Wall Street: Πτωτικά οι βασικοί δείκτες – απώλειες για την τεχνολογία – άλμα για την Alibaba

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023


Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τα σχόλια του αντιπροέδρου της Federal Reserve, Michael Barr, σχετικά με τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και πούλησαν μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία μετά την πρόσφατη ισχυρή τους πορεία.


Ο Michael Barr δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας ότι η Silicon Valley Bank έκανε «τρομερή» δουλειά στη διαχείριση του κινδύνου πριν από την κατάρρευσή της.


Οι μετοχές της Apple και της Microsoft μαζί με άλλες μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία προκάλεσαν από τις μεγαλύτερες πιέσεις στον S&P 500.

«Είναι μια μικρή συνέχεια της χθεσινής υποχώρησης των μετοχών τεχνολογίας. Βλέπετε μια μικρή μείωση κερδών, καθώς ο ενθουσιασμός φαίνεται να υποχωρεί», δήλωσε ο Michael James, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών μετοχών της Wedbush Securities στο Λος Άντζελες.

Ο τεχνολογικός δείκτης S&P 500 επέκτεινε τις πρόσφατες απώλειες την Τρίτη, αλλά παραμένει έντονα ανοδικός για το τρίμηνο.

Ο περιφερειακός τραπεζικός δείκτης KBW σημείωσε πτώση στην ημέρα, ενώ οι μετοχές της First Citizens BancShares Inc σημείωσαν μικρή άνοδο, μία ημέρα μετά την άνοδο της μετοχής κατά περισσότερο από 50% που ακολούθησε την ανακοίνωσή της ότι θα αποκτήσει τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank.

Ο S&P 500 έχασε 6,26 μονάδες ή 0,16% και έκλεισε στις 3.971,27 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 52,76 μονάδες ή 0,44% στις 11.716,08 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 37,83 μονάδων ή 0,12%, στις 32.394,25 μονάδες.



Οι υψηλότερες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων επιβάρυναν επίσης τις μετοχές τεχνολογίας. Οι αποδόσεις έχουν αυξηθεί αρκετά από τα χαμηλά έξι μηνών που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Νωρίς το πρωί, έρευνα έδειξε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε απροσδόκητα τον Μάρτιο, αλλά και ότι οι Αμερικανοί αρχίζουν να ανησυχούν λίγο για την αγορά εργασίας.

Με το τέλος του πρώτου τριμήνου να πλησιάζει, οι επενδυτές σκέφτονται τα επερχόμενα αποτελέσματα τριμήνου. Οι στρατηγικοί αναλυτές δήλωσαν ότι, καθώς οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ανακοινώνουν εταιρικά αποτελέσματα από τον επόμενο μήνα, η αγορά θα μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραπεζών μετά την κατάρρευση ορισμένων μεγάλων περιφερειακών που πυροδότησε φόβους για μετάδοση της κρίσης σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η Alibaba Group Holding σημείωσε άλμα, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να χωρίσει την επιχείρησή της σε έξι κύριες μονάδες που καλύπτουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα μέσα ενημέρωσης και το cloud.


moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template