Αυτή είναι η επιστολή που «κάρφωσε» τον αστυνομικό - ντίλερ των ναρκωτικών! «Μένει στον Nέο Kόσμο μαζί με την γκόμενα του»

Τρίτη 18 Απριλίου 2023


Από την πρώτη στιγμή με σχετικό ρεπορτάζ στο edolio5 έχουμε αναφερθεί στην σύλληψη του 33χρονου ντίλερ ναρκωτικών - αστυφύλακα του Παλαιού Φαλήρου. Σήμερα σας παρουσιάζουμε την επιστολή όπου έφτασε στις εσωτερικές υποθέσεις πριν 5 μήνες.
Πρωταγωνιστούσε σε διεθνείς αγώνες bodybuilding, έκανε τον καλλιτέχνη σε συναυλίες και βιντεοκλίπ γνωστών τράπερ, δηλώνει χρήστης αναβολικών, ναρκωτικών και άλλων ουσιών, ενώ την τελευταία δεκαετία υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για τον 33χρονο αστυφύλακα που έστησε ολόκληρη φάμπρικα και μαζί με άλλους «περίεργους τύπους» πραγματοποιούσε delivery ναρκωτικών από διαδικτυακές παραγγελίες που δεχόταν μέσω prive ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η αρχή του τέλους για τη δράση του «courier» ναρκωτικών με το περιπολικό ήταν μια επιστολή που έφτασε στους «Αδιάφθορους» και κάρφωνε με απίστευτες λεπτομέρειες τις μπίζνες του «φουσκωτού ασφαλίτη»: «Ο μπάτσος Δ.Σ. σπρώχνει κόκα και “μαύρο” σε όλη την Αθήνα. Είναι πίσω από trappers και είναι αυτός που τους προμηθεύει με ναρκωτικά. Για τις δουλειές του χρησιμοποιεί συγκεκριμένη τηλεφωνική συσκευή και για τις μετακινήσεις του έχει ένα Piaggio Beverly και ένα Audi».

Ο επίορκος αστυνομικός που πιάστηκε με περισσότερα από 2,5 κιλά χασίς τα ρίχνει, πάντως, όλα στον αθλητισμό. «Λόγω της έντονης αθλητικής μου δραστηριότητας κάνω χρήση αναβολικών ουσιών και για τον λόγο αυτό, επειδή μου δημιουργούν ένταση και δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ, κάνω περιστασιακά χρήση χασίς για να ηρεμώ και να κοιμάμαι», τόνισε στην απολογία του και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι αυτό που έκανα είναι παράνομο και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, όμως ουδέποτε έχω κάνει διακίνηση ναρκωτικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τον αστυνομικό bodybuilder, έναν 33χρονο με το προσωνύμιο «γείτονας» και τις συντρόφους τους, είναι κατηγορούμενος και ένας ειδικός φρουρός του Τμήματος Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος αναφέρεται ότι γνώριζε τη δράση του αστυφύλακα και ψώνιζε ναρκωτικά, ενώ αναφέρονται τα ονόματα ενός 35χρονου που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό, είναι «μουσικός καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο (σ.σ.: αναφέρεται το καλλιτεχνικό του όνομα)» και φέρεται να ψώνιζε ναρκωτικά, και ενός υπαλλήλου του υπουργείου Μετανάστευσης ο οποίος κυκλοφορεί με ένα μπλε MΙΝΙ Cooper και από τη φυσική παρακολούθηση των «Αδιάφθορων» προέκυψε ένα ύποπτο ραντεβού με τον θηριώδη αστυνομικό ντίλερ.

Η επιστολή





Η επιστολή που έλαβαν οι «Αδιάφθοροι» αποκάλυψε τη δράση του επίορκου αστυνομικού
Στις 10 Οκτωβρίου του 2022 έφτασε στις Εσωτερικές Υποθέσεις, μέσω ταχυδρομείου, ανώνυμη έγγραφη καταγγελία που ξεσκέπαζε τη δράση του αστυφύλακα.

