Ενταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Β' , δίπλα στους τάφους των προγόνων του

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023


Στην τελευταία του κατοικία στο Τατόι οδηγήθηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων

.Το μεσημέρι της Δευτέρας 16/1, μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, έφτασε η αυτοκινητοπομπή που συνόδευσε τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον τόπο της ταφής του.
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, αφού τελέστηκε στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως τρισάγιο. Μέσα στο ναό, η οικογένεια σκέπασε με τον οικογενειακό θηρεό το φέρετρο, τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλειο του τέως βασιλιά.
Το φέρετρο κρατούσαν στους ώμους τους οι γιοι και τα εγγόνια του.
Ακολούθως, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
Στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου τα μέτρα είναι δρακόντεια και δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται διάσπαρτες από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό έως και την είσοδο των κτημάτων του Τατοΐου. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η είσοδος στο Τατόι όσων δεν έχουν πρόσκληση, όμως παρ΄ όλα αυτά πολίτες έχουν συγκεντρωθεί.
Η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι

Σημειώνεται ότι μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, -οπου μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου λίγα λεπτά μετά τις 11:00 η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου- , προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, στην οποία συμμετείχαν συνοδικοί αρχιερείς - μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι.
Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής, μοτοσικλετιστές και περιπολικά της Αστυνομίας έκαναν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθούσε την πομπή και έδινε εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία

Λίγα λεπτά πριν από τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, συνοδεία των οποίων μεταφέρθηκε η σορός στη Μητρόπολη.
Στη Μητρόπολη κατέφτασαν στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι της οικογένειας, εκ των οποίων οι 130 έχουν έρθει από το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της, τέως βασιλιά, Χουάν Κάρλος, όπως και η άλλη αδελφή του εκλιπόντος, Ειρήνη. Τελευταία, βάσει του πρωτοκόλλου, προσήλθε η σύζυγος του τέως βασιλιά, 'Αννα - Μαρία.

Επίσης, προσήλθαν και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδη, αλλά και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, που είναι και βαφτισιμιά του τέως βασιλιά.

Μπροστά από το φέρετρο είναι τοποθετημένα τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλλιο του εκλιπόντος, αλλά και στεφάνια.



Η τελετή

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό είχαν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της.
Στην κηδεία έδωσαν το παρών περίπου 180 άτομα, εκ των οποίων οι 130 έχουν έρθει από το εξωτερικό.
Στην τελετή, που διήρκησε μία ώρα, τον επικήδειο εκφώνισε, στα ελληνικά και στα αγγλικά, ο πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος, Παύλος.

Οι γαλαζοαίματοι

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, βρέθηκε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Η σύζυγος του Άννα Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι κόρες του Αλεξία και Θεοδώρα.
Δίπλα τους, οι αδελφές του Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη.
Αριστερά από την οικογένεια βρέθηκαν τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος.

Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, βρέθηκαν πρώην βασιλείς και στην τρίτη σειρά, διάδοχοι θρόνων.
Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.
Στη λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους για την Εξόδιο Ακολουθία ήταν περίπου 60 Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.
Επίσης, το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και εκπρόσωποι Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Ολοκληρώθηκε στις 11:00 το λαϊκό προσκύνημα

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 16/1 πλήθος κόσμου έχει εισρεύσει στη Μητρόπολη Αθηνών, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, καθώς από τις 06:15 είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 83 ετών.
Το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου διήρκησε έως τις 11:00 (παρατάθηκε κατά μισή ώρα λόγω της προσέλευσης του κόσμου), ενώ στην πλατεία Μητροπόλεως για το "ύστατο χαίρε είχαν σχηματιστεί ουρές από πολίτες, που νωρίτερα έφθαναν πέρα από την Καπνικαρέα, και μάλιστα, αρκετοί κρατούσαν στα χέρια τους φωτογραφίες του Κωνσταντίνου και της Άννας – Μαρίας, σημαίες με το στέμμα και τρικάκια που έγραφαν «Αθάνατος- Βασιλεύς Κωνσταντίνος».
Πληροφορίες αναφέρουν πως η σορός του Κωνσταντίνου είναι ντυμένη με πολιτικά ρούχα.



Στην Μητρόπολη Αθηνών για το "τελευταίο αντίο" η Ασημακοπούλου και το ζεύγος Σαμαρά


Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι βαφτισιμιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας έφτασε τη Μητρόπολη Αθηνών, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, για να πει το "τελευταίο αντίο".

Λίγη ώρα αργότερα, έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι διαφώνησε με την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ως ιδιώτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία Σαμαρά.



Μαζί του και οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Επίσης, στη Μητρόπολη βρέθηκαν γαι το "τελευταίο αντίο" ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο πρώην βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος και ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος.

Στο Τατόι η ταφή – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας


Κατόπιν της τελετής, ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έγινε ο ενταφιασμός του δίπλα στους τάφους των προγόνων του.
Στη συνέχεια, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».
Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής, μοτοσικλετιστές και περιπολικά της Αστυνομίας έκαναν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθούσε την πομπή.




Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και drones

Από τις 6:00 το πρωί έως και τις 14:00 μετά το μεσημέρι, θα διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού.
Επιπλέον, εξεδόθη ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17.00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Παράλληλα, drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της διαδρομής από τη Μητρόπολη Αθηνών μέχρι το Τατόι.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template