Μπήκαν στο Bakhmut οι Wagner.-Επιστρατεύουν ανηλίκους οι Ουκρανοί

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023


Το Bakhmut… το προπύργιο αντίστασης των Ουκρανών, όπου ο Zelensky πριν επισκεφθεί πριν εβδομάδες τις ΗΠΑ… επισκέφθηκε την πόλη και σε σημαία της Ουκρανίας… οι στρατιώτες έγραψαν μηνύματα… κατέρρευσε…Οι Wagner, οι ειδικές μονάδες των Wagner μπήκαν στο βόρειο τμήμα του Bakhmut… οι Ουκρανοί εξετάζουν ακόμη και την άτακτη υποχώρηση όπως στο Soledar…

Ταυτόχρονα ενώ η ρωσική προέλαση συνεχίζεται… οι απώλειες των Ουκρανών σε μια ημέρα έφθασαν τους 600 στρατιώτες…
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στέλνουν για υπεράσπιση και εκπαιδευμένους στρατιώτες από το ΝΑΤΟ αλλά οι Ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν απώλειες.

Η Ρωσία έχει καταλάβει το 22% των εδαφών της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας και το 75% των ακτών… ουσιαστικά έχει μείνει μόνο το τμήμα από Kherson έως την Οδησσό που είναι παραθαλάσσιο.
Ενώ οι αμερικανοί προετοιμάζουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση την Άνοιξη... κατά των ρωσικών δυνάμεων... όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί και δεν μπορεί να χάσει τα εδάφη που πρόσφατα προσάρτησε.

Μπήκαν στο Bakhmut οι Wagner

Οι μαχητές της ειδικής ιδιωτικής μισθοφορικής στρατιωτικής μονάδες Wagner πήραν τον έλεγχο της συνοικίας Stupka στα βόρεια του Bakhmut και εισήλθαν στην περιοχή Ilyinovka.
Eπίσης κέρδισαν την δεξαμενή Berkhovka και πλησιάζουν το χωριό Bogdanovka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της οδού Schedraya στην περιοχή Zabakhmutka.
Οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο νεκροταφείο Mariupolsky ενώ οι Wagner προελαύνουν στην περιοχή Budyonovka και προς την πλατεία Plane.
Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Sobachivka καθώς και στα περίχωρα του Ivanivske.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις και σημείωσαν τακτικά κέρδη εντός του Bakhmut.
Στρατιώτες Wagner σε video περπατούν γύρω από το βόρειο Bakhmut κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Stupky και το κατάστημα κήπου «Sady Bakhmuta», υποδεικνύοντας ότι ο Wagner κατέλαβαν το βόρειο Bakhmut.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky τόνισε ότι η κατάσταση στο Bakhmut γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. και ο Διοικητής των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, ο στρατηγός Oleksandr Syrsky παρατήρησε ότι ο Wagner δεσμεύει όλο και περισσότερο τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες επίθεσης στο Bakhmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται προς την Bohdanivka για να απειλήσουν τη διαδρομή Khromove-Bakhmut.
Ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθέσεις προς το ίδιο το Ivanviske, ενώ πλάνα που τράβηξε Ουκρανός στρατιώτης στο Chasiv Yar δείχνει ισχυρά εισερχόμενα πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις…


«Ένα τάγμα πυροβολικού BM-21» Grad «των ένοπλων σχηματισμών της Ουκρανίας έφτασε στην περιοχή του οικισμού Nikolaevka (που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Chasov Yar)».
Η ουκρανική διοίκηση είχε αναπτύξει περίπου 350 στρατιώτες και έως και 15 αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που εκπαιδεύτηκαν στα πεδία εκπαίδευσης των χωρών του ΝΑΤΟ στο Chasiv Yar.
Το Chasiv Yar βρίσκεται στα βόρεια του Donetsk, περίπου 11 χλμ δυτικά του Bakhmut και 25 χλμ νότια του Kramatorsk.

Οι Ουκρανοί επιστρατεύουν ανηλίκους για την υπεράσπιση του Bakhmut

Περίπου 30 ανήλικοι έφτασαν στο Artyomovsk (ουκρανική ονομασία - Bakhmut) για να συμμετάσχουν στο εθνικό τάγμα Aidar, ανέφερε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Luhansk Andrey Marochko.
«Στην περιοχή του Bakhmut έφθασε ένα λεωφορείο με νεαρούς (περίπου 30 άτομα) που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, για να ενταχθούν στο τάγμα εφόδου Aidar.
Ο Marochko σημείωσε ότι πολλοί από τους εφήβους που έφτασαν ήταν στο παρελθόν μέλη του κινήματος νεολαίας των εθνικιστών και είχαν εκπαιδευτεί σε παιδικά στρατόπεδα για τρομοκρατικές ενέργειες.

Τι συμβαίνει συνολικά στο μέτωπο;

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στην περιοχή dachas κοντά στο Ugledar.
Οι ρωσικές μονάδες φαίνεται ότι κατέλαβαν τα νότια προάστια της πόλης Marinka και επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου στις περιοχές Novobakhmutovka και Krasnogorovka.
Υπολογίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν 550 Ουκρανοί στρατιώτες, 7 τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα οπλικά συστήματα καταστράφηκαν από το ρωσικό πυροβολικό στο μέτωπο Krasniy-Liman, αλλά και στο Donetsk.

