Documento:Η έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζει τον ΓΕΕΘΑ Φλώρο να αγοράζει ακίνητο αξίας 1,2 εκ. ευρώ, με τουλάχιστον 600.000 ευρώ «μαύρο» χρήμα.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023


Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου πυροδότησαν μία άνευ προηγουμένου σκληρή πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με βαρύτατες αλληλοκατηγορίες.
 

Όλα δείχνουν πως ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι στρωμένος με ατελείωτη τοξικότητα.Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να αγόρασε ακίνητο μεγάλης αξίας, πληρώνοντας το 50% με μαύρο χρήμα γεγονός που αποτυπώνεται σε έκθεση της ΕΥΠ που φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento, χωρίς να στοιχειοθετείται ο λόγος της συγκεκριμένης παρακολούθησης.

Η έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να αγοράζει ακίνητο αξίας 1,2 εκ. ευρώ, με τουλάχιστον τα 600.000 ευρώ από αυτά να δίνονται σε «μαύρο» χρήμα.

Η εφημερίδα σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως «η επαφή με το υλικό της παρακολούθησης είναι ανατριχιαστική από κάθε άποψη».
Το θέμα παίρνει νέα τροπή καθώς αποκαλύπτεται πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολουθείτο και από «εξωτερικές πηγές» (σ.σ. ενδεχομένως μέσω Predator;)
, ενώ φαίνεται να καταρρίπτεται αφήγημα περί λόγων «εθνικής ασφαλείας», για την αιτιολόγηση των παρακολουθήσεων.

Στόχος 519c

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας βλέπουμε να υπάρχει το εξής απόσπασμα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα 600.000 πληρώθηκαν «μαύρα».
Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι 1.500 ευρώ το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».
Αναμένεται τώρα η αντίδραση του Μαξίμου για τις νέες αποκαλύψεις, αν και μάλλον ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος τηρήσει και πάλι σιγή ιχθύος, στάση που έχει τηρήσει εξάλλου και καθ' όλη την υπόθεση.
Η εφημερίδα είχε αποκαλύψει στις 24 Δεκεμβρίου 2022, πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν ο ο «στόχος 519c» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα ήλθε λίγες ημέρες μετά το τελευταίο τακτικό Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) της χρονιάς που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 20/12, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με κυβερνητική διαρροή, η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, παρατείνεται για ένα έτος.

ΓΕΕΘΑ: Πρωτοφανής η επιθεση λάσπης στον Κ. Φλώρο - Υποκινούμενη η υπονόμευση του ηθικού του κύρους

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα» τονίζει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023.
«Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του« αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:
«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας.
Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.
Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους»
, καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζει τον αρχηγό του στρατεύματος;

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωσή του για τις αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.
«Οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ, που υπάγεται στον κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει:
Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για ''λόγους εθνικής ασφαλείας'' ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου;
Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος.
Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οικονόμου: Σοβαρή ζημιά στην Πατρίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα.
Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών.
Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού; » διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
«Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς.

Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα.
Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Επανέρχεται στο θέμα «της παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ», -όπως υποστηρίζει-, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και απευθύνει τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που τιτλοφορείται: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για υπονόμευση των Ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής ασφάλειας είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος».

Ακολούθως απευθύνεται στον πρωθυπουργό:

«Αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις:
Διαψεύδει η όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;
Διαψεύδει η όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;
Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;».
Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Εάν ο κ Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του Στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενο».



πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template