Συνελήφθει νευρολόγος «μαϊμού» στην Θεσσαλονίκη ο οποίος οδήγησε πέντε ασθενείς στον θάνατο

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023


Μια νέα περίπτωση ψευτογιατρού έρχεται στο φως από καταγγελίες, που οδήγησαν σε έρευνες των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φυσικοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο και φέρεται να έχει εξαπατήσει 15 άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας, οι περισσότεροι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Πέντε ασθενείς εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.


Ο νευρολόγος-«μαϊμού» χορηγούσε μάλιστα θεραπείες με φάρμακα -φυσικά με το αζημίωτο. Κατά πληροφορίες, για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των θυμάτων. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν να πληρώσουν ακόμα και 200.000 ευρώ. Τα κέρδη από την εξαπάτηση ανθρώπων σε ανάγκη εκτιμάται ότι ανέρχονται συνολικά σε ένα εκατ. ευρώ.

Ο ψευτογιατρός φέρεται να έχει έδρα την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, που δήλωνε νευρολόγος αντί για φυσιοθεραπευτής, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα.


Η υγεία του ασθενούς επιδεινώθηκε και εν τέλει κατέληξε, μερικούς μήνες αργότερα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ο αδελφός του ασθενούς κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού. Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της Αστυνομίας, προέκυψε ότι σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη. Ο ψευτογιατρός είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ, προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε νεαρή κοπέλα, που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Έτσι, ξεκίνησε έρευνα, την οποία ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Η δικογραφία που έχει κατά πληροφορίες σχηματιστεί σε βάρος του 65χρονου αφορά, εκτός από το αδίκημα της απάτης, και αυτό της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Προκειμένου να προσδίδει αληθοφάνεια στην απάτη, ο ψευτογιατρός συνεργαζόταν με γιατρό στη Στουτγκάρδη. Στο πλαίσιο αυτό, ταξίδευε μαζί με τους ασθενείς στη Γερμανία δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις και εν συνεχεία τους πρότεινε θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση αναφέρει: «Σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template