Έλον Μασκ κατά γερμανικών ΜΚΟ: Ξέρουν οι Γερμανοί πολίτες ότι αποβιβάζουν μετανάστες στην Ιταλία;

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

 

Στο μεταναστευτικό φαίνεται ότι είναι αφιερωμένη η ημέρα του Έλον Μασκ, που αφότου ταξίδεψε στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού με καπέλο καουμπόι, θέλησε να ασχοληθεί καιμε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.

Μέσω του λογαριασμού του στο X, ο δισεκατομμυριούχος αναδημοσίευσε ανάρτηση, στην οποία φαίνονται πλάνα από τη διάσωση μεταναστών.

Σύμφωνα με το RadioGenoa, αυτή τη στιγμή «υπάρχουν 8 γερμανικά πλοία ΜΚΟ στη Μεσόγειο που μαζεύουν παράνομους μετανάστες για να τους αποβιβάσουν στην Ιταλία Αυτές οι ΜΚΟ επιδοτούνται από τη γερμανική κυβέρνηση». Στην ανάρτηση εκφράζεται η ευχή το AfD να κερδίσει τις εκλογές «για να σταματήσει αυτήν την ευρωπαϊκή αυτοκτονία».

Αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση, ο Έλον Μασκ περιορίστηκε να ρωτήσει: «Είναι οι Γερμανοί πολίτες ενήμεροι γι’ αυτό;» αναφερόμενος στις καταγγελίες περί χρηματοδότησης των ΜΚΟ από το γερμανικό κράτος.
Καταγγελία Μελόνι σε Σολτς για τη χρηματοδότηση ΜΚΟ στη Γερμανία

Η καταγγελία δεν είναι καινούρια, καθώς ο ιταλικός Τύπος είχε αναφερθεί σε επιστολή της Τζόρτζια Μελόνι προς τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με την οποία διαμαρτυρόταν για την παροχή γερμανικής οικονομικής βοήθειας σε ΜΚΟ και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διάσωσης και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία, χωρίς συντονισμό με τη Ρώμη.

«Έμαθα με έκπληξη ότι η κυβέρνησή σου, χωρίς να έχει υπάρξει συντονισμός με την ιταλική κυβέρνηση, φέρεται να αποφάσισε να στηρίξει με σημαντικά κονδύλια, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υποδοχής των παράτυπων μεταναστών στην ιταλική επικράτεια όπως και των διασώσεων στην θάλασσα. Και οι δυο δυνατότητες προκαλούν ερωτήματα», έγραφε η Μελόνι στην επιστολή της.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός στη συνέχεια υπογράμμιζε: «σε ό,τι αφορά το σημαντικό και δαπανηρό κεφάλαιο της παροχής βοήθειας στην ξηρά, είναι θεμιτό να διερωτηθεί κανείς αν αυτή δεν θα άξιζε να στηριχθεί στη Γερμανία και όχι στην Ιταλία. Παράλληλα, είναι ευρέως γνωστό ότι η παρουσία στην θάλασσα πλοίων των ΜΚΟ προκαλεί τον άμεσο πολλαπλασιασμό των αναχωρήσεων με επισφαλή πλεούμενα. Κάτι που όχι μόνο επιβαρύνει οικονομικά ακόμη περισσότερο την Ιταλία αλλά συγχρόνως αυξάνει και τον κίνδυνο θαλάσσιων τραγωδιών».


«Θεωρώ ότι οι προσπάθειες, και οικονομικού χαρακτήρα, των χωρών της ΕΕ που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη την Ιταλία θα έπρεπε να επικεντρωθούν στη δημιουργία δομικών λύσεων στο μεταναστευτικό φαινόμενο, παραδείγματος χάρη δρώντας υπέρ μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ με τις χώρες διέλευσης της νότιας ακτής της Μεσογείου, η οποία θα απαιτούσε λιγότερα κονδύλια σε σχέση με εκείνη που εδώ και καιρό υφίσταται με την Τουρκία. 

Βέβαιη για την κατανόηση και συνεργασία σου, εύχομαι ο ακριβής χαρακτήρας των πρωτοβουλιών αυτών της κυβέρνησής σου, να μπορέσει να αποσαφηνιστεί καλύτερα και θα χαρώ να συζητήσουμε προσωπικά το θέμα με την πρώτη ευκαιρία αρχίζοντας από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Γρανάδας, στις 5 και 6 Οκτωβρίου», κατέληγε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template