Η Ουκρανία θα παραδοθεί στο Bakhmut τις προσεχείς ημέρες, νίκησαν οι Wagner – Το άτρωτο Avenger κατέστρεψαν οι ρώσοι

Τρίτη 9 Μαΐου 2023


Η Ουκρανία θα παραδοθεί στο Bakhmut τις προσεχείς ημέρες, οι Wagner πήραν νέο εξοπλισμό και πυρομαχικά και συνεχίζουν την προέλαση τους, η πόλη Bakhmut η φρούριο το οποίο ονόμαζαν οι Ουκρανοί τονίζοντας ότι δεν θα πέσει στα χέρια των Ρώσων… τελικά έπεσε, οι Ουκρανοί τις επόμενες ημέρες σχεδιάζουν να αποσυρθούν, το Bakhmut πλέον είναι ρωσικό…
Η σφοδρότητα των μαχών του Bakhmut ξεπέρασαν τις αντίστοιχες μάχες της Μαριούπολης, οι Wagner νίκησαν και κατάφεραν το πιο σπουδαίο γεγονός στον πόλεμο, όχι απλά να καταλάβουν το Bakhmut αλλά να συντρίψουν τις Ουκρανικές δυνάμεις και να φθείρουν τις επίλεκτες δυνάμεις των Ουκρανών που τις αποσύρουν κακήν κακώς…

Την ίδια στιγμή ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος που είναι υπόλογος στην Δύση και στους αμερικανούς συνεχίζει να μιλάει για αντεπίθεση αλλά από Μάιο… την μεταφέρει για Ιούνιο…
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν και ξημερώματα 9 Μαίου πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας ενώ στην Οδησσό στην Νότια Ουκρανία, οι καταστροφές που υπέστησαν οι Ουκρανοί ήταν τρομακτικές.

Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Avenger το οποίο οι ΗΠΑ θεωρούσαν άτρωτο καταστράφηκε από το ρωσικό πύραυλο – drones Lancet…
Δεν υπάρχει έως σήμερα αμερικανικό οπλικό σύστημα που οι ρώσοι να μην έχουν καταστρέψει…
Η Δύση έχει χορηγήσει έως σήμερα 135 δισεκ. δολάρια βοήθεια στην Ουκρανία – χωρίς λόγο – και οι αμερικανοί ετοιμάζουν νέο πακέτο 1,2 δισεκ. δολαρίων για στήριξη της Ουκρανίας.
Οι αμερικανοί παρά την τεράστια υποστήριξη στην Ουκρανία, έχουν αποτύχει να φθείρουν την Ρωσία που αποδείχθηκε περισσότερο ετοιμοπόλεμη από ότι είχαν εκτιμήσει οι αμερικανοί…


Εκρήξεις στο Κίεβο, ρωσική επίθεση με 25 πυραύλους cruise

Εκρήξεις καταγράφηκαν στο Κίεβο από τη νέα ρωσική μαζική πυραυλική επίθεση, ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Οι τοπικές αρχές του Κιέβου κάνουν λόγο για πολύ δυνατές εκρήξεις στην πόλη.
Ενεργοποιήθηκε η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα για να αποκρούσει τη νέα πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι Ρώσοι εκτόξευσαν 25 πυραύλους cruise σε όλη την ουκρανική επικράτεια, από τους οποίους οι 15 κατά του Κιέβου, οι οποίοι καταρρίφθηκαν όλοι.
Σε δηλώσεις του ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.

Συναγερμός στα δύο τρίτα της Ουκρανίας

Αυτή ήταν η πέμπτη πυραυλική επίθεση μέσα στον Μάιο, μετά και την χθεσινή μαζική επίθεση με πυραύλους και drones, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη έως σήμερα.
Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ρωσικά αεροπορικά πλήγματα πέρα από το Κίεβο και στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας, από την περιφέρεια της Οδησσού και την Kherson μέχρι τη Vinnytsia στα δυτικά.

Ουκρανία: Γιατί αργεί η αντεπίθεση; - Shmyhal: Θα γίνει όταν πρέπει

Η αντεπίθεση μας θα γίνει την κατάλληλη στιγμή καθώς αυτό που θέλουμε είναι να είναι επιτυχής υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Denys Shmyhal, ο οποίος ωστόσο δεν αποκάλυψε οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με αυτήν.
Σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο Shmyhal υποστήριξε πως η Ουκρανία σχεδιάζει πολύ προσεκτικά την αντεπίθεση της επειδή αυτή είναι «πολύ σημαντική» και πρέπει να «είναι επιτυχημένη».