«Μένει στον Nέο Kόσμο μαζί με την γκόμενά του η οποία έχει την εξής τηλεφωνική συσκευή (σ.σ.: αναφέρεται ο αριθμός). Σε πολλές περιπτώσεις για να μην μπορεί να τους πιάσει η Αστυνομία, χρησιμοποιούν τον εξής τρόπο: όταν θέλει κάποιος να παραγγείλει μια ποσότητα, μπαίνει στο e-mail του και αφού βάλει τον κωδικό 1990fury, μετά γράφει στο πρόχειρο την ποσότητα που θέλει. Αφού γράψει ό,τι θέλει, μπαίνει ο μπάτσος στο ίδιο e-mail με τους ίδιους κωδικούς και αφού δει την παραγγελία βρίσκει τις ποσότητες των ναρκωτικών και τις μεταφέρει στους πελάτες. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου γίνονται τηλεφωνικές συνομιλίες με συνθηματικά. Στις δουλειές του χρησιμοποιεί και δύο τσιράκια με τα εξής τηλέφωνα (σ.σ.: αναφέρονται τα τηλέφωνα) και όλοι ανήκουν στην ομάδα μπράβων με βάση την Καλλιθέα όπου αρχηγός τους είναι αδελφός ενός Αλβανού πολύ σκληρού κακοποιού, γνωστού για ληστείες και ναρκωτικά. Αυτοί τα καλοκαίρια κάνουν μπραβιλίκια στη Μύκονο και γι’ αυτό παίρνει ο μπάτσος αναρρωτική κάθε καλοκαίρι», έγραφε αποκαλύπτοντας πλούσια στοιχεία για τη δράση κυκλωμάτων. Οι «Αδιάφθοροι» αυτό που έκαναν ήταν να αποδείξουν με στοιχεία τα όσα ανέφερε η ανώνυμη επιστολή.


Ο αστυνομικός της ειδικής ομάδας που συστάθηκε για να κυνηγήσει τον 33χρονο συνάδελφό του επισημαίνει στην κατάθεσή του: «Προσπάθησα να εξακριβώσω αν υφίσταται αστυνομικός με ονοματεπώνυμο που αναφέρεται στην επιστολή και σε θετική περίπτωση να αναζητήσω τα πλήρη στοιχεία ταυτότητάς του και των ιδιοκτητών των οχημάτων. Από την αναζήτησή μου σε σχετικές ηλεκτρονικές εφαρμογές του Police online, διαπίστωσα ότι υφίσταται μόνο ένας αστυνομικός με το προαναφερόμενο ονοματεπώνυμo. Επιπλέον εξακρίβωσα ότι υφίσταται μόνο μία Ελληνίδα με ονοματεπώνυμο που αναφέρεται στο σημείωμα. Αναφορικά με τα οχήματα προέκυψε ότι το όχημα μάρκας Piaggio χρώματος λευκού είναι ιδιοκτησίας του αστυνομικού, ενώ το όχημα μάρκας Audi χρώματος μαύρου είναι ιδιοκτησίας εταιρείας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κινήσεις του ύποπτου ενστόλου, ο αστυνομικός από τους «Αδιάφθορους» αναφέρει ότι «ο ένστολος και ένα ακόμα άτομο 33 ετών προβαίνουν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ακατέργαστης κάνναβης και κατεργασμένης σοκολάτας, πράξεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις οικίες τους και σε σημεία πλησίον αυτών.

Οπως ενημερώθηκα από αξιωματικούς της υπηρεσίας μου οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη συνακρόαση των τηλεφωνικών συνδέσεων, παροτρύνουν στη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών για τις επικοινωνίες, μέσω Viber και WhatsApp, και χρησιμοποιούν αρκετές φορές κωδικοποιημένες λέξεις ή φράσεις, το νόημα των οποίων έχει από πριν συμφωνηθεί όπως “άσος”, “κουφέτα”, “κάδε” κ.λπ. Ειδικότερα: προέτρεπαν τους συνομιλητές να χρησιμοποιούν διαδικτυακές εφαρμογές όπως Viber, WhatsApp κ.ά.

Χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολoγία για τη διακίνηση ναρκωτικών ώστε να μη γίνεται σαφές το περιεχόμενο των συνομιλιών τους όπως: “πεσκέσι”, “τσαγάκι”, “choco Μαρόκο” αναφερόμενοι στην κατεργασμένη κάνναβη-σοκολάτα, “κουφέτα”, “μπουζί” αναφερόμενοι στην κοκαΐνη, “άσο” εννοούν μια ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, “σπέσιαλ”, “κάδε” που σημαίνει αναγραμματισμός του δέκα που συμβολίζει την τιμή πώλησης της ποσότητας. “Αέρα”, που σημαίνει ποσότητα η οποία θα πληρωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Με το “κομπλέ” εννοούν την ποσότητα προς πώληση».

