Στην εταιρεία «Γρηγόρης» έδωσαν για 20 χρόνια το εμβληματικό εστιατόριο «Αίγλη του Ζαππείου» μαζί με κινηματογράφο και χώρο δεξιώσεων.

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023


Έτοιμη να γυρίσει σελίδα είναι η Αίγλη Ζαππείου. Το εμβληματικό συγκρότημα στην καρδιά της πρωτεύουσας παραμένει κλειστό από τον Οκτώβριο του 2020 αναμένεται πολύ σύντομα να αποκτήσει καινούργιο ενοικιαστή .


Και αυτός δεν είναι άλλος από την αλυσίδα γρήγορης εστίασης «Γρηγόρης» του επιχειρηματία Βλάσση Γεωργάτου που ήταν η μόνη εταιρεία που κατέθεσε προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό μίσθωσης στα τέλη του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικά 24ώρα έγινε το πλέον καθοριστικό βήμα καθώς η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του υπουργείου Οικονομικών, ενέκρινε τη σύναψη μακροχρόνιας σύμβασης μίσθωσης με την αλυσίδα. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τις υπογραφές μεταξύ της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (που διαχειρίζεται τον πολυχώρο) και της αλυσίδας εστίασης.

Το συγκρότημα παραμένει κλειστό από τον Οκτώβριο του 2020. Μέχρι τότε, το ακίνητο εκμεταλλευόταν, μέσω μακροχρόνιας συμφωνίας μίσθωσης εταιρεία συμφερόντων του αποβιώσαντος επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά. Η συγκεκριμένη εταιρεία ύστερα σειρά δικαστικών αποφάσεων, εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω αδυναμία καταβολής των οφειλών ενώ άφησε στο Ζάππειο «φέσια» ύψους περίπου 350.000 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2022, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, που διαχειρίζεται το Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποίησε διαγωνισμό για την εικοσαετή μίσθωση του Αίγλης. Στον εν λόγω διαγωνισμό, που έθετε ως προϋπόθεση ο μισθωτής να διαθέτει κατώτατο όριο εγγυημένου ετήσιου κύκλου εργασιών, το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, τη μοναδική προσφορά κατέβαλε η αλυσίδα καφεστίασης Γρηγόρης.

Η εταιρεία θα πληρώνει μηνιαίο μίσθωμα 35.100 ευρώ και πρόσθετο ενοίκιο -από 1/1/2025- που θα αντιστοιχεί στο 1% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η ανανεωμένη Αίγλη θα είναι έτοιμοι να υποδεχθεί το κοινό στα τέλη του τρέχοντος έτους. Σημειωτέον πως πέρα από τους χώρους της καφεστίασης και των εκδηλώσεων (3.300 τ.μ), στην εκμίσθωση περιλαμβάνεται και η εκμίσθωση των χώρων του θερινού κινηματογράφου που έχει επιφάνεια 766 τ.μ. κι έχει χαρακτηρισθεί́ ως ιστορικό́ διατηρητέο μνημείο.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template