Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Ο Παναθηναϊκός ήταν… ισοπεδωτικός στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των play off και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη με σκορ 2-0.
Έτσι, το «τριφύλλι» έμεινε για 7ο σερί ματς αήττητος κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ στους 69 βαθμούς.

Από την άλλη για τον Ολυμπιακό ήταν η «παρθενική» απώλεια βαθμών στα play off αλλά και την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα μετά από 26 αγωνιστικές. Πλέον οι Πειραιώτες μένουν έξι βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και οι ελπίδες για τον τίτλο αρχίζουν να μειώνονται.
1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός είχε το… πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και κατόρθωσε χάρη σε δύο γκολ της «ερυθρόλευκης» άμυνας να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά να τα βγάλει πέρα με την πίεση των «πρασίνων», αλλά στο σημείο που άρχισε να κρατάει περισσότερο μπάλα, έμεινε πίσω στο σκορ.

Για περίπου 25 λεπτά, η μεγάλη φάση απουσίασε από το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως από απόσταση τον Πασχαλάκη. Στο 6’ ένα σουτ του Μπερνάρ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε το αδύναμο σουτ του Σπόραρ στο 9’.

Κάπου εκεί τραυματίστηκε ο Σάρλια στον αστράγαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει και οι «ερυθρόλευκοι» να ανασυνταχθούν. Ωστόσο, οι «πράσινοι» απείλησαν εκ νέου στο 16’ με την κεφαλιά του Παλάσιος να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός που είχε κερδίσει λίγα μέτρα παραπάνω στο γήπεδο έφτασε στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του στο 19’. Ο Χάμες Ροντρίγκες μετά από πάσα του Ελ Αραμπί είχε χώρο για το σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε. Και εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να δείχνουν κάποια σημάδια επιθετικά, ήρθε η… ψυχρολουσία.

Σε μία ανύποπτη φάση στο 28’, ο Σπόραρ πίεσε τον Παπασταθόπουλο κι εκείνος στην προσπάθειά του να γυρίσει στον Πασχαλάκη, έδωσε τη δυνατότητα στον Σλοβένο να
«ανοίξει» το σκορ.
Ένα γκολ που έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους και με τη συνδρομή της κατάμεστης Λεωφόρου πίεσαν ακόμα περισσότερο για ένα δεύτερο γκολ.

Αυτό δεν άργησε να έρθει. Ο Σπόραρ με διαφορά δευτερολέπτων στο 34’ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να πραγματοποιήσει δύο επεμβάσεις. Από τη δεύτερη εξ αυτών προήλθε το κόρνερ που έφερε και το 2-0. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά σκόραρε κατά λάθος εις βάρος της ομάδας του στο 35’.

Προς το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έψαξε τη μείωση του σκορ, αλλά αυτή δεν ήρθε. Στο 40΄ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μπρινιόλι, αλλεπάλληλα σουτ από Χουάνγκ και Φορτούνη κόντραραν, ενώ ο Ιταλός γκολκίπερ μπλόκαρε με άνεση την κεφαλιά του Μασούρα.

Το πρώτο μέρος «έκλεισε» με ένα κακό σουτ του Χάμες Ροντρίγκες που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της «πράσινης» εστίας.

2ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με δύο αλλαγές. Ελ Αραμπί και Χάμες πέρασαν εκτός αγωνιστικού χώρου, για να δώσουν τη θέση τους σε Μπακαμπού και Μπιέλ. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν σαφώς πιο επιθετικοί, αφού όσο περνούσε η ώρα η πίεση των «πρασίνων» μειωνόταν εξαιτίας της κούρασης.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο μισό ήταν από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Χουάνγκ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ στο 49’ αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε άνετα. Ακολούθως το «τριφύλλι» πήρε την «σκυτάλη» στις ευκαιρίες. Αρχικά, ο Παλάσιος με ένα επικίνδυνο γύρισμα στο 54’ και ανάγκασε τον Πασχαλάκη να διώξει, ενώ ο Σάντσεθ με κεφαλιά στο 60’ έστειλε την μπάλα άουτ.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να σημειωθεί κάποια αξιόλογη στιγμή, παρότι και οι δύο ομάδες έψαξαν με αξιώσεις να δημιουργήσουν κάτι καλό. Ο Ολυμπιακός όσο κυλούσε ο χρόνος έμοιαζε να αποδέχεται τη μοίρα του και ο Παναθηναϊκός με άνεση κρατούσε το υπέρ του 2-0.


Ο Σένκεφελντ στο 72’ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Πασχαλάκη, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε η κεφαλιά Φορτούνη στο 78΄ με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Ως το τέλος του αγώνα η μεγάλη ευκαιρία απουσίασε, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά μία πολύ σημαντική νίκη που πανηγυρίστηκε ξέφρενα στη Λεωφόρο.





Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15' Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70' Μαντσίνι), Τσέριν (84' Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84' Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (69' Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός (Ζ. Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μασούρας (69' Βαλμπουενά), Χάμες (46' Μπιέλ), Αραμπί (46' Μπακαμπού).
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template