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο αστυφύλακας του Τμήματος Παλαιού Φαλήρου γνωρίζει τα πάντα για τη δράση του 33χρονου συγκατηγορούμενού του. «Ο αστυνομικός γνωρίζει ότι ο 33χρονος διακινεί ναρκωτικές ουσίες και προμηθεύεται από αυτόν ποσότητες τις οποίες στη συνέχεια διακινεί σε πελάτες του, ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως αστυνομικός προσφέρεται να συνοδεύσει τον 33χρονο σε μεταφορά ναρκωτικών προς την οικία του προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν έλεγχος ή σύλληψή του από αστυνομικούς.

Ο άλλος συλληφθείς, ο 33χρονος, προσφωνείται ως “γείτονας” από τον αστυνομικό και τον ειδικό φρουρό, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο ίδιος, καθώς συστήνεται ως “ο ψηλός ο γείτονας”. Μάλιστα αναφέρεται ότι ο 33χρονος κατηγορούμενος με τον αστυφύλακα είναι γείτονες, καθώς ο αστυφύλακας διαμένει 400 μέτρα από την οικία του 33χρονου αλλά και του ειδικού φρουρού».

Διάλογοι

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του κυκλώματος. Στη δικογραφία παρατίθεται σχετικό απόσπασμα της συνομιλίας με αριθμό 2409 του αστυφύλακα bodybuilder με τον 33χρονο συγκατηγορούμενό του, το οποίο έχει ως εξής:

Αστυφύλακας: Να βγεις να έρθεις να με βρεις, είναι Ζητάδες εκεί δίπλα στο σπίτι μου.
33χρονος: Τι έχει;

Αστυφύλακας: Τίποτα δεν ξέρω, εκεί σταματημένοι είναι, τώρα μη μας κάνουνε κανένα ντου και με τσακώσουν πριν φτάσω σπίτι σου να ξεφορτώσω.
33χρονος: Ελα από μένα ό,τι θες ρε, ό,τι θες πάρε με.
Αστυφύλακας: Αυτό σου λέω, άμα σε πάρω στα μισά, να ντυθείς μη μου ’ρθεις ξεβράκωτος.

33χρονος: Εντάξει, εντάξει. Εγινε, έλα από δω.

Επιπλέον στο διαβιβαστικό, στη συνομιλία με αριθμό 205, αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής: «Στις 5 Μαρτίου του 2023 και περί ώρα 18.51, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αστυφύλακας με τον 33χρονο ζήτησε από εκείνον “κάνα πεσκέσι”, αναφερόμενος προφανώς σε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών την οποία ήθελε να προμηθευτεί».

Από τις φυσικές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί έχουν ακτινογραφήσει τις κινήσεις του θηριώδους αστυφύλακα. Μια από αυτές καταγράφεται στις 15 Φεβρουαρίου και ώρα 00.05 στην περιοχή του Νέου Κόσμου, επί της λεωφ. Συγγρού, όπου, όπως αναφέρεται, «ο αστυφύλακας έδωσε σε άγνωστο άνδρα που τον ανέμενε εντός οχήματος μάρκας MΙΝΙ Cooper χρώματος μπλε ένα διάφανο σακουλάκι το οποίο περιείχε μια συσκευασία ενός αντικειμένου που ήταν τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο».

