Η Boeing αναμένεται να πουλήσει σχεδόν 80 αεροπλάνα 787 σε αεροπορικές εταιρείες της Σαουδ. Αραβίας

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023


Η Boeing αναμένεται να πουλήσει σχεδόν 80 αεροπλάνα 787 Dreamliner σε δύο αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε τη Δευτέρα πηγή που έχει ενημερωθεί για το θέμα.


Η ανακοίνωση πιθανότατα να γίνει αύριο Τρίτη και τα αεροπλάνα αναμένεται να έχουν τιμές καταλόγου σχεδόν 37 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως λαμβάνουν μη γνωστοποιούμενες εκπτώσεις όταν αγοράζουν αεροπλάνα.

Η κρατική εταιρεία Saudi Arabian Airlines (Saudia) και η νέα εθνική αεροπορική εταιρεία Riyadh Air θα αποκτήσουν αμφότερες Boeing 787, ανέφερε η πηγή. Οι αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να αγοράσουν συνολικά 78 αεροσκάφη 787 και έχουν δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά άλλων 43, ανέφερε η πηγή.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε επίσημα την Κυριακή τη δημιουργία της Riyadh Air, με τον βετεράνο του κλάδου Τόνι Ντάγκλας ως διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς το βασίλειο κινείται για να ανταγωνιστεί τους περιφερειακούς κόμβους μεταφορών και ταξιδιών.

Η Riyadh Air θα εξυπηρετεί περισσότερους από 100 προορισμούς σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030, αξιοποιώντας τη θέση του βασιλείου μεταξύ Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η νέα αεροπορική εταιρεία αναμένεται να προσθέσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του μη πετρελαϊκού ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας και να δημιουργήσει περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, ανέφερε.

Η Riyadh Air ανήκει εξ ολοκλήρου στο κρατικό ταμείο πλούτου της Σαουδικής Αραβίας, το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF), το οποίο διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί τον κύριο μοχλό των προσπαθειών του βασιλείου να διαφοροποιήσει την οικονομία του και να απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο.

Τον Οκτώβριο, η Σαουδική Αραβία βρισκόταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να παραγγείλει σχεδόν 40 αεροσκάφη A350 από την Airbus, ενώ η Boeing ασκούσε επίσης πιέσεις για ένα μερίδιο της επέκτασης των μεταφορών του βασιλείου, είχαν δηλώσει πηγές του κλάδου στο Reuters.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template