Ποια κρίση με την Τουρκία – Kalin (εκπρ. Εrdogan): Στη μυστική συνάντηση με την Ελλάδα στις Βρυξέλλες λάβαμε... αποφάσεις

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023


Τα θέματα της άμυνας αξιοποιούνται προφανέστατα για προεκλογικούς σκοπούς ενώ η τεχνητή κρίση με την Τουρκία βρίσκεται στο απόγειο και με πηχυαίους τίτλους τα φιλοκυβερνητικά μέσα, προβάλλουν συνεχώς την εικόνα ενός επικείμενου θερμού επεισοδίου.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, προβάλλει μία εντελώς διαφορετική εικόνα.
Προβάλλει την εικόνα της μυστικής διπλωματίας και αναφέρεται στη μυστική συνάντηση των Βρυξελλών, την οποία είχαν επιβεβαιώσει και ελληνικές πηγές.
Σύμφωνα με τον Kalin υπήρξαν μυστικές συνομιλίες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την τουρκική υπό γερμανική εποπτεία.

«Ελήφθησαν αποφάσεις»

Μάλιστα ο Τούρκος πολιτικός υποστηρίζει, πως δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με Έλληνες αξιωματούχους!
Υπενθυμίζεται, πως ο Kalin είχε συνάντηση με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, παρουσία Γερμανών αξιωματούχων στις Βρυξέλλες.
«Τον περασμένο μήνα είχα συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες, και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση.
Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί και να επίλυση των ζητημάτων και μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων», σημείωσε με νόημα ο Τούρκος αξιωματούχος και προσθέτει:
«Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές».

Ποιες αποφάσεις ελήφθησαν;

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η δήλωση Kalin συμπίπτει χρονικά με δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου «να πάρει η Τουρκία τα F-16 – Η κυβέρνηση το θέλει».
Η κυβέρνηση μένει έκθετη και απαιτούνται απαντήσεις για τη θεματολογία και τα συμφωνηθέντα στη μυστική συνάντηση του Βερολίνου.

Η μυστική συνάντηση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση έγινε την Παρασκευή (16/12/2022) στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελαρίου, με αφορμή την παρουσία τους στην πρωτεύουσα του Βελγίου για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.
Στόχος της συνάντησης, όπως λέγεται επισήμως, ήταν να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, ο οποίος είχε ατονήσει τους τελευταίους μήνες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα επανειλημμένα είχε δηλώσει, πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί.

…και η μυστική συνάντηση των Αθηνών

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022 δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία είχε αναφερθεί σε συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο πρέσβη σε οικία των Αθηνών με παρέμβαση του Geoffrey Pyatt, νυν υφυπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ και πρώην πρεσβευτή στη χώρα μας.
«Η παρέμβαση Pyatt υπέρ του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας για τη συνεκμετάλλευση με «συλλογικότητα και εταιρική δυναμική», με στόχο τη σύσταση διεθνούς εταιρείας για τους πόρους του Αιγαίου», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ στη συνέχεια κάνει λόγο ακόμα και για σκηνοθετημένη ένταση ενόψει των εκλογών στις δύο χώρες.


www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template