Η Ουκρανία, θα παραδοθεί προσεχώς στο Bakhmut…

Φαίνεται ότι η σύγκρουση μεταξύ των Wagner PMC και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έχει τελειώσει.
Στις 7 Μαΐου, ο επικεφαλής των Wagner Evgeny Prigozhin ισχυρίστηκε ότι του υποσχέθηκαν ότι θα λάβει όλα τα πυρομαχικά και τα όπλα που είναι απαραίτητα για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποσχέθηκαν επίσης να εξασφαλίσουν τα πλευρά των Wagner στο Bakhmut.

Ο Ρώσος στρατηγός Surovikin, ο οποίος ήταν ο διοικητής όλων των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023, ορίστηκε υπεύθυνος για τη συνεργασία μεταξύ του Wagner PMC και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Surovikin σχολίασε την κατάσταση:
«Από την αρχή, ήμουν σε επαφή με τον Yevgeny Prigozhin και μοιράστηκα τη γνώμη μου για ορισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ήμουν από την αρχή αντίθετος στον περιορισμό της προμήθειας όπλων στους Wagner.
Με περιόρισαν όσο μπορούσαν, αλλά τώρα το έχω πετύχει.
Έχω πετύχει μια συγκεκριμένη λύση που θα προχωρήσει περαιτέρω το μέτωπό μας.
Ναι, μου κόστισε πολύ, αλλά ευτυχώς όλα έχουν επιλυθεί.
Ήδη αποστέλλονται βλήματα και η παραγωγή τους αυξάνεται.
Στο εγγύς μέλλον, ορισμένες μονάδες θα ανασυνταχθούν και οι εναπομείναντες εθνικιστές στο Bakhmut θα αποκλειστούν.
Η νίκη θα είναι δική μας!».

Παρά τα εμπόδια, οι Wagner δεν σταμάτησαν την επίθεσή τους στην πόλη Bakhmut.
Σύμφωνα με τον Prigozhin, μόνο στις 8 Μαΐου, οι Wagner προχώρησαν 130 μέτρα στη δυτική συνοικία Bakhmut.
Συνολικά, 15.000 τετραγωνικά μέτρα τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο εσχάτως.
Περίπου 2,36 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό τον έλεγχο των Ουκρανικών δυνάμεων.


Με τη σειρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε επίσης αναφορά για τη συνεχιζόμενη μάχη στο Bakhmut.
Οι Wagner PMC με την υποστήριξη των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας συνέχισαν την επίθεσή τους, δυτικά του Artemovsk στα ρωσικά ή Bakhmut στα Ουκρανικά.
Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις υποστήριξαν τους Wagner και περιόρισαν τους Ουκρανούς.
Ο ρωσικός στρατός χτύπησε τις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στις περιοχές Krasny Lyman, Bogdanovka, Stupochka και Chasiv Yar.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 5 εξόδους στην περιοχή αυτή, ενώ το πυροβολικό πραγματοποίησε 69 βολές.
Οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 380 στρατιώτες και μισθοφόρους, 1 άρμα μάχης, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 6 αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Acacia, 2 οβίδες D-20 και D-30 καταστράφηκαν.

Η κύρια κατεύθυνση της ρωσικής επίθεσης στο Bakhmut είναι η οδός Yubileynaya, όπου οι Ρώσοι εισβάλλουν στα πολυώροφα κτίρια από δύο πλευρές.
Οι Ουκρανοί αναγκάζονται να υποχωρήσουν.
Οι μάχες συνεχίζονται από σπίτι σε σπίτι.
Ουκρανοί στρατιώτες όταν καταφθάνουν οι Wagner υποχωρούν πανικόβλητοι.
Οι τοπικές ιατρικές και βιομηχανικές σχολές βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η διοίκηση των Ουκρανών προετοιμάζει μια πρόκληση στο Bakhmut για να δυσφημήσει τους Wagner PMC.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολίτες που κρύβονται στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών στην οδό Yubileynaya, 69.
Ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν ψεύτικο ανθρωπιστικό διάδρομο για την εκκένωση τους, αλλά στην πραγματικότητα θα βομβαρδίσουν τους αμάχους, βιντεοσκοπώντας το έγκλημα για να κατηγορήσουν τους Ρώσους μαχητές.
Εν τω μεταξύ, περισσότεροι πολίτες εκκενώνονται από τους Wagner PMC.

