Για πολλούς, αποτελεί μια δύσκολη γεύση, που κρύβει, όμως, πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Χάρη σε αυτά, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ανάμεσα στις διατροφικές επιλογές των ανθρώπων, ενώ επάξια έχει κατακτήσει τον τίτλο της υπερτροφής. Ο λόγος για το παντζάρι, το οποίο, μεταξύ άλλων, μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό.
Και για όποιον δυσκολεύεται να καταναλώσει το παντζάρι ως τρόφιμο, τα καλά νέα είναι ότι το ίδιο ωφέλιμος είναι και ο χυμός του. Οι χυμοί που προκύπτουν από τις υπερτροφές, άλλωστε, έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας ένα θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό ή ένα ενδιάμεσο ρόφημα για την ενίσχυση του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο χυμός παντζαριού μπορεί να προσφέρει μια ευρεία γκάμα πλεονεκτημάτων για την υγεία του οργανισμού. Επηρεάζει θετικά την αρτηριακή πίεση, την πέψη, ενώ μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, μεταξύ άλλων.
Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη αυτής της υπερτροφής είναι η επίδρασή της στη ρύθμιση της πίεσης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015, εξετάστηκε η επίδραση της κατανάλωσης χυμού παντζαριού 250ml ημερησίως σε 68 ανθρώπους με υπέρταση.
Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν ότι αυτή η καθημερινή συνήθεια μπορούσε να μειώσει δραστικά την αρτηριακή πίεση των συμμετεχόντων.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η ιδιότητα του χυμού παντζαριού να επηρεάζει θετικά την αρτηριακή πίεση σχετίζεται με την υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικό άλας που εντοπίζεται σε αυτό το λαχανικό.
0 comments:
Πείτε μας την γνώμη σας
Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !