Bernard Arnault, Elon Musk Ο ένας πουλάει ακριβά και ο άλλος φθηνά. Στα 210 δισ. δολάρια η περιουσία του Γάλλου

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εδραιώνει πλέον την πρώτη θέση στη λίστα των δισεκατομμυριούχων έναντι του Έλον Μασκ στη δεύτερη θέση.
Ο μεγιστάνας του κλάδου πολυτελών ειδών πωλεί πολύ περισσότερα ακριβά αγαθά, ενώ ο ιδρυτής της Tesla μειώνει συνεχώς τις τιμές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας που έχει το τιμόνι της LVMH είδε την περιουσία του να αυξάνεται την Πέμπτη κατά 12 δισ.δολάρια φθάνοντας τα 210 δισ.δολάρια, ιστορικό υψηλό και στη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο όλων των εποχών, σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Η περιουσία του Μασκ φθάνει τα 180 δισ.δολάρια αφού ενισχύθηκε κατά 3,8 δισ.δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του 74χρονου Αρνό έλαβε χώρα αφότου οι επενδυτές δέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την αύξηση των πωλήσεων της LVMH στο πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή της LVMH ενισχύθηκε περίπου 6% σε επίπεδο ρεκόρ στο χρηματιστήριο του Παρισιού την Πέμπτη, με αποτέλεσμα ο όμιλος να εισέλθει πλέον στο τοπ τεν του παγκόσμιου επιχειρείν με χρηματιστηριακή αξία 444 δισ.ευρώ. Η μετοχή συνέχισε την ανοδική της πορεία και σήμερα Παρασκευή, από τη στιγμή που η Hermes International ανακοίνωσε ισχυρές πωλήσεις.

Ο Αρνό – του οποίου η οικογένεια ελέγχει το 48% της LVMH – είναι μαζί με τον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon οι μοναδικοί άνθρωποι των οποίων η περιουσία έχει ξεπεράσει τα 200 δισ.δολάρια. Είναι επίσης το πρώτο πρόσωπο εκτός των ΗΠΑ που ξεπερνά αυτό το ορόσημο.


Οι καλύτερες ημέρες για τον Μπερνάρ Αρνό

Η άνοδος της Πέμπτης είναι η δεύτερη καλύτερη για τον Γάλλο επιχειρηματία

Source: Bloomberg Billionaires Index



Οι υψηλές επιδόσεις του LVMH οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους Κινέζους αγοραστές που άρχισαν να αγοράζουν ξανά μετά τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση σε όλες τις περιοχές, παρότι παρουσίασε μικρή επιβράδυνση στις ΗΠΑ.

Παρότι ο Αρντό γίνεται ολοένα και πλουσιότερος από την πώληση επώνυμων ρούχων, αξεσουάρ και κοσμημάτων, η περουσία του Μασκ έχει μειωθεί από το απόγειο των 340 δισ.δολαρίων. Και αυτό, καθώς η Tesla μειώνει τις τιμές των μοντέλων της σε μία προσπάθεια να προσελκύσει μεγαλύτερη ζήτηση. Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοντέλων μειώνει επίσης και τις τιμές του νέου Model 3 και Μodel Y στη Σιγκαπούρη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template