Γιώργος Καραϊβάζ: «Επίορκοι αστυνομικοί είπαν στη Greek Mafia ότι συνεργάζεται με την αστυνομία» - «Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε παράνομα»

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023


Επίορκοι αστυνομικοί φαίνεται ότι «πρόδωσαν»
τη συνεργασία που είχε ο Γιώργος Καραϊβάζ με την ΕΛ.ΑΣ. για το οργανωμένο έγκλημα.
Πιο αναλυτικά, δύο συλλήψεις έχουν γίνει από τις Αρχές για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς «χειροπέδες» έβαλαν οι Αρχές σε έναν 40χρονο και έναν 48χρονο ελληνικής καταγωγής.
Στο φως έρχονται νέες πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση του δημοσιογράφου, με τις έρευνες των αρχών να επικεντρώνονται στον άνθρωπο ή στους ανθρώπους που έδωσαν την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Όπως αποκάλυψε ο Β. Λαμπρόπουλος στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", ο Καραϊβάζ λίγο πριν τη δολοφονία του συνεργαζόταν με τις αρχές σε υπόθεση για το οργανωμένο έγκλημα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι επίορκοι αστυνομικοί διέρρευσαν στα μέλη της Greek Mafia ότι ο δημοσιογράφος έχει στοιχεία και συνεργάζεται με την αστυνομία και τότε, δόθηκε η εντολή για την εκτέλεσή του, σύμφωνα με την εκτίμηση Λαμπρόπουλου.

«Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη διαρροή από τους επίορκους αστυνομικούς, οι νονοί της νύχτας δε θα γνώριζαν πως ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε επαφές με την αστυνομία και ενδεχομένως να ήταν ακόμα ζωντανός», σημείωσε.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι τον Αύγουστο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ, άγνωστος τηλεφώνησε στις Αρχές και κατονόμασε τέσσερα άτομα που βρίσκονται και στη δικογραφία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.


Ο άγνωστος φέρεται να έχει πολύ καλή πληροφόρηση εκ των έσω από τον πυρήνα ελέγχου των αποφάσεων των κυκλωμάτων της νύχτας και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως αυτά τα άτομα είναι ομάδα που έχει εκτελέσει συμβόλαια θανάτου και αναμένεται να εκτελέσει και άλλα με πρώτο αυτό εναντίον του πυγμάχου Κοντογιώργη έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι τον Δεκέμβριο του 2021.

Η καταγγελία δεν ανέφερε κάτι που να συνδέει τα άτομα με τη δολοφονία Καραϊβάζ, εκτός από τη χαρακτηριστική φράση του αγνώστου ότι «έχουν κάνει χοντρές ζημιές».

Επιπλέον, ο ίδιος είχε δώσει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. 7 - 8 αριθμούς κινητών τηλεφώνων, ώστε να τους ερευνήσουν, καθώς «η ομάδα των τεσσάρων», στην οποία ανήκαν και τα δύο αδέλφια που φέρονται να εκτέλεσαν τον Καραϊβάζ, θα χτυπούσαν ξανά με νέες εκτελέσεις.

Τα στοιχεία με τις καταγγελίες του αγνώστου περιλαμβάνονται στην πρόσφατη δικογραφία, και "ξεκλείδωσαν" την υπόθεση, ώστε να προχωρήσουν οι αρχές στην έκδοση και δεύτερου εντάλματος σύλληψης για τον 40χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Τέλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σημείωσε πως την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ τα δύο αδέλφια σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον δημοσιογράφο, όμως δεν προχώρησαν με τα σχέδιά τους.

Η αιτία για την αναβολή δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο, ίσως να έπαιξε ρόλο το ότι μαζί με τον Γιώργο Καραϊβάζ εκείνη τη μέρα στο αυτοκίνητο ήταν και η σύζυγός του. Έτσι, είτε δεν ήθελαν να υπάρξει δεύτερο θύμα, είτε ήθελαν να αποφύγουν τον κίνδυνο να υπάρξουν μάρτυρες της επίθεσης.

Το σίγουρο είναι πως ο Γιώργος Καραϊβάζ ερευνούσε τα κυκλώματα της νύχτας και τα ξεκαθαρίσματα που γίνονταν, υπόθεση, που σύμφωνα με τον Λαμπρόπουλο είναι ιδιαίτερη σύνθετη, πολυδαίδαλη και με πλοκάμια που απλώνονται σε πάρα πολλά μέρη.
«Επί 11 μήνες η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε παράνομα»

Από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA o Σπύρος Χαριτάτος, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, ανέφερε ότι διαπιστώθηκε πως επί 11 μήνες ο δημοσιογράφος βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ.

«Διαπιστώνουμε διαβάζοντας μία συγκεκριμένη δικογραφία που εμπλεκόταν το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία αποσκοπούσε στο να διασυρθεί δημοσιογραφικά ο Γιώργος Καραϊβάζ και να απαξιωθεί στις αποκαλύψεις που έκανε εκείνη την περίοδο», είπε ο δικηγόρος.

«Διαπιστώθηκε πως την περίοδο Απριλίου – Μαίου 2016 ήταν σε διαρκή επισύνδεση, χωρίς να υπάρχει καμία εισαγγελική διάταξη από την ΕΥΠ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μόνο για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου υπήρξε εισαγγελική διάταξη για την παρακολούθηση Καραϊβάζ, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες δεν βρέθηκε κάτι σχετικό.

Ο κ. Χαριτάτος αποκάλυψε πως η ΕΥΠ ζήτησε τον τερματισμό της παρακολούθησης επίορκων αστυνομικών επειδή… μπλόκαρε το σύστημα, ενώ ζητήθηκε να συνεχίσει η παρακολούθηση Καραϊβάζ.

«Σε έγγραφο η ΕΥΠ ζητά από την αρμόδια εισαγγελία να σταματήσει η διαρκής επισύνδεση 19 επίορκων αστυνομικών, διότι μπλόκαρε το σύστημα, πλην όμως τριών ατόμων, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Καραϊβάζ. Και οι τρεις τους είναι νεκροί», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Καραϊβάζ σκόπευε να δώσει στοιχεία στις Αρχές σχετικά με την Greek Mafia.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template