Δραματική η κατάσταση των Ουκρανών

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση των υπολειμμάτων της ουκρανικής φρουράς στο Bakhmut είναι ολοένα και πιο απελπιστική.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής Syrsky, ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη δύο ημέρες πριν, χαρακτήρισε την κατάσταση τεταμένη και σημείωσε την υψηλή ένταση των βομβαρδισμών σε θέσεις των Ουκρανών.

Το βράδυ της 8ης Μαΐου, αναφέρθηκε μια άλλη σειρά ισχυρών χτυπημάτων στις θέσεις των Ουκρανών στα δυτικά του Bakhmut.
Αρκετά άμεσα πλήγματα φέρεται να έπληξαν τις περιοχές συσσώρευσης ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού όταν o Ουκρανικός στρατός προσπάθησε να ανασυνταχθεί στα δυτικά προάστια της πόλης μεταξύ της οδού Podgornaya και της Ολυμπιακής Σχολής Bubka που βρίσκεται στην οδό Chernyahovskoho.
Οι θέσεις της 101ης και 120ης ταξιαρχίας της ουκρανικής εδαφικής άμυνας πιθανότατα καταστράφηκαν από ρωσικές βαριές βόμβες FAB-500.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές μονάδες ετοιμάζονταν να υποχωρήσουν στο Khromovo.

Στα περίχωρα της πόλης Bakhmut, τα χωριά Khromovo, Bogdanovka, Orekhovo-Vasilevka, Krasnoe, Novomarkovo παραμένουν υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εισέλθει ακόμη σε αυτούς τους οικισμούς.
Ωστόσο, όλοι οι δρόμοι προς το Bakhmut ελέγχονται από ρώσους.
Οι μάχες συνεχίζονται κοντά στον αυτοκινητόδρομο δυτικά του Khromovo.

Παρά τις μεγάλες απώλειες, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειές του να μεταφέρει στρατιωτικές προμήθειες

Οι Ουκρανοί θα κρατήσουν το Bakhmut έως 9 Μαίου την ημέρα Νίκης της Ρωσίας

Ο διοικητής της ουκρανικής ομάδας στο Bakhmut, διοικητής Syrsky ισχυρίστηκε ότι το καθήκον του ουκρανικού στρατού είναι να διατηρήσει τον έλεγχο των υπόλοιπων περιοχών του Bakhmut τουλάχιστον μέχρι τις 9 Μαΐου όπου η Ρωσία γιορτάζει την ημέρα νίκης.
Επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο που ακολούθησε η διαβόητη ουκρανική φρουρά στη Μαριούπολη όταν κρύφτηκε στα υπόγεια του εργοστασίου Azovstal.
Τότε, οι «γενναίοι Ουκρανοί» έλαβαν εντολή να μην συνθηκολογήσουν μέχρι τη μεγάλη γιορτή.
Στη συνέχεια, παραδόθηκαν λίγο μετά την Ημέρα της Νίκης.

Ο επικεφαλής των Wagner PMC Prigozhin ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές του δεν έχουν καθήκον να πάρουν τον έλεγχο του Bakhmut σε οποιαδήποτε ημερομηνία.
Ο στόχος των Wagner είναι να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στον Ουκρανικό στρατό…

Οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν επίσης τις επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις κοντά σε Bohdanivka (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut), Chasiv Yar (13 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut) και Orikhovo-Vasylivka (14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) και πραγματοποίησαν επιθέσεις κοντά Bohdanivka, Predtechyne (14 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και Ivanivske (6 χλμ δυτικά του Bakhmut) στις 8 Μαΐου.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty ανέφερε στις 8 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 29 επιθέσεις στην κατεύθυνση Bakhmut και ότι η αυξημένη δραστηριότητα πυροβολικού δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή δεν υποφέρουν από ελλείψεις πυρομαχικών παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Prigozhin.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις φθοράς στο έδαφος ως κύρια τακτική τους στην περιοχή Bakhmut.
Ο Ουκρανός Διοικητής της 127ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας Roman Hryshchenko ανέφερε στις 7 Μαΐου ότι επιπλέον προσωπικό Wagner έφτασε και επιχειρεί στην πόλη, αυξάνοντας την ένταση των επιθέσεων.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 8 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Khromove (αμέσως δυτικά του Bakhmut), Ivanivske, Chasiv Yar και Stupochky (14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος του μετώπου Avdiivka - Donetsk στις 8 Μαΐου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στα Avdiivka, Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και Marinka (27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επιχείρηση αναγνώρισης σε ισχύ στην περιοχή Avdiivka.

