Οι Βέλγοι «σταρ» δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη και η Ελληνίδα συνήγορος

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023


Το who is who της νομικής ομάδας του Αλέξη Γεωργούλη, που βρίσκεται στο στόχαστρο μετά την καταγγελία για «βιασμό και σωματική βία».

Δυο νομικοί από το Βέλγιο και μία Ελληνίδα δικηγόρος αναλαμβάνουν την υπεράσπιση του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία σε βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου, για «βιασμό και σωματική βία».

Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, δεν προσέλαβε απλά δύο δικηγόρους, αλλά δύο από τους πιο διακεκριμένους νομικούς των Βρυξελλών που συνεργάζονται στην ίδια δικηγορική εταιρεία. Πρόκειται για την Olivia Venet και τον Cedric Vergauwen. Από την Ελλάδα τον Αλέξη Γεωργούλη εκπροσωπεί η Σταματίνα Μαλλά.

Η Olivia Venet, που είναι περιζήτητη ακόμα και σε πάνελ πολιτικών εκπομπών, υπήρξε συνήγορος θυμάτων στην τριπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα τότε συνήγορος ενός εκ των τρομοκρατών ήταν ο νυν συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί. Η Olivia Venet υπήρξε και πρόεδρος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Cédric Vergauwen είναι γόνος ονομαστής οικογένειας νομομαθών στο Βέλγιο. Το 2015 είχε αναλάβει την υπεράσπιση θύματος βιασμού από Εσθονό αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος είχε καταδικαστεί. Μάλιστα την ίδια χρονιά είχε γίνει διάσημος για την συμμετοχή του σε πολύκροτη δίκη σχετικά με το αν η Σαϊεντολογία είναι θρησκεία ή σέκτα.

Η Σταματίνα Μαλλά από την Θεσσαλονίκη είναι η προσωπική δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, με την οποία συνεργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια, καθώς τους συνδέει στενή φιλία.
Αλέξης Γεωργούλης: «Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες» λένε οι δικηγόροι του

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη με δήλωσή τους ανέφεραν ότι δεν γνώριζε για την καταγγελία, ενώ «αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.


Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template