Ισχυρές απώλειες στη Wall, στη σκιά της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ – Στο -1,16% o S&P 500, o Nasdaq -1%

Τρίτη 2 Μαΐου 2023


Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη 2 Μαΐου,
με τους επενδυτές να προσπαθούν να μαντέψουν την κατεύθυνση νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Federal Reserve στην επικειμένη συνάντηση των Αμερικανών policy makers, εν μέσω ακόμη ενός επεισοδίου τραπεζικής κρίσης, το οποίο υποτίθεται πως έκλεισε με τη διάσωση των καταθετών της First Republic από... την JP Morgan…
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones διολίσθησε -1%, στις 33.684 μονάδες
O δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση -1,16%, στις 4.120 μονάδες
O δείκτης Nasdaq υποχώρησε -1,08%, στις 12.080 μονάδες


Όπως προειπώθηκε, οι πιέσεις στις περιφερειακές τράπεζες ήταν ισχυρές, με τον δείκτη KBW Regional Banking να χάνει πάνω από 5% και τις μετοχές περιφερειακών ιδρυμάτων όπως οι PacWest Bancorp (-28%), Western Alliance Bancorp (-15,12%), KeyCorp (-10%) και Metropolitan Bank Holding (-20,45%) να συνεχίζουν στο βαθύ κόκκινο.

Τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Fed θα αρχίσουν σήμερα (2/5/2023) τη συνεδρίαση πολιτικής τους, ενώ την Τετάρτη αναμένεται ανακοίνωση για τα επιτόκια. Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, και αυτή θα είναι πιθανώς η τελευταία αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του πληθωρισμού.
Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διαγράψει τις μετοχές της First Republic Bank, της τράπεζας που κατασχέθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές πριν η JPMorgan Chase αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων.
Εκτός από τις κοινές μετοχές της εταιρείας, επτά διαφορετικοί τύποι προνομιούχων μετοχών της θα διαγραφούν επίσης από το χρηματιστήριο.
Η διαπραγμάτευση όλων των μετοχών θα ανασταλεί αμέσως, δήλωσε το χρηματιστήριο.

Στα μάκρο, αν και αυξήθηκαν, απογοήτευσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάρτιο, καθώς σημείωσαν αύξηση 0,9%, με τους αναλυτές να αναμένουν άνοδο 1,2%.
Σημειώνεται πως η αύξηση του Μαρτίου ακολούθησε δύο διαδοχικές μειώσεις.
Χωρίς τον κλάδο των μεταφορών, οι παραγγελίες υποχώρησαν 0,7% για δεύτερο διαδοχική μήνα τον Μάρτιο, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία.

Παράλληλα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 3,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τελική μέτρηση που ανακοινώθηκε σήμερα.
Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά εκτός του τομέα της άμυνας, χωρίς τα αεροσκάφη υποχώρησαν κατά 0,6% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία τον Μάρτιο, σε μια πιο αδύναμη μέτρηση από την αρχική αναφορά για πτώση 0,4%.
Τέλος, οι παραγγελίες για μη διαρκή αγαθά υποχώρησαν 1,4%.

Την ίδια στιγμή, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021 υποχώρησε ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία ένδειξη ότι η αγοράς εργασίας της χώρας επανέρχεται σταδιακά σε ισορροπία με φόντο τις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και ένα χρόνο η Federal Reserve.
Ειδικότερα, οι κενές θέσεις εργασίας τον Μάρτιο ανήλθαν σε συνολικά σε 9,59 εκατομμύρια, από τα περίπου 10 εκατ. του Φεβρουαρίου (9,974 εκατ).
Σημειώνεται ότι η μέτρηση ήταν αρκετά καλύτερη των εκτιμήσεων, καθώς η μέση εκτίμηση οικονομολόγων σε έρευνα της Refinitiv έδειχνε ότι περίμεναν μικρότερη υποχώρηση στις 9,775 εκατ. κενές θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, ο αριθμός των ατόμων που εγκατέλειψαν την εργασία τους μειώθηκε ελαφρώς στα 3,9 εκατομμύρια και έτσι οι παραιτήσεις είναι πλέον κάτω των 4 εκατ. για τρεις συνεχόμενους μήνες - η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από το 2021.

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεικτά είναι τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αναμένουν την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX διαμορφώθηκε στις 15.726 μονάδες με οριακή πτώση 1,23%
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 1,24%, στις 7.773 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC κατέγραψε πτώση 1,45%, στις 7.383 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB βρέθηκε στις 26.630 μονάδες με πτώση 1,65%

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template