Κέρδη και στην Kreminna ανησυχία για την Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Svatove και την Kreminna και πραγματοποίησαν επιτυχημένη προέλαση βόρεια της Kreminna.
Ουκρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να αναφέρουν πιθανές ρωσικές προετοιμασίες για νέες επιθετικές επιχειρήσεις στις περιφέρειες Zaporizhia και Kherson.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αμύνονται στις περιφέρειες Zaporizhia και Kherson, αλλά προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες που θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν επιθέσεις σε ορισμένες περιοχές αυτού του μετώπου.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μεταφέρει μεταξύ 20.000 και 25.000 στρατιώτες από τη Μαριούπολη, στην περιφέρεια Donetsk,

Η Ρωσία «κατέρριψε drone ήθελε να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές»

Το ουκρανικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος UJ-22 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μόσχα «ήταν πιθανότατα μια προσπάθεια να στοχοποιηθούν μη στρατιωτικές υποδομές».
Αν και η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Ρωσία.
Το drone συνετρίβη κοντά στο Guabastovo, στην περιοχή Kolomna, 100 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, κοντά σε γραφείο της Gazprom.
«Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές στο έδαφος», ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν ραδιενεργή επίθεση κοντά στην Υπερδνειστερία

Για προβοκάτσια των Ουκρανών και για επίθεση με ραδιενεργά υλικά κοντά στα σύνορα με την Υπερδνειστερία προειδοποιεί η Ρωσία, η οποία το τελευταίο διάστημα επιμένει να υποστηρίζει πως επίκειται κάποια πρόκληση είτε των Ουκρανών είτε των Δυτικών σε αυτήν την αποσχισθείσα από τη Μολδαβία περιοχή, όπου υπάρχει έντονο το ρωσικό στοιχείο.
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επιστήσει την προσοχή στην πρόκληση που ετοιμάζει το καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να κατηγορήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε επικίνδυνες για τη ραδιενέργεια εγκαταστάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαρροή ραδιενεργών ουσιών και μόλυνση της ευρύτερης περιοχής.
Αυτή η πληροφορία είχε βαθιά απήχηση στους κατοίκους της Ουκρανίας και των γειτονικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.
Το γεγονός ότι τέτοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα κοντά στην Υπερδνειστερία, όπου το καθεστώς του Κιέβου σκόπιμα κλιμακώνει τις εντάσεις, είναι αρκετά ανησυχητικό» ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας έφτασε στο Πεκίνο την πρωτεύουσα της Κίνας

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.
Τον Λευκορώσο Πρόεδρο υποδέχθηκαν ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ma Zhaoxu και ο Κινέζος πρέσβης στη Λευκορωσία Xie Xiaoyong.

Ο Blinken προειδοποιεί την Κίνα, σοβαρό πρόβλημα εάν δώσει όπλα στη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Α. Blinken επανέλαβε ότι εάν η Κίνα υποστήριζε τις πολεμικές προσπάθειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα δημιουργούσε «σοβαρό πρόβλημα» στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
«Έχουμε προειδοποιήσει πολύ ξεκάθαρα την Κίνα για τις συνέπειες της παροχής τέτοιας υποστήριξης», δήλωσε ο Blinken σε συνέντευξη Τύπου στο Καζακστάν.

ΗΠΑ: Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία διαφθοράς για την αμερικανική βοήθεια

Δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ότι τα δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και βοήθεια που στάλθηκαν στην Ουκρανία… αποτελούν προιόν διαφθοράς Ουκρανών…δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου, Storch ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι οι έρευνες βρίσκονται μόνο στην αρχική φάση.
Ο Storch, ο οποίος εμφανίστηκε σε ακρόαση μαζί με άλλους εκπροσώπους του Πενταγώνου, ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν "περιορισμένα" στοιχεία σχετικά με πιθανές περιπτώσεις διαφθοράς ή ακατάλληλης χρήσης της βοήθειας των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Μολδαβία: Φιλορώσοι επιχείρησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης

Η αστυνομία της Μολδαβίας συγκρούστηκε με εκατοντάδες διαδηλωτές από το φιλορωσικό κόμμα Sor που προσπαθούσαν να εισβάλλουν στην έδρα της κυβέρνησης.
Έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα.
Μετά τις συγκρούσεις, μέρος της πομπής κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο του Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας.
Η πρώην σοβιετική δημοκρατία η Μολδαβία 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων, στριμωγμένη μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ζητήματα με την αυτοαποκαλούμενη φιλορωσικής αποσχιστικής δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας, όπου υπάρχουν στρατεύματα από την Ρωσία.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Η Ουκρανία θα πρέπει να πληρώσει για τα όπλα που της παρέχονται

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνει μόνη της για τα όπλα που της παρέχονται ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Wallander για Υποθέσεις Διεθνούς Ασφάλειας, σε ακρόαση στην Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής.
Ο εκπρόσωπος Mike Garcia (R-Καλιφόρνια) τόνισε ότι θα είχε μεγάλη διαφορά για τους Αμερικανούς φορολογούμενους εάν η Ουκρανία αρχίσει να αγοράζει όπλα αντί να τα παίρνει δωρεάν, αν και το Κίεβο αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή δυσκολίες.
Ο Wallander τόνισε ότι οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν ακόμη «κάνει σημαντικές αγορές από αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες»









www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template