Steve Apostolopoulos: Ο Έλληνας κροίσος που θέλει ν' αγοράσει τους Hornets του Michael Jordan

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023


Εδώ και λίγες ημέρες ο Μάικλ Τζόρνταν έχει βγάλει πωλητήριο στους Σάρλοτ Χόρνετς.

Ο σπουδαιότερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών «τρέχει» για σχεδόν 15 χρόνια την ομάδα του NBA αλλά αποφάσισε να την δώσει και σύμφωνα με τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ ζητάει το ποσό των 1,8 δισ δολαρίων.




Οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της ομάδας που δεν έχει κάνει και κάτι σημαντικό στο NBA είναι αρκετοί και ένας εξ' αυτών είναι και ο ελληνικής καταγωγής Στιβ Αποστολόπουλος.



Το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ξένα δίκτυα τον αναφέρουν ως υποψήφιο αγοραστή  σημειώνοντας ότι η περιουσία του αγγίξει τα 4 δισ. δολάρια. Παράλληλα γράφουν ότι είναι υποψήφιος και για τους Ουάσινγκτον Κομάντερς του NFL που είναι μια ομάδα που αξίζει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια.





Ο πατριάρχης της οικογένειας

Ο Στιβ Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1977 στο Τορόντο του Καναδά και είναι γιος του Ανδρέα Αποστολόπουλου. 

ανδραε
Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος


Ο τελευταίος ήταν ο «πατριάρχης» της οικογένειας. Γεννήθηκε το 1952 και το 1969 αποφάσισε να φύγει από την Καλαμάτα. Από την Μεσσήνη μετανάστευσε στον Καναδά όπου πέρασε δύσκολα χρόνια.

Δούλεψε ως εργάτης σε εργοστάσιο με πλαστικές σακούλες, ως θυρωρός, ως επιστάτης. Συγκέντρωσε κάποια χρήματα και αγόραζε σιγά σιγά μικρές εταιρείες. Με τα χρόνια ίδρυσε την Triple Group of Companies με έδρα το Τορόντο, που είναι εταιρεία real estate.

steve_apostopoloylos_2Ο Στιβ Αποστολόπουλος




O Άντι όπως τον φώναζαν στον Καναδά και στις ΗΠΑ αγόραζε ακίνητα σε υποβαθμισμένες περιοχές τα οποία μετέτρεπε σε ... φιλέτα. Γρήγορα εξαπλώθηκε και στις ΗΠΑ και το 2009 έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο αγοράζοντας το Pontiac Silverdome στο Μίτσιγκαν.




Το θρυλικό γήπεδο του Ντιτρόιτ

Η εταιρεία του Ανδρέα Αποστολόπουλου έδωσε 583.000 δολάρια για ένα στάδιο 82.000 θέσεων και επένδυσε εκατομμύρια για να το μετατρέψει μετά το 2010 σε πολυχώρο ψυχαγωγίας και άθλησης.

To γήπεδο του συγκροτήματος ήταν για χρόνια έδρα των Detroit Lions του NFL αλλά και των Detroit Pistons του NBA. Εκεί είχε φιλοξενηθεί και NBA All Star Game.

To παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο φιλοξένησε αγώνες του Μουντιάλ 1994 αλλά και τον φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν το 2010 ενώ είχε αγοραστεί από την οικογένεια.








Ο Στιβ Αποστολόπουλος με τους ανθρώπους της ΜίλανΟ Στιβ Αποστολόπουλος (αριστερά) στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Μίλαν

«Από την αρχή, η οικογένειά μου ήθελε να φέρει ένα αθλητικό γεγονός αυτού του διαμετρήματος στο Silverdome και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που θα επαναφέρουμε το κορυφαίο διεθνές ποδόσφαιρο στο Ντιτρόιτ. Αυτό το παιχνίδι θα είναι μια γιορτή για την αναβίωση του Silverdome ως αθλητικού και ψυχαγωγικού χώρου παγκόσμιας κλάσης» είχε πει ο Στιβ Αποστολόπουλος στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα έχοντας μπροστά του στο τραπέζι μια φανέλα του Παναθηναϊκού.

Για την ιστορία ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τη Μίλαν αλλά έχασε με 5-3 στα πέναλτι. Το παιχνίδι είχε διαφημιστεί ως «Match of the Titans».


Ο θάνατος του πατέρα και η συνέχεια


Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος πέθανε σε ηλικία 69 ετών το 2021 και το κουμάντο ανέλαβε ο γιος του Στιβ, ο οποίος έχει και άλλα δύο αδέλφια, τους Πίτερ και Τζιμ.

Ο Στιβ Αποστολόπουλος συνέχισε να μεγαλώνει την εταιρεία του πατέρα του αλλά το 2017 ίδρυσε και άλλη εταιρεία την SIX Ventures. Είναι εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Τορόντο και επενδύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους τεχνολογίας.




Σύμφωνα με το ESPN ο Στιβ σπούδασε στο Χάρβαρντ. Έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση. Η οικογένεια Αποστολόπουλου διαθέτει την μεγαλύτερη εταιρεία real estate στον Καναδά και από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ.

Η οικογένεια έχει το πλειοψηφικό πακέτο σε πολυχώρο με καζίνο, ξενοδοχεία και εστιατόρια στο Οντάριο.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template