Η απολογία

Ο bodybuilder αστυφύλακας μετά τη σύλληψή του υποστήριξε στους πρώην συναδέλφους του τα εξής: «Θέλω να σας πω ότι επιθυμώ να είμαι πλήρως συνεργάσιμος μαζί σας και θέλω να σας αναφέρω τα εξής: στην Αστυνομία είμαι από το 2012 και έχω υπηρετήσει σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι στο Παλαιό Φάληρο και το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ασφάλεια. Εως σήμερα δεν έχω απασχολήσει την υπηρεσία και δεν έχω σε βάρος μου τίποτα πειθαρχικό ούτε ποινικό. Διαμένω στον Νέο Κόσμο με τη σύζυγό μου, καμιά φορά δεν έχω κάνει διακίνηση και την ποσότητα που βρήκατε στο σπίτι μου την έχω αποκλειστικά για προσωπική μου χρήση. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη σωματική διάπλαση με το bodybuilding, έχω κατέβει σε διάφορους αγώνες και έχω αρκετές διακρίσεις. Την ημέρα της σύλληψής μου εργαζόμουν κατά το ωράριο 15.00-22.00 ως οδηγός εποχούμενης περιπολίας μαζί με συνάδελφό μου στον τομέα του Παλαιού Φαλήρου και των γύρω περιοχών. Μεσημεριανές ώρες και πριν πάω για δουλειά, με κάλεσε ο θείος μου, που θα βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά γιατί θα έφευγε ο γιος του με το καράβι να πάει στη Νάξο. 
Επειδή γνωρίζω ότι ο θείος μου κάνει περιστασιακά κάνα τσιγάρο ειδικά σε περιόδους δύσκολες και επειδή ξέρω ότι διανύει μια δύσκολη περίοδο, πήγα να τον συναντήσω στο λιμάνι, γιατί θα έφευγε στο χωριό και επί τη ευκαιρία τον φίλεψα με μικρή ποσότητα χασίς που είχα στο σπίτι. 
Στο σημείο αυτό να σας πω ότι η συνάδελφός μου δεν έχει καμία σχέση, ούτε γνώριζε τον σκοπό της μετάβασης στο λιμάνι και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την κίνησή μου εκτός τομέα. Για τις παραπάνω πράξεις που μου αναφέρετε ότι έχω κάνει διακίνηση, θέλω να σας πω ότι ουδέποτε έχω πουλήσει ναρκωτικά στον ειδικό φρουρό ή σε κανέναν άλλον. Τον ειδικό φρουρό τον γνωρίζω πολύ καλά λόγω του ότι υπηρετούμε στο Παλαιό Φάληρο και οι δύο, κάνουμε παρέα και κάποιες φορές έρχεται και στο σπίτι μου και καθόμαστε και μπορεί να κάνουμε κάνα τσιγάρο, αλλά ποτέ δεν του ’χω δώσει ούτε κάνναβη ούτε κανένα άλλο ναρκωτικό με οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Αυτό που μου λέτε για τα εικοσάρικα δεν ανταποκρίνεται στην αγοραπωλησία ναρκωτικών. Για το περιστατικό με το ΜΙΝΙ Cooper στη λεωφ. Συγγρού θέλω να σας πω ότι πράγματι συναντήθηκα με έναν γνωστό μου που είναι υπάλληλος, αν θυμάμαι καλά, στο υπουργείο Μετανάστευσης, τον λένε (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα), δεν θυμάμαι το επίθετο, αλλά θα το ψάξω και θα το αναφέρω στον εισαγγελέα, και συναντηθήκαμε προκειμένου να του δώσω κάποια χαρτιά κάποιου γνωστού μου σχετικά με την άδεια παραμονής του και θα ’θελα να του κάνω εξυπηρέτηση. Καμία σχέση δεν έχει με διακίνηση ναρκωτικών. Σχετικά με την ποσότητα που βρήκατε στο σπίτι μου, η σύζυγός μου γνώριζε ότι υπήρχαν και ήξερε ότι ήταν αποκλειστικά για προσωπική μου χρήση. Τον 33χρονο συγκατηγορούμενό μου τον γνωρίζω αρκετά χρόνια, από τότε που δούλευε delivery σε μια καφετέρια απ’ όπου έπαιρνα καφέ και είμαστε και γείτονες».

Ο δικηγόρος του συγκατηγορουμένου του αστυφύλακα και του ειδικού φρουρού με το προσωνύμιο «γείτονας» Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης τονίζει: «Ο εντολέας μου λόγω του εθισμού του στις ναρκωτικές ουσίες αποδέχτηκε την αποθήκευση των ναρκωτικών και χρησιμοποιήθηκε από τον πραγματικό κάτοχο των ουσιών που ήταν άλλο πρόσωπο. Ως προς τη σύντροφό του, αποδέχτηκε πλήρως ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και αφέθη ελεύθερη».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template