Στον υπόδικο για κακουργήματα απάτης 64.500.000 ευρώ Βρυώνη πήγε ο Μυλωνάκης για «μεροκάματο».

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Ξανά στα παλιά λημέρια .Αυτά τα δημοσιογραφικά ο Μυλωνάκης. 
Σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Κολωνακίου ο υπόδικος καναλάρχης Φίλιππος Βρυώνης διέδιδε δεξιά και αριστερά ότι το Μέγαρο Μαξίμου τον ανάγκασε να πάρει τον πρώην βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» για να κάνει εκπομπή σε ένα από τα κανάλια του για να βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Βελόπουλο.

Έλεγε και άλλα πολλά που αναμένονται βέβαια να επιβεβαιωθούν για την αλήθεια τους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και τα ανταλλάγματα που του έταξαν. 

Όπως είναι γνωστό και έχει αποκαλύψει το edolio5 μετά από καθυστέρηση 12 ετών ο καναλάρχης Φίλιππος Βρυώνης και οι συνεργοί του παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με την κατηγορία της απάτης σε βάρος μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ευρώπη. Πρόκειται για την Affichage.Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 12/1/2022 αλλά αναβλήθηκε για τις 21 Σεπτεμβρίου όπου πάλι αναβλήθηκε για τις 24 του μηνός (Μαρτίου) όπου και πάλι αναβλήθηκε

Η εταιρεία υπέβαλε μήνυση (ΑΒΜ 2010/4757) στις 11 Νοεμβρίου του 2010, λίγους μήνες αφότου η χώρα μπήκε στα μνημόνια. 
Αντικείμενο της μήνυσης ήταν ένα γιγάντιο ποσό €64.500.000 που είχε καταβάλει η Affichage στον Φίλιππο Βρυώνη, για να αγοράσει από αυτόν 10.000 διαφημιστικά πλαίσια υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα που χειριζόταν η εταιρεία ALMA και θυγατρικές της. Χρειάσθηκε να περάσουν δύο χρόνια έως ότου οι Ελβετοί αντιληφθούν ότι ελάχιστα από τα διαφημιστικά αυτά πλαίσια ήταν νόμιμα. 

Οι Ελβετοί στα δικόγραφα τους αναφέρουν ότι συνολικά έχουν χάσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε αυτήν την υπόθεση. Αφού υποβλήθηκε η μήνυση, η εισαγγελία έστειλε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ. Εκείνο τη μελετούσε επί 20 μήνες και την έστειλε πίσω στην εισαγγελία το 2012.

Η συμφωνία των Ελβετών με τον Βρυώνη υπογράφτηκε το 2007, αφού πρώτα τον Φεβρουάριο εκείνου του χρόνου οι δύο πλευρές, η Affichage και ο Βρυώνης, συμφώνησαν σε ένα «πλαίσιο» για το πώς θα τη δομούσαν. Στο σημείο αυτό ο Βρυώνης ήταν ήδη «πτωχός» (!), δεν μπορούσε λοιπόν να εμφανίζεται σε επιχειρηματικές συναλλαγές· γι’ αυτό παρακάλεσε –και οι Ελβετοί δέχθηκαν– να καταβάλουν τα 24 πρώτα εκατομμύρια ευρώ του τιμήματος στην κόρη του, Αντωνία Βρυώνη. Τον Ιούνιο του 2008 ο Βρυώνης και η κόρη του αποκαλύπτουν στους Ελβετούς ότι τα 24 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν αρχικά στον λογαριασμό της UBS που ανήκε στην Αντωνία, μεταφέρθηκαν σε υπολογαριασμό που ανήκε στην εταιρεία Advertisement Colossus Ltd (της οποίας ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος ήταν ο Βρυώνης) και την ίδια μέρα το ποσό αυτό μεταφέρθηκε σε λογαριασμό του Φίλιππου Βρυώνη.

Αιτία της αίτησης των Ελβετών το 2014 δια του συνηγόρου τους, για επίσπευση της ανάκρισης ήταν το γεγονός ότι οι ελβετικές τράπεζες κρατούσαν επί μία 5ετία τα αρχεία τους. Αν ο ανακριτής αργούσε κι άλλο, το πιθανότερο ήταν ότι δεν θα έβρισκε τραπεζικό αρχείο. Εντωμεταξύ η ελβετική εταιρεία αποφάσισε να στραφεί νομικά εναντίον των δύο ανθρώπων οι οποίοι διαπραγματεύθηκαν τη συμφωνία της Affichage με τον Βρυώνη εκ μέρους του ελβετικού κολοσσού. Πρόκειται για τον Κρίστιαν Κάουτερ και την Μαντλέν Λίντνερ. Η Λίντνερ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας άλλης ελληνικής διαφημιστικής εταιρείας, της La Strada, που είχε αγοράσει η Affichage το 2006. 

Η Ελβετίδα υπήκοος πληροφορήθηκε από τον παλιό ιδιοκτήτη της La Strada Κώστα Καστανά –που ήταν κι αυτός στο ΔΣ– ότι ένας άλλος Έλληνας επιχειρηματίας, ο Φίλιππος Βρυώνης, ήθελε να πουλήσει στους Ελβετούς. Ο Καστανάς με την Λίντνερ και τον δικηγόρο Αθηνών Βασίλη Αβραμόπουλο, συγγενή του Δημήτρη, ανέλαβαν τη διαπραγμάτευση και εφόσον οι δύο πλευρές συμφωνούσαν, την υλοποίηση της εξαγοράς.

Σε ένα νέο υπόμνημα το 2015, με το οποίο ζητούσαν την επίσπευση των ανακρίσεων, οι Ελβετοί σημειώνουν ότι ο δικηγόρος τους Β. Αβραμόπουλος δεν τους προειδοποίησε ότι κανένα από τα πλαίσια του Βρυώνη δεν ήταν νόμιμο.

Ο Β. Αβραμόπουλος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι οι Ελβετοί γνώριζαν πως αγόραζαν πλαίσια που δεν είχαν άδεια. Πάντως ο Βρυώνης ισχυρίζεται ότι η υπόθεση θα πάρει νέα αναβολή 3η κατά σειρά! Που το ξέρει άραγε ; Τα υπόλοιπα στο ακροατήριο εάν φυσικά γίνει ποτέ η δίκη. 

Προκύπτει όμως και ένα άλλο μείζον θέμα ως προς τον τρόπο πληρωμής του πρώην βουλευτή αφού είναι συνταξιούχος στρατιωτικός και κατά συνέπεια δεν μπορεί να παίρνει 2ο μισθό ούτε να έχει διπλή ασφάλιση. Μπορεί βέβαια να εργάζεται δωρεάν όπως, μάλλον, θα το έκανε και τόσα χρόνια σε διάφορα περιφερειακά κανάλια. Θεωρούμε αδύνατον ότι έπαιρνε μαύρα λεφτά! 

Όλα αυτά βέβαια θα τα βρει το ΣΔΟΕ και η επιθεώρηση εργασίας μόλις με το καλό ξεκινήσει η εκπομπή που έχει προαναγγείλει μετά το πέρας των διαφημίσεων με τις κατσαρόλες και τις σόμπες. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε και την εξέλιξη της δίκης του Βρυώνη, γιατί αν πιστέψουμε τα όσα λέει ο ίδιος τότε η συμφωνία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε και έδεσε το γλυκό.
πηγή


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template