Η αντεπίθεση των Ουκρανών… μεταφέρεται για Ιούνιο…

Ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να προετοιμάζονται για τη διεξαγωγή αντεπιθέσεων τον Μάιο ή τον Ιούνιο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 7 Μαΐου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για «νέα γεγονότα» τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2023.
Ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Volodymyr Havrylov, δήλωσε σε μια συνέντευξη στις 8 Μαΐου ότι ο χρόνος και η τοποθεσία μιας ουκρανικής αντεπίθεσης δεν είναι σημαντικές, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις και η ηγεσία θα πανικοβληθούν,
Επίσης τόνισε ότι «κάτι» θα συμβεί… πιθανώς υπαινίσσεται την ουκρανική αντεπίθεση τον Μάιο ή τον Ιούνιο.
Το Κέντρο Στρατιωτικών Μέσων Ουκρανικών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και προμήθειες στην Ουκρανία για να προετοιμαστούν για μια αμυντική επιχείρηση ενάντια σε μια ουκρανική αντεπίθεση.

Το πρώτο αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Avenger καταστράφηκε στην Ουκρανία

Στις 7 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ρωσικό UAV Lancet κατέστρεψε το αμερικανικής κατασκευής αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Avenger, το οποίο το Πεντάγωνο είχε στείλει πρόσφατα στην Ουκρανία για να προστατεύσει τις ρωσικές δυνάμεις από ρωσικά drones.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο από ένα χτύπημα στο σύστημα αεράμυνας Avenger, το οποίο φέρεται να είναι η πρώτη περίπτωση καταστροφής αυτού του αμερικανικού συστήματος που επιβεβαιώθηκε στην Ουκρανία.
Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία στα 30 χρόνια αφότου το Avenger τέθηκε σε υπηρεσία στον αμερικανικό στρατό, όπου καταστράφηκε από το επιτυχημένο ρωσικό Lancet.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το χτύπημα στο Avenger σημειώθηκε στην περιοχή Ugledar.
Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου του ρωσικού ομίλου Vostok διευκρίνισε ότι το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας ανατινάχθηκε κοντά στον οικισμό Vodiane.


Τον Νοέμβριο του 2022, εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων μεγάλης κλίμακας στις εγκαταστάσεις της ουκρανικής ενέργειας και στρατιωτικής υποδομής, οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να μεταφέρουν διάφορα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία συμπεριλαμβανομένου του M1097 Avenger.
Τον Νοέμβριο 2022, τέσσερα συστήματα συμπεριλήφθηκαν ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων και 8 συμπεριλήφθηκαν σε πακέτο 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2023.

Το Avenger αναπτύχθηκε από την Boeing για να παρέχει κινητή προστασία αεράμυνας μικρής εμβέλειας έναντι πυραύλων κρουζ, drones καθώς και αεροσκαφών χαμηλών πτήσεων.
Ο κύριος οπλισμός του συστήματος είναι ο πύραυλος υπερύθρων FIM-92 Stinger, ο οποίος έχει βεληνεκές έως και πέντε χιλιόμετρα. Μπορούν να φορτωθούν έως και οκτώ πύραυλοι.
Το σύστημα είναι επίσης οπλισμένο με ένα δευτερεύον πολυβόλο 0,50 FN M3P με περίπου 600 βλήματα.

Το σύστημα οπτικής στόχευσης του Avenger βασίζεται σε έναν FLIR (Δέκτη υπέρυθρης όψης προς τα εμπρός) και έναν αποστασιόμετρο λέιζερ.
Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μάχη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στον Περσικό Κόλπο το 1991.
Λόγω του περιορισμένου εύρους του, το σύστημα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό για να επιτύχει τα καθήκοντά του στην Ουκρανία.








Το Bakhmut

Το ρωσικό Lancet

To αμερικανικό Avenger
83_1.jpg
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template