Mytilineos: Εξαγοράζει τη Volterra από την Άβαξ - Στα 24 εκατ. ευρώ το μέγιστο τίμημα

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023


Την εξαγορά της Volterra από την Άβαξ, με μέγιστο τίμημα τα 24 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Mytilineos.

Ειδικότερα, η MYTILINEOS Energy & Metals ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας VOLTERRA ΑΕ από την ΑΒΑΞ Α.Ε.

Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της MYTILINEOS για την διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, ενισχύοντας περαιτέρω την καθετοποίησή της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή και συμβάλει, στο μέτρο που της αναλογεί, στην εξυγίανση και στο consolidation των ενεργειακών αγορών στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των καταναλωτών.
Πιστή στην πορεία που χάραξε μετά τον Εταιρικό μετασχηματισμό του 2022, η MYTILINEOS ενισχύει συνεχώς τόσο οργανικά όσο και με εξαγορές και τα 5 SubSegments του Κλάδου Ενέργειας.
Η ενσωμάτωση της VOLTERRA (μετά την Watt+Volt) στο Sub-Segment M Energy Customers Solutions, αυξάνει το μερίδιο της αγοράς της MYTILINEOS σε ποσοστό 13%.
Με την προσθήκη μεγάλων πελατών Υψηλής Τάσης, νέων εξαγορών και νέων πελατών Μέσης και Χαμηλής Τάσης, το ποσοστό αυτό αναμένεται εντός του 2024 να φτάσει το 20% - 25%, χάρη στο διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών με επίκεντρο την προμήθεια Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, αλλά και έξυπνων προϊόντων και λύσεων πλησίον του ενεργειακού φάσματος σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στα 24 εκατ. ευρώ το μέγιστο τίμημα

Η ΑΒΑΞ θα εισπράξει κατά την ημερομηνία μεταβίβασης ποσό €6 εκατ. ως αρχικό τίμημα και ποσό €7 εκατ. ως προκαταβολή προσθέτου τιμήματος.

Εφόσον συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής εξελιχθούν ομαλά και επιτευχθούν συγκεκριμένοι μέσο και μακροπρόθεσμοι στόχοι, το συνολικό τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των €24 εκατ. κατά το μέγιστο.
H Συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις λοιπές αρχές.

Η ανακοίνωση της 'Αβαξ

Η ΑΒΑΞ ΑΕ (η «Εταιρεία») ανακοινώνει την υπογραφή Σύμβασης Πώλησης (SPA) του συνόλου της συμμετοχής της στην VOLTERRA ΑΕ προς την MYTILINEOS.
Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η συναλλαγή εμπίπτει στον στρατηγικό σχεδιασμό της Εταιρείας να εστιάσει στον χώρο των κατασκευών, παραχωρήσεων και real estate που επιδεικνύουν θετικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια και για αυτό αποχωρεί από τις δραστηριότητες της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Σε συνδυασμό με την επιτυχημένη πώληση του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ στην ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ το 2022, η Εταιρεία εξέρχεται έτσι από τον κλάδο με σημαντικές υπεραξίες. 
Υπό την ιδιοκτησία της MYTILINEOS, οι πελάτες της Volterra, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 2,2% της αγοράς, θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου ιδιώτη καθετοποιημένου ενεργειακού παρόχου, ενώ παράλληλα θα έχουν πρόσβαση σε αυξημένη γκάμα προϊόντων, χωρίς να διαταράσσεται η εξαιρετική εξυπηρέτηση και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που τους προσφέρεται.
Η Εταιρεία θα εισπράξει κατά την ημερομηνία μεταβίβασης ποσό €6 εκατομμυρίων ως αρχικό τίμημα και ποσό €7 εκατομμυρίων ως προκαταβολή προσθέτου τιμήματος. Εφόσον συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής εξελιχθούν ομαλά και επιτευχθούν συγκεκριμένοι μεσοπρόθεσμοι & μακροπρόθεσμοι στόχοι, το συνολικό τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των €24 εκατομμυρίων κατά το μέγιστο.
Η συναλλαγή δεν θα έχει ουσιώδη επίδραση στις απλές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και οριστικοποιηθεί η πώληση.www.bankingnews.gr
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
36.6
0.88% (0.32)
Σύμβολο
ΜΥΤΙΛ
Συν.Όγκος
120,113
Τζίρος
4,390,694
Υψηλό ημέρας
36.62
Χαμηλό ημέρας
36.26
Άνοιγμα ημέρας
36.26
Προηγούμενο κλείσιμο
36.28
Τελευταία Ενημέρωση 09/08/2023 17:10:33
Προηγούμενο κλείσιμοΤιμή10:3012:0014:0015:3017:0036,236,336,436,5
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template