Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Προσφορά εξαγοράς 6 δισ. δολαρίων ετοιμάζουν οι επενδυτές του Κατάρ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023


Μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και ο Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπι Τζαμπέρ Αλ Θάνι, πρώην πρωθυπουργός της χώρας και πρώην επικεφαλής της Qatar Investment Authority (QIA),
βάζει τις τελευταίες πινελιές στην πρόταση εξαγοράς του αγγλικού συλλόγου της Premier League από την οικογένεια Γκλέιζερ των ΗΠΑ.

Η επίτευξη συμφωνίας για την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να αποτελέσει την μεγαλύτερη εξαγορά επαγγελματικού αθλητικού συλλόγου που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας τα 4,65 δισεκατομμύρια δολάρια που κατέβαλε πέρυσι ένας όμιλος με επικεφαλής τον κληρονόμο της Walmart, Ρομπ Γουόλτον, για την ομάδα Denver Broncos.

Το αντίπαλον δέος του Κατάρ αποτελεί ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ, οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει χρηματοδότηση από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, προκειμένου να προχωρήσει στην δική του προσφορά.
To Bloomberg ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι η QIA βοηθά στην προετοιμασία της πρότασης, μαζί με family offices του Κατάρ.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το ύψος ή το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε πρότασης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον παγκόσμιο αθλητισμό και έχει γίνει αντικείμενο αυξανόμενων σεναρίων εξαγοράς από τότε που το Bloomberg News ανέφερε το καλοκαίρι ότι η οικογένεια Γκλέιζερ ήταν ανοιχτή στην πώληση μεριδίου.

Ο σύλλογος από τη βορειοδυτική Αγγλία έχει κερδίσει ρεκόρ 13 πρωταθλημάτων Premier League και έχει σταθερά τη δυνατότητα να προσελκύει τα μεγαλύτερα αστέρια του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων των Κριστιάνο Ρονάλντο, Πολ Πογκμπά και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Μια προσφορά από το Κατάρ θα μπορούσε να περιπλέξει την κατάσταση λόγω του γεγονότος ότι η Qatar Sports Investments, μια κρατική οντότητα ξεχωριστή από την QIA, κατέχει ήδη τον γαλλικό σύλλογο Paris Saint-Germain FC.

Οι κανονισμοί της UEFA, του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ορίζουν ότι οι ομάδες με τον ίδιο ιδιοκτήτη πλειοψηφίας δεν μπορούν να αγωνιστούν και οι δύο στα μεγάλα τουρνουά της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Champions League.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template