Η ΑΕΚ κέρδισε (1-2) τον Άρη και «αγκαλιάζει» το πρωτάθλημα – Ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023


Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-2 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στον Πειραιά, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η Ένωση αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 17′, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, κατάφερε να γυρίσει γρήγορα το ματς και με τα γκολ του Φαν Βέερτ στο 23′ και Τσούμπερ στο 43′ κατάφερε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης», καθώς ηττήθηκε με 1-0, με τον Ρέμπιατσουκ να σκοράρει στο 68′ το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και έτσι όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ θα είναι η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Να τονίσουμε ότι τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην «Αγιά Σοφιά» το Βόλο και αν πάρει έστω και την ισοπαλία θα καταφέρει να πανηγυρίσει τον τίτλο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τον Άρη στη Λεωφόρο.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να κάνει ευκαιρίες στα καρέ του Άρη. Μάλιστα, το σουτ του Πινέδα στο 8΄ έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ. Στην πρώτη τους… σοβαρή κατεβασιά στα καρέ της Ένωσης (16′), οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι με την βοήθεια του VAR, για ανατροπή του Ματέο Γκαρσία από τον Πινέδα. Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο καλό ρυθμό, κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα -αν και ο Αλμέιδα είχε παράπονα από τις θέσεις που κρατάνε οι παίκτες του- ο Τσούμπερ είχε ένα άστοχο σουτ στο 21′ αλλά δυο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση. Η φάση ξεκινά από κλέψιμο του Πινέδα. Ο Μεξικανός έδωσε ωραία στην περιοχή στον Φαν Βέερτ, με τον Ολλανδό φορ να προσποιείται, να πλασάρει με το αριστερό και να εκτελεί ψύχραιμα για το 1-1.

Ο Άρης ανέβασε “στροφές” και δημιούργησε τρεις φάσεις στα καρέ των “κιτρινόμαυρων”, με σουτ. Στο 37′ όμως ο Κουέστα μπλόκαρε το σουτ του Φαν Βέερτ, ενώ τρία λεπτά μετά μπλόκαρε την 4η τελική του Τσούμπερ. Ο Ελβετός ήταν ο κινητήριος μοχλός των φιλοξενούμενων, έχοντας πολύ καλά σουτ στην αντίπαλη εστία και στο 43′ έκανε την ανατροπή του σκορ ε διαγώνιο σουτ, μέσα από τη μεγάλη περιοχή (1-2).

Η ΑΕΚ είχε με ευκολία τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Και πάλι όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης κατάφερε να σκοράρει με τον Γκρέι (58′) αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, για να… διορθώσουν τις ομάδες τους, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα προς τα καρέ του Αθανασιάδη.

Μέσα σε δευτερόλεπτα, τα πράγματα πήγαν όπως τα ήθελε η ΑΕΚ. Ο Φαν Βέερτ είχε δοκάρι σε σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή (66′), αλλά την ίδια στιγμή στο “Καραϊσκάκης” ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Τα πάντα κύλησαν σε… ρυθμούς ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, με την Ένωση να έχει τον έλεγχο, να μην απειλείται και να φτάνει στη νίκη που την φέρνει μια… ανάσα από το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template