Ξανά στον «θρόνο» του ο Elon Musk,ξεπέρασε τον μεγιστάνα των ειδών πολυτέλειας LVMH Bernard Arnault

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023


O Elon Musk ανέκτησε τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχοντας πλέον καθαρή περιουσία 187,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάρη στην ανοδική τιμή της μετοχής της Tesla.


Ο Musk πήρε ξανά τον τίτλο από τον Bernard Arnault, αφεντικό της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH, ο οποίος είναι τώρα ο δεύτερος πλουσιότερος με καθαρή περιουσία 185,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η περιουσία του Musk αυξήθηκε καθώς οι μετοχές της Tesla, της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από την αρχή του 2023. Οι μετοχές της Tesla ήταν από τις πολλές του χώρου της τεχνολογίας που υπέφεραν άσχημα πέρυσι, αλλά αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 207,63 δολάρια ανά τίτλο -σε σύγκριση με τα 108,10 $ στις 2 Ιανουαρίου.

Η θέση του 51χρονου στην κορυφή του Bloomberg Billionaires Index είχε προηγουμένως ξεπεραστεί από τον Arnault στις 13 Δεκεμβρίου.

Η επιστροφή του Musk στην πρώτη θέση επισφραγίστηκε τη Δευτέρα, όταν οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 5,5% κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι η καθαρή περιουσία του Musk το απόγευμα της Δευτέρας ήταν περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από ό,τι στην αλλαγή του έτους.

Η αξία του Musk τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με την αξία της Tesla, η οποία εκτοξεύτηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς η εταιρεία έγινε κερδοφόρα, αλλά υπέφερε πέρυσι εν μέρει λόγω ανησυχιών για την παραγωγή. Η περιουσία του έφτασε στην κορυφή της, σε περίπου 336 δισεκατομμύρια δολάρια, τον Νοέμβριο του 2021.

Πέρυσι τα οικονομικά του Musk χτυπήθηκαν από την εξαγορά του Twitter των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Προκειμένου να την ολοκληρώσει, έπρεπε να πουλήσει το απόθεμά του στην Tesla αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.






Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση ειδών πολυτελείας LVMH ξεπέρασε την περσινή αναταραχή στην αγορά και τις επιδόσεις στον S&P 500. Οι επιχειρήσεις της LVMH επωφελήθηκαν καθώς η ζήτηση για πολυτελή προϊόντα λιανικής αυξήθηκε μόλις άρθηκαν οι περιορισμοί COVID-19, επιτρέποντας αυξημένες αγορές στους καταναλωτές.

Ο Arnault αγόρασε τον γαλλικό οίκο μόδας Dior μετά από τη χρεοκοπία του τη δεκαετία του 1980 και την χρησιμοποίησε για να αποκτήσει μερίδιο στην LVMH. Αυτή η μετοχική δομή παραμένει σε ισχύ έως και σήμερα. Οι Arnaults κατέχουν περισσότερο από το 97% της Dior, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 41% της LVMH. Η οικογένεια κατέχει επίσης σχεδόν το 7% της LVMH παρέχοντάς της άμεσα συνολικά δικαιώματα ψήφου πολύ πάνω από το 50% και άρα έχει τον έλεγχο της εταιρείας.

Κάποτε αξίας άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, η Tesla έχασε σχεδόν το 65% της αγοραίας αξίας της σε ένα ταραχώδες 2022, διαγράφοντας περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας

Η ανάκαμψη της το 2023 ήρθε μετά από ένα αρχικά κακό ξεκίνημα. Η μετοχή σημείωσε βουτιά σχεδόν 14% τη φετινή πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, αφού η εταιρεία έχασε τις εκτιμήσεις για τις παραδόσεις τέταρτου τριμήνου παρά την παραγωγή-ρεκόρ οχημάτων.

Ο Musk έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες ημέρες για τον ρόλο του ως επικεφαλής του Twitter, καθώς απέλυσε άλλους 200 υπαλλήλους αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του τελευταίου γύρου περικοπών θέσεων εργασίας. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει περικόψει περισσότερο από το μισό προσωπικό της μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Musk.

Η απόλυση μεγάλου μέρους της ομάδας προϊόντων οδήγησε ορισμένους να υποθέσουν ότι ο Musk ετοιμάζεται να φέρει στην εταιρεία εντελώς νέες ομάδες.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template