Στοιχεία - φωτιά στον οικονομικό εισαγγελέα για τα εικονικά τιμολόγια και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023


Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Μάριος Κάτσης σχετικά με την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων στις συναλλαγές της εταιρείας Ιονία Τεχνική και της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc του Θωμά Γεράκη.

Οι τομεάρχες Διαφάνειας και Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στοιχεία «φωτιά» για την εταιρεία φάντασμα που φέρεται να είχε εκδώσει 29 τιμολόγια προς τη δημοσκοπική εταιρεία που συνεργάζεται με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα φέρεται πως είχε εκδόσει εικονικά τιμολόγια ύψος 5,3 εκατ. ευρώ προς εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω Predator.
Πέρα από οικονομικό σκάνδαλο πρόκειται και για ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ανέφεραν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η χωματουργική πληρώνει τη Marc;

Συγκεκριμένα, οι Παύλος Πολάκης και Μάριος Κάτσης ζήτησαν από τον Οικονομικό Εισαγγελέα να διερευνήσει με απόλυτη προτεραιότητα την εν λόγω υπόθεση, στην οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ιονία φέρεται να έχει εκδώσει 29 τιμολόγια ύψους 240.000 ευρώ στη Marc μεταξύ 2018-2020.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια 5,3 εκατ. ευρώ και προς εταιρεία που προμηθεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Εδώ έχουμε τα εξής δύο πράγματα ή έχουμε εικονικά τιμολόγια ή έχουμε μαύρο πολιτικό χρήμα.
Κάποιος δηλαδή παραγγέλνει στον κ. Γεράκη δημοσκοπήσεις για να βγάζει τον Μητσοτάκη ως τον δημοφιλέστερο πολιτικό από καταβολής του κόσμου και επειδή δεν θέλουν να δουν ποιος τα έχει παραγγείλει βάζουν τη χωματουργική να πληρώνει τον Γεράκη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης εξερχόμενος του ΣΔΟΕ.

Κάτσης: Ζήτημα Δημοκρατίας

«Δεν είναι ένα θέμα το οποίο έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις, ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά κατά τη γνώμη μας είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
Όταν το 2021 με ανακοίνωση μου είχα πει ότι ο κ. Γεράκης εργάζεται για λογαριασμό του Μαξίμου και είχα με ερώτηση μου στη Βουλή, καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για απευθείας αναθέσεις, για προνομιακή δηλαδή μεταχείριση για δημόσιο χρήμα έκαναν ότι δεν άκουσαν.

Όταν συστήσαμε το φθινόπωρο, τον Οκτώβρη του 2021, την εξεταστική επιτροπή για την απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα και ζητήσαμε να κληθούν εταιρίες μεταξύ των οποίων και η Marc στην εξεταστική επιτροπή η Νέα Δημοκρατία επειδή είχε την πλειοψηφία στην εξεταστική, απέκλεισε την κατάθεση των μαρτυρικών αιτημάτων που είχαμε θέσει προκειμένου να το συγκαλύψει».

Ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκόπων και με έναν λαό στο σκοτάδι» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα τρέξει τις υποθέσεις.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template