Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ιορδανία: Εντυπωσιακές εικόνες στον βασιλικό γάμο - Ουίλιαμ, Κέιτ και Τζιλ Μπάιντεν στο Αμμάν


Πλήθος χρωμάτων, ήχων, εκδηλώσεων και εθίμων συνέθεσαν ένα μαγικό σκηνικό στην Ιορδανία. Γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο παρευρέθηκαν στον γάμο της χρονιάς που τελέστηκε στο Αμμάν. Όρκους αιώνιας αγάπης αντάλλαξαν ο γιος του βασιλιά Αμντάλα Β' και της βασίλισσας Ράνιας, ο 28χρονος πρίγκιπας - διάδοχος της Ιορδανίας, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β’, με τη σαουδαραβικής υπηκοότητας Ράτζουα Αλ-Σάιφ.



Μετά τη θρησκευτική τελετή, που ολοκληρώθηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, τα βλέμματα στράφηκαν στην εντυπωσιακή, πολυπληθή δεξίωση από την οποία δεν έλειψαν, μεταξύ άλλων, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Ούλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασιλομήτωρ Σοφία όπως και το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας. Το «παρών» έδωσε και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.





jordan-1Το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β΄ και Ράνια
jordan-2
Οι προσκεκλημένοι παρακολουθούν τη γαμήλια τελετή

jordan-3
Η μητέρα του Αμπντάλα Β΄, πριγκίπισσα Μιούνα


jordan-4
Το βασιλικό ζεύγος τη Ιορδανίας με τους Ουίλιαμ και Κέιτ



Αφότου ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, οι νεόνυμφοι πέρασαν μέσα από την πόλη για την παραδοσιακή γαμήλια παρέλαση και κατευθύνθηκαν στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνί για τη δεξίωση, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, η οποία περιελάμβανε οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.







JORDAN-__1_
JORDAN-__2_












iordania__4_
iordania__1_
iordania__2_
iordania__3_
Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο παλάτι Zahran σε μια τελετή σύμφωνη με τα μουσουλμανικά έθιμα και ακολούθησε η εντυπωσιακή δεξίωση στο παλάτι Al Husseiniya. Η δεξίωση περιελάμβανε από τοπικά ακούσματα και συγκροτήματα της Ιορδανίας μέχρι παραδοσιακούς χορούς ενώ ολοκληρώθηκε όταν νύφη και γαμπρός έκοψαν τη γαμήλια τούρτα.










Στη θρησκευτική τελετή, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00, οι παρευρισκόμενοι ήταν μόνο 140 καθώς το μυστήριο τελέστηκε σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο, όμως στη δεξίωση οι καλεσμένοι ξεπέρασαν τους 1.500.



Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, η νύφη και ο γαμπρός υπέγραψαν το συμβόλαιο γάμου, ενώ υπήρχαν και δύο μάρτυρες.







Ο Ιμάμης του Βασιλικού Χασεμιτικού Δικαστηρίου Δρ Ahmed Al Khalaileh προήδρευσε της τελετής.

Εννέα μήνες πριν έγινε η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του αρραβώνα του 28χρονου πρωτότοκου γιου του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας.


Crown Prince Of Jordan And His Fiancée: Everything We Know About The Future Queen
Εορταστικές εκδηλώσεις εδώ και μια εβδομάδα
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη χώρα έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα ενώ το κλίμα στην πρωτεύουσα Αμμάν είναι πανηγυρικό, καθώς πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο βασιλικό γάμο στην Ιορδανία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα Ράνια έκανε το παραδοσιακό πάρτι χένας της νύφης εκφράζοντας την αγάπη της για την Ράτζα Αλ Σάιφ.




Τη νύφη συνόδεψαν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου, ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα.

Η λίστα καλεσμένων

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους της γαμήλιας δεξίωσης στο παλάτι Αλ-Χουσεϊνία - εκτός από το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας - παρόντες ήταν και αρκετοί Ευρωπαίοι γαλοζοαίματοι όπως ο πρίγκιπας Φρεντερίκ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Ντανιέλ της Σουηδίας και ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας.

Επίσης, παρίσταντο η βασίλισσα Μάξιμα και ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας.








Ανάμεσα στους καλεσμένους που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους η «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ», Τζιλ Μπάιντεν, καθώς, σύμφωνα με το Associated Press, «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του έχουν μια βαθιά και μακροχρόνια φιλία με τους γονείς του πρίγκιπα διαδόχου, τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τη βασίλισσα Ράνια».

Μεταξύ των καλεσμένων και ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασιλομήτωρ Σοφία.


gamos-2-600x470
iot-600x480
JOrdan_couple1


Το ζευγάρι είχε κάνει τον μήνα του μέλιτος στην Ιορδανία και ο Χουάν Κάρλος είχε πάντα πολύ στενή σχέση με τον Χουσεΐν Β’, τον πατέρα του βασιλιά Αμπντάλα.

Το Διεθνές Στάδιο του Αμμάν φιλοξένησε, δε, μια δωρεάν συναυλία, με καλλιτέχνες όπως οι Tamer Hosn, Ahmed Saad και Zain Awad. 

Τα εισιτήρια για το μουσικό αυτό γεγονός εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα και οι πολίτες που είχαν την τύχη να προμηθευτούν εισιτήριο έπρεπε να βρίσκονται εκεί τρεις ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...