλήσετε σε ιστότοπους όπως το Etsy.

«Έχω αγοράσει πρότυπα media kit από εκεί», λέει ο Glantz ως παράδειγμα.

Ψάξτε στον ιστότοπο για τους τύπους εκτυπώσεων που πωλούν οι άλλοι συμμετέχοντες για να πάρετε κάποιες ιδέες σχετικά με το τι μπορείτε να φτιάξετε και πόσο αυτό χρεώνεται. Όπως και με τις άλλες τοποθεσίες, έχετε υπόψη σας τις αμοιβές του Etsy, π.χ. η καταχώριση ενός αντικειμένου κοστίζει 20 σεντς και υπάρχει τέλος συναλλαγής 6,5% για κάθε πώληση.

Η Rachel Jiminez ξεκίνησε το κατάστημά της στο Etsy το 2019 και έβγαλε σχεδόν 160.000 δολάρια στον ιστότοπο το 2021, πουλώντας ψηφιακά ημερολόγια, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με κυνήγι θησαυρού και άλλα αντικείμενα. Όταν ξεκινούσε μόλις και έβρισκε χρόνο για την ενασχόλησή της κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, «περνούσα 30 λεπτά τρώγοντας, κάνοντας παρέα με [τους συναδέλφους μου] και μετά άλλα 30 λεπτά δουλεύοντας στο κατάστημά μου στο Etsy», δήλωσε στο CNBC Make It.

Ξεκινήστε ένα blog στο Medium

Αν αγαπάτε το γράψιμο και έχετε πολλά να πείτε για ένα συγκεκριμένο θέμα, σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα blog στο Medium.

Ο ιστότοπος διαθέτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που κυμαίνονται από τη γονική μέριμνα έως τις νευροεπιστήμες και προσφέρει δύο διαφορετικούς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα: ο ένας συνδέεται με το πόσο χρόνο περνούν οι άνθρωποι διαβάζοντας το περιεχόμενό σας, ενώ ο άλλος με την παραπομπή μελών. «Μπορείτε να παραπέμψετε αναγνώστες για να γίνουν μέλη του Medium και να λάβετε το ήμισυ της συνδρομής τους, αφαιρουμένων των συνήθων τελών του διαχειριστή, για όσο διάστημα παραμένουν μέλη», σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Για να είστε επιλέξιμοι για κάποιο από τα δύο, ωστόσο, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 100 followers, να έχετε δημοσιεύσει τουλάχιστον μία ιστορία και να είστε τουλάχιστον 18 ετών. Και να θυμάστε ότι θα πρέπει να γράφετε πολύ – «καλό είναι να κάνετε πέντε δημοσιεύσεις την εβδομάδα για ένα χρόνο, αν θέλετε πραγματικά να το κάνετε αυτό», λέει η Ha. Οι περισσότεροι συγγραφείς βγάζουν κάτω από 100 δολάρια το μήνα.
Διάφορα ιστολόγια και μέσα ενημέρωσης πληρώνουν επίσης τους συνεργάτες για τα ελεύθερα κομμάτια. Αν υπάρχει ένα μέσο που παρακολουθείτε τακτικά, μελετήστε τον ιστότοπο και δείτε αν υπάρχουν ευκαιρίες να γράψετε κάτι εσείς ο ίδιος για αυτό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template