Μαρία Κάλλας: Έτσι «εκδικήθηκε» τον Αριστοτέλη Ωνάση για τον γάμο του με την Τζάκι Κένεντι

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023


Μαρία Κάλλας και Αριστοτέλης Ωνάσης
γνωρίστηκαν το 1957 σε μια δεξίωση της γνωστής κοσμικογράφου της εποχής, Έλσας Μάξγουελ. Ωστόσο, ήρθαν κοντά δύο χρόνια αργότερα, όταν ο εφοπλιστής την κάλεσε με τον σύζυγό της, τον Ιταλό βιομήχανο Τζοβάννι Μπατίστα Μενεγκίνι σε κρουαζιέρα, με την θαλαμηγό «Χριστίνα».

Αν και παντρεμένοι και οι δύο, δεν δίστασαν να φλερτάρουν, με τον ερωτισμό ανάμεσά τους να είναι ορατός. Τότε άρχισε και η θυελλώδης, παθιασμένη σχέση τους, που κράτησε εννέα χρόνια.

Ο μεγαλοεφοπλιστής συνήθιζε να δίνει το «παρών» σε όλες τις μεγάλες πρεμιέρες της Κάλλας. Στο Μιλάνο, το Παρίσι, την Νέα Υόρκη, το Μπουένος Άιρες, το Μεξικό, ήταν εκεί όταν ερμήνευε «Νόρμα», «Τραβιάτα», «Τόσκα», «Μήδεια», την καμάρωνε και την χειροκροτούσε.

Ώσπου το 1968, η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος έμαθε από τις εφημερίδες ότι ο αγαπημένος της θα παντρευτεί τη χήρα του Τζον Κένεντι, Τζάκι Κένεντι, στο νησί του Σκορπιού.

Ο χωρισμός στοίχισε πολύ στην Κάλλας, που έπεσε σε κατάθλιψη. Η άλλοτε δυναμική ντίβα, μεταμορφώθηκε σε μια απεριποίητη και αντικοινωνική γυναίκα. Περνούσε ώρες κλεισμένη στο δωμάτιο, κλαίγοντας για τον χαμένο της έρωτα. Αδιαφορούσε για την εμφάνισή της και απέφευγε τις επαφές με τρίτους. Ωστόσο, τις σπάνιες φορές που εμφανιζόταν δημόσια, προσπαθούσε να φαίνεται δυνατή.



Τα ακριβά δώρα και η γούνα που τον εκδικήθηκε

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε στην Μαρία Κάλλας δώρα αμύθητης αξίας, αν και η ίδια ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο κροίσος ήταν διατεθειμένος να ξοδέψει τεράστια ποσά για χάρη της.

Και οι δυο τους αγαπούσαν τα ασιατικά μπιμπελό. Ο Ωνάσης είχε κάνει δώρο στην Κάλλας ένα τέτοιο και εκείνη το είχε τοποθετήσει στο σαλόνι της. Επίσης, ο εφοπλιστής συνήθιζε να της χαρίζει πανάκριβα κοσμήματα. Λέγεται ότι η ντίβα έβρισκε μετά από κάθε παράσταση στο καμαρίνι της ένα κόσμημα από τον Ωνάση, πέρλες, βραχιόλια, δαχτυλίδια.

Εκείνο όμως που ξεχωρίζει, όχι μόνο για τη χρηματική αξία του, είναι ένα μπολερό από λευκή γούνα μινκ, το οποίο η Κάλλας φορούσε συχνά. Με αυτή τη γούνα επέλεξε να τον «εκδικηθεί» όταν την φόρεσε την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε ο γάμος του με τη Τζάκι, στρέφοντας όλη την προσοχή και τα βλέμματα πάνω της.



πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template